zosammie 2017 terugblik

2017, de highs and lows van vorig jaar.

Het is niet altijd rozen geur en maneschijn, mijn Instagram ziet er in 2017 best happy uit, maar het is nooit 365 dagen allemaal leuk. Daarom vandaag een terugblik op mijn 2017, de highs and lows, de hoogtepunten en de minder leuke momenten. Hoogtepunten, fijne momenten, ze waren er genoeg in 2017. Dieptepunten wil ik het niet noemen, zo zwaar heb ik het niet ervaren, maar er waren zeker ook minder fijne momenten.

Het is gek hoeveel er in een jaar kan veranderen. Vorig jaar januari zat ik nog met Tommy en een Bulldog op de bank in een flat/appartement in het centrum van Nijmegen. Werkte ik in Gorinchem en reed per dag voor mijn werk 140 km. Ging er ook 5 dagen per week met tegenzin naar toe de laatste periode, werk was alles behalve leuk. Was ik nog net geen dertiger. Deze maand word ik 31, en verder is alles veranderd.

Absoluut hoogtepunt van 2017.

Onze verhuizing, of eigenlijk ons nieuwe huis. Dit hoogtepunt ontstond pas aan het eind van 2017, maar ons nieuwe thuis is voor mij absoluut een hoogtepunt. Ik ben zo blij met ons nieuwe plekje in Nijmegen. Ik voel me zo ontzettend thuis in dit huis. Het voelde vanaf dag 1 al goed, warm en fijn. Nu we er wat langer wonen voelt het huis steeds meer als echt thuis. Het komt ook steeds verder af. We moeten nog steeds die stomme plinten plaatsen in de woonkamer, hal en keuken. Mijn kamertje is nog niet af. Ik moet nog een bureau scoren, een boekenkast en wil toch nog een muurtje schilderen. Oh en de tuin.. Het is 1 grote klei zooi en we moeten nog schuttingen plaatsen. Een klusje wat we bewaren voor het voorjaar. Ons nieuwe huis is in ieder geval een absoluut hoogtepunt.

woonkamer sammie

Nog meer favoriete momenten van 2017.

 • Mijn nieuwe baan is ook best een ding wat voor mij 2017 erg mooi maakte. Ik was door het dolle heen toen ik in januari 2017 te horen kreeg dat ik aangenomen was, dat ik mijn ontslag kon indienen in Gorinchem. Niet meer uren in de auto voor het werk en een super leuke fijne baan met fijne collega’s. Inmiddels werk ik er bijna een jaar. Nu maar weer hopen dat mijn contract weer verlengd word : ) De ervaring die ik het afgelopen jaar heb opgedaan maakt die sprong in het diepe begin 2017 het in ieder geval dubbel en dwars waard.
 • De surprise party die mijn moeder had georganiseerd voor mijn dertigste verjaardag! Was super leuk en was zo tof dat er zoveel fijne mensen waren die in mijn leven een rode draad zijn.
 • Met Tommy samen een klein optreden van Navarone zien. Was bijzonder koud maar erg leuk.
 • Een klein weekendje relaxen op een AquaHome in de Biesbosch. Was niet alleen erg leuk om in een huisje op het water te slapen, was ook gewoon heerlijk relax en gezellig.
 • Weer eens ouderwets met vriendinnen naar een festival. Pussy Lounge had ik niet willen missen.
 • De dag dat mijn vader de vloer in ons nieuwe huis kwam leggen. Was tof om een hele dag samen te zijn met hem.
 • Onze vakantie in Griekenland. Wat was dat heerlijk genieten! Zo ontspannen, heerlijk weer, heerlijk eten, vriendelijke mensen en prachtige plek. Italiรซ heeft in 2016 mijn hart veroverd, maar het was heerlijk om weer eens in Griekenland te zijn.

De lows.

Ik ratel wel weer door over de fijne dingen, maar 2017 was niet alleen maar fijn.

Bink en Sammie 2015

In januari had ik nog het idee dat Bink nog wel wat maanden bij ons zou zijn. Oh wat had ik het mis. Het laatste weekend van februari moest ik mijn mooie mannetje met pijn in mijn hart laten inslapen. Ik moest hem laten gaan. Dat moment bij de dierenarts vergeet ik nooit meer helaas. Dat was zo vreselijk zwaar. Het verdriet was ondragelijk die eerste week. Ik dacht op dat moment echt dat ik geen avond meer door zou komen zonder mijn ogen uit mijn kop te janken. De tijd heelt echter alle wonden en de scherpe randjes gingen er langzaam maar zeker af. Ik mis hem nog steeds en denk met een smile en een hart vol liefde terug aan mijn clowntje.

In september stond er nog een onverwachts afscheid voor me klaar. Mijn oma overleed op 23 september. Onverwachts en misschien te vroeg. Ik ben er wel van overtuigd dat het voor oma zelf het beste is. Ze heeft rust nu, hoeft niet meer te knokken tegen de dikke mist die dementie heet. De gedachte dat ze nu weer samen met opa is, is fijn, verzachtend. We hebben een prachtig afscheid gehad en hebben de as in december mogen uitstrooien op een prachtige heldere zonnige dag.

Verder besloot ik tussen het verhuizen door toch nog maar even een uitstrijkje te laten maken, ik was al sinds begin 2017 uitgenodigd voor een baarmoederhalskanker onderzoek. Want ja, ik was 30 geworden. Ik had er alleen het hele jaar geen zin in of smoesjes om het gewoon niet te doen. In december ging ik dan toch maar in mijn kluskleding langs de huisarts met de gedachte dat ik er dan vanaf was. Had ik mis. Dezelfde week werd ik gebeld met uitslag pap 2. Niet bijzonder schokkend, maar niet waar ik op had gerekend. Dit minder leuke momentje heb ik helaas mee moeten nemen naar 2018 voor een vervolgonderzoek.

Natuurlijk waren er nog wel dagen waarin het niet mee zat, waarin ik baalde of dagen waarop mijn humeur onder vriespunt daalde. Ik laat het bij deze 3 diepere lows. Dit zijn de dingen die me bij zullen blijven van 2017. Schrijven over de leuke dingen is gewoon veel leuker om te doen. Ga ik in 2018 dus ook zeker mee verder ; )

10 gedachten over “2017, de highs and lows van vorig jaar.”

 1. Elk jaar bij iedereen kent zijn highs en lows, ik zie het dan ook als een soort van nodig, om te blijven zien wat de highs zijn. Het verlies, twee keer, van zeer dierbaren is erg zwaar en weet ik als geen ander. De scherpte gaat er zeker vanaf, maar heeft tijd nodig.

  En dan je pap 2, dat is onbewuste stress, ooit kreeg ik pap 3 al heel lang geleden en ik schrok mij suf en met een andere pil en meer rust en betere voeding, ging dit vanzelf over, het was na 6 weken gewoonweg verdwenen! Ik ga ervan uit dat dit bij jou ook zo zal zijn. Dat wens ik gewoon! Verdwijn pap 2, en laat een gezonde Sammie weer opbloeien en zijn ๐Ÿ˜‰

  Just trust!

  Geniet zoveel je kunt, en waar je kunt, maar dat doen jullie toch al!

  X

 2. Wat een mooie terugblik heb je gemaakt. Een heel divers jaar. Ben wel echt super blij dat jullie je eigen stekkie hebben gekregen afgelopen jaar! Vind het ook super de foto’s te zien & er over te lezen ๐Ÿ™‚

 3. Fijne terugblik. Enfin, de lows zijn inderdaad minder leuk om te horen/lezen, maar die horen er nu eenmaal bij.. Keep up in 2018, maak er een fantastisch jaar van!

 4. Ahww Bink ๐Ÿ™ Gelukkig heb je ook aardig wat mooie momenten mogen meemaken in 2017 <3 En het allerbeste voor 2018! Hopelijk valt het allemaal mee met je onderzoek!

 5. Wat erg van je hondje. Ik heb zelf ook mijn kat moeten laten inslapen enkele maanden geleden en het blijft altijd toch wat zwaar he. Fijn dat je ook zoveel goede momentjes hebt gehad afgelopen jaar. Hopelijk mogen dat er nog veel meer zijn in 2018!

 6. Mooi dat je naast de mooie gebeurtenissen ook de verdrietige en niet zo fijne dingen deelt. Ik hoop dat het vervolgonderzoek een goed resultaat geeft en dat het allemaal meevalt. Sterkte Sam!

 7. Een prachtig jaar met een donker randje helaas. Zo verdrietig van Bink en je oma. Ik hoop dat het vervolgonderzoek nutteloos is en alles gewoon goed is. Pap 2 valt inderdaad mee. Verliefd op je woonkamer. Wat leuk ingericht zeg! Benieuwd naar je kamertje. Ik zoek ook nog een eigen plekje om te bloggen/administratie te doen maar helaas nogal een ruimtegebrek.
  Het allermooiste voor 2018 gewenst!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven