kerstversiering

13 dingen die ik altijd zal blijven doen

Er zijn van die dingetjes die je al jaren doet, misschien vanaf jongs af aan al, ik heb ook een aantal van die dingen. Ik denk ook dat dit nooit zal veranderen, ze horen bij mij en komen ieder jaar weer terug. Dan heb ik het niet alleen over uitslapen in het weekend, nostalgie gevoelens hebben bij het zien van Lego en ieder jaar uitkijken naar mijn verjaardag vieren ; ) Nee er zijn een aantal andere dingen die ik vandaag met jullie deel.


 1. De garde aflikken na het slagroom kloppen.
 2. Lezen in echte boeken! Ik heb het er wel eens eerder over gehad maar ik zal nooit lezen op een Ereader of Ipad, ik wil een echt boek in mijn handen hebben.
 3. Van het deeg proeven bij het bakken van een taart of cake.
 4. Chocolade eten! Als ik geen chocolade meer eet moet er iets vreselijk mis met mij zijn, chocolade is een levensbehoefte voor Sammie ; )
 5. Knarsetanden, ik ben bang dat dit ook iets is wat ik nooit zal afleren.
 6. Knuffelen. Als ik dagen achter elkaar van niemand een knuffel krijg of niemand kan knuffelen word ik heel down. Ik heb die vorm van liefde nodig, van mams of iemand anders waar ik van houd.
 7. Nog even aan de (auto) deur voelen nadat ik deze op slot heb gedaan. Dit is zo’n dingetje wat ik van mijn mams heb overgenomen. Soms heel vervelend als je aan het einde van de straat bent en weer helemaal terug moet lopen om zeker te weten dat je de boel echt goed hebt afgesloten. Thanks ma! ; )
 8. Denken. Ik ben iemand die heel veel denkt, heel vervelend want ik kan mezelf daar helemaal gek mee maken. Als ik niet lekker in mijn vel zit kan ik me van alles in het hoofd halen en me zorgen maken, vervolgens uren wakker liggen en de volgende ochtend gebroken wakker worden. Watermannen zijn binnenveters, dit gaat voor mij zeker op. Praten vind ik soms moeilijk en dan kan ik iets wat gezegd is in mijn hoofd op wel 40 manieren bekijken tot dat het meest negatieve overblijft en ik zelf onzeker ben geworden.
 9. Mijn haar continu zat zijn! Al jong begon ik met verven en ik doe dat nog steeds. Dan weer een ander kapsel bij een knipbeurt om het vervolgens na 3 maanden al weer zat te zijn. Ik weet niet wat het is maar het verveeld me heel snel. Soms denk ik wel eens dat de enige optie is om iedere dag een andere pruik op te zetten. Op maandag blauw kort haar, op dinsdag lang bruin haar, woensdags roze etc. I know.. Ik ben een beetje vreemd. ; )
 10. Ruiken aan verse prei, geurkaarsen en zeepjes.
 11. Genieten van kerstversiering!
 12. Rond kerstmis staan er in winkels zoals Blokker, Intratuin en Xenos altijd van die kerstknuffeltjes die dansen en zingen als je in hun voetje of armpje knijpt.. Ja dat doe ik nog steeds.. Ik kan het niet laten : )
 13. Een hekel hebben aan het bed verschonen! Ja, ik vind het heerlijk om in een schoon bed te slapen maar het klusje vind ik vreselijk.

En jij? Heb jij ook van die dingetjes die je waarschijnlijk altijd zal blijven doen?

34 gedachten over “13 dingen die ik altijd zal blijven doen”

 1. Dat controleren heb ik ook…En dan niet alleen de autodeur, ook de deuren van thuis. Het is gelukkig vermindert niet meer tien keer maar 1 of 2 keer max. Blijft irritant dat wel. Denken doe ik ook (te) veel maar het houd me niet wakker. Verder neem ik me heel lang voor om te stoppen met het bijten van mijn nagelvelletjes maar dat zal ik nooit afleren ben ik bang. Een mopperkont na een korte nacht zal ik ook blijven en ik ga niet slapen voor ik Ruud een kus heb gegeven ookal hebben we ruzie anders slaap ik slecht.

 2. Whaha ik ben ook zo’n garde aflik persoon. Bedden opmaken doe ik al genoeg op mijn werk, en ging het thuis maar net zo makkelijk. Dus nee ook niet mijn hobby. Wat ik ook doe is overal aan friemelen en aan voelen.

 3. wat een leuk artikel!! Sommige dingen zijn erg herkenbaar.. Vooral checken bij je auto of ie op slot is… Doe ik ook altijd…

 4. Oh shit! 7 is echt naarrrrr! Ben blij dat ik dat niet heb. Lijkt me lastig. Ik wil altijd checken of ik de wc deur wel op slot heb, maar dat vind ik zo stom! Natuurlijk doe je die op slot. Dat doe je toch altijd??? Meestal check ik toch (zelfs thuis). Heel soms check ik niet, maar dan zit ik niet zo chill

 5. Ik heb ook nog steeds een hekel aan het bed verschonen. En de lakens strijken. Terwijl er bijna niets fijners is dan schone, gestreken lakens op je bed! En het duurt ook helemaal niet zo heel erg lang! Maar blegh, wat een rotklussen!
  En als 40+ laat ik ook nog altijd knuffels die geluid maken afgaan in winkels 🙂 Is gewoon leuk.

 6. Nog even aan de (auto) deur voelen nadat ik deze op slot heb gedaan…. oh herkenbaar :-). Ik denk dat ik daar ook nooit meer vanaf kom ;-).

 7. Herkenbaar! Bijna alles doe ik eigenlijk ook 🙂 en ik ben ook steeds men haar zat.. en het deeg proeven bij het bakken.. enzovoort, leuk artikel!

 8. Knarsetanden doe ik ook. Verschrikkelijk… Ik heb er wel een bitje voor omdat ik last kreeg van mijn kaken. Bed verschonen is ook echt zo’n rotklus haha. Terwijl het juist heerlijk is als je dit eenmaal hebt gedaan.

 9. Heel herkenbare dingen, vooral puntjes 2,7 en 8. Het laatste dat ik doe voor ik ga slapen is echt aan alle deuren gaan tasten of ze wel vast zijn of ik doe geen oog toe. Ook iets van mijn moeder denk ik 😀

 10. Wat jij met chocolade hebt, heb ik met ijs! ‘k Zeg niet dat ‘k elke dag een ijsje eet (want dat mag niet van de mama, haha), maar gisteren nog heb ‘k een ijsje uitgeschept. Ja, we naderen de winter & verkrijgen koudere dagen, maar niets houd mij tegen om een ijsje te eten. Velen drinken er nog iets bij als ze een ijsje eten, maar ik niet. Dat smaakt niet goed dan.

 11. Oh ja de garde uitlikken en deeg opeten zijn ook dingen die ik altijd blijf doen en er ook nog steeds erg blij van word. Verder moet ik altijd overal aanzitten in winkels 🙂 Leuk artikel weer meid

 12. Nummer twee denk ik, ik zeg denk ik, omdat ik gemerkt heb door de jaren heen, dat er ooit dingen waren waarvan ik dacht dat ik ze altijd zou blijven doen en nu toch niet meer doe, lees bijv. de kerstboom opzetten… ik heb niet eens meer een boom, hahaha ergens had ik er twee, maar die zijn al jaren geleden naar de kringloop gegaan. Dit heeft wel een reden hoor, het zal wel weer terug komen ooit, als ik weer een partner heb. Maar die bende, opzetten en opruimen vooral in mijn eentje… is too much geworden.

  Dus heb ik alleen mijn doos met ballen nog uit mijn jeugd, die blijft! En zal er een kerststukje denk ik op tafel komen, maar meer dan dat, ook niet.

  X

 13. Oh punt 1! :O En eigenlijk voornamelijk als er dan ook nog eens cakebeslag aan zit hihi. Met 11 ben ik het ook helemaal eens!

 14. Haha, ik zal ook altijd ‘echte’ boeken blijven lezen. Ik heb nog nooit een e-book gelezen en dat hoeft voor mij ook niet per se.
  Mijn haar (haarkleur, haarlengte enzo) veranderde ik vroeger ook vaak, dan ging ik van lang bruin naar kort zwart, dan weer naar blond, bruin met blonde lokjes, dan weer wat rood erbij,… Maar sinds enkele jaartjes hou ik het bij ongeveer dezelfde kleur en lengte steeds, dus wie weet gebeurt dat bij jou ook nog wel eens. 😉

 15. Wat een leuk lijstje!! Ik was in mijn hoofd bij aan het houden wat ik ook doe, maar al snel kwam ik erachter dat ik beter de nummers kon onthouden van hetgeen wat ik niet (persé) doe. En dat zijn 4 en 7. Voor de rest is het héél herkenbaar!

 16. Oh heel herkenbaar hoor! Lezen in echte boeken ja, echt wel, ga pas op een ereader over als we of gaan vliegen of als echte boeken er niet meer zijn. En bed verschonen… ik laat dat zoveel mogelijk aan vriendlief over, zo’n hekel aan!

 17. de eerste 3 punten en nummer 6 zijn voor mij erg herkenbaar! Nummer 1 doe ik sinds klein kind al dus zo makkelijk leer je dat nie af :p En deeg proeven eh tsja, je wilt natuurlijk wel dat het allemaal goed gaat he.. 😉 (stiekem is het ook gewoon lekker) Wat boeken betreft heb ik inderdaad ook zoiets van, ik wil een boek vast kunnen houden, niet nog meer naar een scherm staren

 18. Ik zal altijd afsluiten tijdens het slapen gaan… naar het werk vertrekken… na een telefoontje… met ‘Love you’.
  Puntje 8 is zo herkenbaar… denken tot ik er hoofdpijn van heb!

 19. Wat een ontzettend leuk artikel! De garde aflikken na het slagroom kloppen en deeg proeven doe ik ook altijd, al moet ik zeggen dat ik hooguit 1 keer per jaar slagroom klop (met m’n verjaardag) en nooit meer iets bak, ondanks dat ik gediplomeerd banketbakker ben. Veel denken doe ik ook. Dat knuffelen herken ik juist niet. Ik knuffel nooit met mensen en word ook nooit geknuffeld.

 20. Leuk lijstje! Ooh ik heb ook zo’n hekel aan bed verschonen…. gisteravond moesten we het bed nog opmaken toen ik wilde gaan slapen, aargh! Haha. Enne ja: deeg proeven, zo lekker!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven