dekbedovertrek 200

200 x 200 dekbedovertrek, budget tip!

Wij hebben een dekbed van Ikea van 200 bij 200. Zo’n vierkant dekbed is super handig, want je zit altijd goed als je hem in de overtrek stopt. Geen lange zijde, gewoon gelijk aan alle kanten. Het nadeel is alleen om een leuk 200 x 200 dekbedovertrek te vinden. De meeste dekbedovertrekken zijn 200 x 220 en ik heb best even moeten zoeken naar een spierwitte set van 200 bij 200. Ik heb de budget tip voor deze mooie set!

200 x 200 dekbedovertrek

Uiteraard kunnen we bij Ikea terecht voor een 200 x 200 dekbedovertrek. We hebben ook beddengoed van Ikea en dat slaapt prima, helemaal niets mis mee. Ik wilde alleen eens een katoenen witte set zonder printjes of tierelantijntjes. In onze slaapkamer vind ik printjes wat te druk ogen, het moest gewoon basic wit worden. Deze kon ik niet bij Ikea vinden en de rest van het aanbod was niet naar mijn smaak. De zoektocht naar een spierwit 200 x 200 dekbedovertrek begon online en het duurde even. Ik wil niet alleen een dekbedovertrek van 200 x 200, maar het liefst ook één met knoopjes. Wij bewegen allebei in onze slaap en zonder knoopjes zakt het dekbed altijd uit de overtrek, super irritant. Die van Ikea hebben bijna allemaal knoopjes of bij 220 een instopstrook of flessenhals. Ik ben fan van de knoopjes. Kan het dekbed nergens naartoe.

beddengoed 200 x 200

200 x 200 dekbedovertrek

Beddengoed 200 x 200

Het nieuwe overtrek moest dus vierkant zijn, wit, iets van knoopjes onderaan en bij voorkeur ook niet te duur. Zo’n eisenlijstje maakt het zoeken niet makkelijk kan ik je vertellen. Beddengoed is over het algemeen best prijzig en dat ik een 200 x 200 dekbedovertrek zou vinden voor 2 tientjes had ik nooit verwacht, maar is wel gelukt! Online in de Lidl webshop! De Lidl verkoopt online beddengoed, heb ik nooit geweten, maar zo ontdek je nog eens wat bij het zoeken naar een item! Niet alleen hebben ze onze vierkante maat, deze was ook in het spierwit verkrijgbaar. Nu kun je natuurlijk denken, 20 euro voor een overtrek, dat kan nooit veel zijn. Snap ik, ik moet eerlijk zeggen dat mijn verwachtingen ook laag waren bij het bestellen. De zin: heeft een praktische ritssluiting, trok me over de streep. Geen knoopjes, maar een ritssluiting, dat is helemaal ideaal!

Lidl beddengoed.

Ik ben helemaal niet teleurgesteld over mijn bestelling. Het beddengoed was 2 dagen na bestellen al binnen en ik heb het toen direct gewassen. Even op 40 graden met een beetje wasmiddel en azijn in het wasverzachter bakje voor deze eerste was. Het katoen voelde al goed aan toen ik het nat uit de machine trok, maar ik had nog mijn twijfels. Ik was heel benieuwd of het zou doorschijnen. Bij het bed verschonen dat weekend heb ik de set gelijk in gebruik genomen. De kussenslopen en de dekbedovertrek hebben allemaal een kleine rits en dat werkt verrassend fijn! Je moet er niet te hard aan sjorren natuurlijk, maar het is voor 20 euro prima kwaliteit en de ritsen sluiten allemaal netjes. Het overtrek schijnt bijna niet door, ik was blij verrast met het resultaat op ons bed. De set is van 100% bio-katoen en slaapt heerlijk, best wel zacht zelfs.

wit beddengoed

Inmiddels is hij alweer een keer in de was geweest en ziet er nog goed uit. Ik verwacht voor 20 euro niet dat hij langer dan een jaar mee zal gaan, maar wie weet! Voor nu ben ik super tevreden met deze beddengoed set. Ze hebben van deze set ook nog meer kleuren, ik hoop dat ze ook een keer met een donker groene set komen of een mooie zandkleur. Die laatste staat sowieso nog op mijn wensenlijstje. Voor nu, super tevreden! Het plaid wat op bed ligt is van Bloomingville en kocht ik bij Loods 5 laatst. De 2 vierkante kussentjes zijn van Ikea.

4 gedachten over “200 x 200 dekbedovertrek, budget tip!”

  1. En de tweede keer wel op 60C gewassen? In de droger gehad?

    Goh, ik ga dit wel even onthouden, hier waar ik nu ben ook een 200×200, thuis heb ik wel die van 220×200, ik vind dat toch prettiger trouwens, hahaha

    X

  2. Met rits, zo handig. Ik haat het als het dekbed eruit valt. Wij overwegen over re stappen naar twee eenpersoondekbedden (ik pak de dekens blijkbaar altijd af). Maar dat is best zonde van ons dure beddengoed.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven