kerst decoratie 2018

19 december 2018, bijna kerst!

Het is vandaag alweer 19 december 2018, volgende week rond deze tijd is het kerst. Is het zelfs al tweede kerstdag! Ik vind het zo bizar dat we al weer bijna afscheid gaan nemen van 2018. De tijd is voorbij gevlogen!

Ik heb best wel zin in de kerst, in eerste kerstdag. Ik had geen zin in de kerstboom dit jaar, maar heb wel de tuincentra bezocht om de mooie kerstversiering te bewonderen. We hebben thuis een paar mini kerstboompjes staan en uiteraard staan er kaarsjes. Genoeg kerstsfeer voor dit jaar. Ik had er gewoon geen zin in, het huis overhoop halen voor een kerstboom. Ik heb wel zin in eerste kerstdag. Dan zijn we samen met mijn hele familie en gaan we genieten van lekker eten en van elkaar natuurlijk. Toch heb ik niet echt dat kerstgevoel. Het voelt dit jaar alsof kerst te snel is, ik ben nog helemaal niet klaar voor het einde van dit jaar!

Waarom gaat de tijd met ieder jaar dat ik ouder mag worden sneller? Ik snap wel dat de tijd niet echt sneller gaat, maar het voelt wel zo. De dagen, weekenden, vakanties, het volgt elkaar razendsnel op. Afgelopen weekend heb ik mijn kerstcadeau gescoord, we hebben lootjes getrokken, nu moet ik nog een gedicht schrijven. Drie weken geleden dacht ik nog, och, tijd zat. Nu moet het dit weekend toch echt wel op papier gezet worden. Ik heb nog wat te doen dus! Kerst lichtjes verlichten overal tuinen en huizen, ik heb mijn kersttrui al aangehad en vrijdag hebben we kerstdiner op het werk. Misschien dat ik dan ook wat meer dat kerstgevoel krijg. Misschien dat ik dan ook kan wennen aan het idee dat 2018 er bijna op zit. Dat dit mooie jaar bijna voorbij is.

Zijn jullie er al klaar voor?

11 gedachten over “19 december 2018, bijna kerst!”

 1. De tijd lijkt echt ieder jaar weer sneller te gaan. Dat schijnt te komen omdat we minder nieuwe dingen doen als we ouder worden. In plaats van dat ik aan die snelheid wen, ben ik weer verbaasd dat het al december is. Mijn cadeaus liggen ingepakt onder de boom, dus ik ben er wat dat betreft klaar voor. Jij succes met dr laatste voorbereidingen en alvast fijne feestdagen.

 2. De boom staat, de kaarsen in verspreide slagorde en zo dadelijk ga ik de stad in voor de laatste kerstcadeautjes. Met 5 zonen, 2 schoondochters en een kleinkindje heb ik er heel wat nodig.

 3. Voor mijn gevoel is het jaar ook echt voorbij gevlogen en heb ik ook nog drie seizoenen gemist door de operaties en het herstel. Heel raar maar ik vind het niet erg want het was een geweldig jaar.

 4. Ik vind ook dat het echt meeeeeega snel gaat! Vorig eindejaar lijkt echt nog maar net voorbij en er is al een nieuw jaar. Crazy! Wij moeten hier ook nog wel wat cadeautjes scoren maar bij ons worden die vooral met Oudejaarsavond gegeven dus we hebben nog even tijd 🙂 Geniet er van alleszins!

 5. Ik herken heel goed wat je zegt, het gaat zo snel en ik ben er ook nog niet helemaal klaar voor. Succes dit weekend met het schrijven van je gedicht. 😉

 6. Des te ouder je word des te sneller het jaar voorbij vliegt, ik had dit vroeger nooit zo maar sinds ik boven de 20 ben gaat het alleen maar sneller. Ik ben gewoon 26 jaar en zo voel ik me nog helemaal niet maar ik ga gewoon richting de 30. Maar ik heb wel zin altijd in de kerst, lekker eten, gezelligheid! leuke dingen doen

 7. Hahahahaha nee, hier een beetje hetzelfde, en we vieren het niet eens echt… maar maandag, kerstavond naar een kerstshow, eerste dag weet ik nog niet, ben dan in Friesland, 2de dag, gaan we bij vrienden eten die op loopafstand bij M.. vandaan wonen maar ik heb ze nog niet ontmoet, vanavond gaan we wokken met zijn kinderen plus aanhang… en daarna, nog werken en gewoon lekker samen zijn? 😉 Kortom, ik ga vanmiddag naar Friesland en ik merk het wel! 😉

  Maar het gevoeld dat het alweer kerst is en dat ik met oud en nieuw pas thuis kom? nee, hahahaha

  Hele fijne dagen wens ik jullie toe en wellicht tot volgend jaar!

  X

 8. Hier dit jaar weinig zin in kerst.
  De eerste zonder mijn paps en dat voelt heel erg vreemd en leeg aan.
  Ik ben dus wel blij als deze dagen weer voorbij zijn.

  Ik wens jou hele fijne feestdagen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven