bloggers be like tag

4 redenen waarom bloggen soms irritant is

Bloggen is mijn hobby, bloggen is iets wat ik ontzettend leuk vind, bloggen is creatief zijn en schrijven. Dat wil niet zeggen dat bloggen altijd leuk en aardig is. Bloggen heeft ook soms minder leuke dingen, dingetjes waar je niet 1,2,3 over nadenkt voor je begint. Gelukkig niks vreselijks, ik blog tenslotte nog steeds ; )

1. Sommige bezoekers.

Ik lees wel eens dat je blij moet zijn met iedere bezoeker op je blog, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Er zijn er bij die je kunt missen als kiespijn. De spammers bijvoorbeeld. De mensen die me viagra aan willen raden met een chinees linkje, ik weet niet welk lichaamsdeel ik daar mee om hoog moet helpen maar no thanks. De ik-reageer-alleen-omdat-ik-zelf-bezoekers-wil kneuzen zijn ook van die reacties die ik kan missen bijvoorbeeld.

spam reactieAls je een reactie bij mij achterlaat staan er 3 invul velden. De eerste 2 moet je invullen, mail en naam, de derde is niet verplicht (voor de mensen die geen site hebben), maar die is dus speciaal voor je eigen site of blog. Dan nog krijg ik reacties met daarin hun website nog een keer extra vermeld en vaak een niet inhoudelijke reactie. Zoals bovenstaande bijvoorbeeld.


Ik krijg al de kriebels van dat xoxo.

 2. Blog foto’s maken.

Soms staat er een artikel klaar, maar heb ik er geen passende foto bij. Die moet ik dan nog maken en soms vind ik dat een drama. Als de dagen korter worden MOET dit gedaan worden in het weekend. Ik werk doordeweeks en tegen de tijd dat ik thuis ben is me geen daglicht meer gegund (huilen). Soms heb ik er geen zin in in het weekend of simpel weg geen tijd voor.

blog foto maken

Dan zijn er nog die foto’s die ik wil maken, maar gewoon niet lukken. Of van die foto’s die ik onmogelijk kan maken. Of zoals hier boven het geval was: De hele tafel ligt vol met Tommy zijn werk spullen en ik moet en zal die foto maken. Het blijft leuk, fotograferen, maar soms zijn de frustraties die het oplevert ernstig. Wat dit betreft zou ik best een fotografie cursus willen doen, of drie. Dan is er nog dat privacy ding waardoor ik de leukste foto’s vaak niet kan delen. Om nou foto’s te plaatsen met vrienden of met Tommy waar op hun hoofd bestaat uit een grote witte stip is ook niet leuk.

Oh en foto’s waar ik zelf op moet poseren (om een nieuwe trui te laten zien bv)  vind ik ook een drama. Ik voel mezelf altijd vreselijk ongemakkelijk en ook een beetje voor lul staan. Dit doe ik dus het liefst op plaatsen waar niemand zomaar voorbij kan wandelen. Ik zou wel een weiland vol bloemen voor mezelf willen hebben op zo’n moment of een industrieel pandje ; )

 3. Die knagende gedachte.

Meestal lukt het me wel om voldoende te schrijven en het 1 en ander klaar te hebben. Soms lukt dit ook niet en als ik dan thuis lekker op de bank met Tommy naar die ene leuke film aan het kijken ben, is er toch zo’n rot stemmetje wat steeds tegen me schreeuwt. JE MOET NOG EEN BLOGJE SCHRIJVEN. Over het algemeen heb ik hier geen last van en draai ik die gedachte de nek om. Het is mijn blog, mijn hobby, ik moet helemaal niks. Toch vind ook ik het leuker als er regelmatig iets online komt en er niet ineens een gat valt.

 4. Voor een dubbeltje op de eerste rang.

Ik krijg tegenwoordig met enige regelmaat samenwerkings verzoeken in mijn mailbox. Veel zijn erg leuk, maar er zijn er ook een hoop die me irriteren. De bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten staan op nummer 1. Als je reclame wilt maken in een tijdschrift, krant of folder moet je ook gewoon betalen. Voor een plekje op ZoSammieEnzo moet je dus ook gewoon betalen. Ik wil geen cadeaubon van 50euro voor je webshop waar niks te vinden is onder de 100 euro.


Of van die mails waaruit duidelijk blijft dat ze je hele blog niet gelezen hebben. IK BEN GEEN BEAUTY BLOGGER. Zucht. Beste Sanne heb ik ook al eens mogen ontvangen en er was er zelfs 1 die het lef had om zijn mail te beginnen met: Beste mama blogger. Waar haalt die man het lef vandaan om me zo te beledigen ; ) Dit soort mailtjes belanden direct in de prullenbak.

4 redenen waarom bloggen soms k*t is

Ja het zijn er maar 4. Natuurlijk zijn er meer minder leuke dingen aan bloggen. Zo zijn er de Laffe Toetsenbordridders die alleen maar komen reageren om lelijk te doen. Beetje schelden over het internet tegen iemand die je niet kent is natuurlijk hartstikke stoer ; ) Ik heb hier persoonlijk nog geen last van gehad maar heb het wel eens gezien bij andere bloggers. Bedrijven die je tig x moet mailen tot ze eindelijk die factuur eens betalen is ook zo irritant.

Dan heb je nog de ‘bloggers concurrentie’. Bloggers die niet zo aardig zijn tegen elkaar. Dit zie ik af en toe wel eens op social media, ik bemoei me er niet mee. Ik snap dat jaloerse, misgunnen en kinderachtige gedrag niet zo. Er zullen altijd mensen zijn die het ‘beter’ doen dan jij als jij jezelf en je blog blijft vergelijken.

De tijd die je in een artikel steekt, een artikel waar je zelf helemaal tevreden over bent en dan vallen de bezoekersaantallen/reacties tegen. Balen, maar that’s life. We vinden niet allemaal hetzelfde leuk. De eerste 4 vind ik het meest irritant en de rest, ach, als het allemaal alleen maar leuk, liefjes en tof zou zijn werd het ook maar saai ; )

Herkenbaar? Wat vind jij het meest irritant?

41 gedachten over “4 redenen waarom bloggen soms irritant is”

 1. Het gedoe om foto’s en dat schuldgevoel wanneer ik met mezelf had afgesproken dat ik een blogpost zou schrijven, maar intussen iets anders aan het doen ben… héél herkenbaar!

 2. Ik zit te denken, op dit moment heb ik weinig te klagen, vloeit het vanzelf, samenwerkingen doe ik niet zoals je weet, niets voor mij. Foto’s maak ik onderweg en de ene week heb ik amper wat nieuws maar dan is er nog altijd mijn archief vanaf 2003 waar ik uit kan putten. Reacties gaan op dit moment goed, oh wacht!

  Ja één irritatie, dat sommige goede normale reacties door askimet worden tegen gehouden. 😉 Ik vergeet altijd te kijken ook of dat zo is. De spams staan er ook netjes tussen. 😉

  X

 3. Haha 2 en 4 zijn wel herkenbaar! Ik vind het ook mega irritant wanneer WordPress langzaam is ofzo en je dan onnodig lang bezig bent met een blogpost. Of wanneer je foto’s hebt gemaakt, maar wanneer je ze opent in Photoshop blijkt dat ze wel héél geel of héél blauw zijn en ze eigenlijk niet meer te fixen zijn: opnieuw!

 4. De hel van foto’s maken komt er weer aan aangezien het herfst wordt en daarna winter. Ik heb ene hele donkere woonkamer, eigenlijk elke kamer hier in huis. En dan is foto’s maken echt moeilijk! Wordt weer vloeken haha..

  1. Ja de herfst en de winter zijn echt een drama. Ik kan dan alleen maar in het weekend foto’s maken, zo irritant! Dat vloeken herken ik dus wel 😀

 5. Gelukkig werkt mijn spam filter optimaal. Dat soort linken komen bij mij niet door. Foto’s hahaha, ja die ken ik. Nu ben ik tegenwoordig best vaak ziek en dan gebruik ik foto’s van Pixabay. Liever niet natuurlijk, maar soms is het niet anders. Ik loop de laatste tijd tegen het fenomeen aan dat er een paar mensen hele flauwe reacties achterlaten. Schrijf je een stuk over een vegan handcrème, zegt iemand: “ik gebruik altijd koeienstront met een vleugje vanille.” Dat is geen humor meer, dat is afzeiken. Reageer dan niet. Ik weet niet goed wat ik daarmee ga doen. Wel iets, want ik word er doidmoe van.

  1. Ik had een hele goede spam filter maar heb nu de standaard weer even aangezet omdat ik merkte dat er veel niet spam reacties in de spam terecht kwamen, ook irritant dus 😉
   Vervelend van die flauwe reacties, reageer dan niet inderdaad.

 6. Ik vind het meest irritant als ik denk dat ik echt een post heb geschreven die mensen heel erg gaan waarderen, en dat er dan nauwelijks respons op komt. En dat ik dan een foto plaats van een grassprietje en dat iedereen helemaal los gaat in de comments….

 7. Of dat je gratis reclame mag maken en als je dat doet, maak je kans op een klein cadeautje. Voor de kleine kans dat jij iets krijgt, kreeg je een a4tje met alle eisen waaraan je blog moet voldoen. How about no? Daar ga ik ook gewoon niet op in.
  Gelukkig heb ik eigenlijk geen last van reacties van die echt hun blog spammen (*klopt af op een stuk hout*)

 8. Dat van die foto’s snap ik helemaal! Een foto van mezelf vind ik ook zo lastig. Sta ik dan zo van die vreemde gezichten te trekken. 😀 En van anderen is het inderdaad niet altijd even evident. Je weet niet altijd of ze het wel zo leuk vinden om op je blog te verschijnen natuurlijk.
  K*treacties heb ik nog niet gehad. Wel al zien passeren bij anderen. Kan ik me dood aan ergeren! Ik denk altijd: als je niks goed te zeggen hebt, zwijg dan. En als je het echt wilt zeggen, doe het dan netjes. 😉

 9. heerlijk om te lezen…
  Het enige stomme vind ik mijn gebrek aan tijd op dit moment…
  of soms het gebrek aan woorden, dan heb ik wel ideeen maar krijg ik het niet uit mijn vingers zoals het in mijn hoofd zit…

  reageren om bezoekers te krijgen heb ik nog nooit gesnapt, why??

 10. Ah dit is een heel fijn blogje, lekker eerlijk en gewoon mega herkenbaar haha. Ik heb er een hekel aan wanneer mensen alleen maar een post liken en nooit een reactie plaatsen en dan ook nog een like binnen 1 minuut na plaatsen, nouu.. dan heb je die post dus echt nooit kunnen lezen.
  Liefs.x

 11. Oh heel herkenbaar! Vooral dat van die foto’s maken én die van de knagende gedachte.. Gelukkig is het ook heel leuk haha 🙂 Ik kende je blog nog niet: ik ga je volgen!

 12. Ja foto’s maken! Of dan denk ik dat ze mooi zijn (want een mini schermpje op mijn camera) en zijn ze wazig en crappy.. uch. En ja gratis advertorials.. soms reageer ik geeneens meer op de mails lol. Want ze hebben een “klein budget”.

  xoxo
  (oké grapje)

 13. 1. Herkenbaar, 2. Herkenbaar, 3. Herkenbaar, 4. Herkenbaar 😉

  Haha vooral de spammers en het foto’s maken! En die knagende gedachtes loop ik nu al weken mee aangezien het op het moment vanwege de verbouwing/verhuizing een beetje chaotisch is…

 14. Toch zijn het altijd weer deze blogposts, waar ik het misschien niet altijd 100% mee eens ben, die ik van jou zo leuk vind 🙂 Ik heb zelf weinig last van deze zaken (zie mijn lange blog pauze XD), maar vooral dat ge-xoxo of ‘sweetie’ of ‘hunny’… blergh.
  Wel knap van je dat je die mails van mensen die jouw blogplek en tijd willen inkopen, maar die niet weten waar je blog over gaat, weggooit. Ik zou elke keer weer een lang epistel terugsturen met alle punten waar ze de mist in zijn gegaan. Maar dat is eigenlijk ook tijdverspilling.

  1. Haha. Misschien maakt dat het er niet mee eens zijn wel zo leuk, anders word het misschien saai 😉
   Nou precies dat, als ik op dat soort mailtjes ga reageren met wat ik denk op zo’n moment… Vind ik zonde van mijn tijd 🙂

 15. Mag ik wel zeggen dat ik dit een hele leuke blog vind 🙂
  Dat van die knagende gedachte herken ik heel erg. De overige wat minder, maar dat gebeurt mij ook minder. Ik krijg geen spam, nu ik een goede spam-weggooi plugin heb. Toen die even niet aan stond, kreeg ik in een half uur 435 reacties. Niet cool!
  Ik heb gelukkig ook nauwelijks reactie die duidelijk voor de aandacht zijn. Heel erg vind ik dat nu (nog) niet ook. Ik krijg ook veel bezoekers via andermans blog. Ben ik heel blij mee. 🙂
  En ik heb pas 1 keer een aanbod gekregen voor een gesponsorde blog, en daar kreeg ik ook netjes voor betaald. Tenminste, dat denk ik. Ik moet de factuur nog maken. Maar er stond wel netjes in de mail de vraag wat mijn tarief was, en ze waren ook akkoord met het bedrag. Zo kan het dus ook. Heel goed dat je ze gewoon weggooit in ieder geval. Anders leren ze het ook nooit.

 16. Dat met de foto’s herken ‘k wel. Ik neem dan liever een foto uit m’n archief of een stockphoto, want bij ons thuis lukt een productfoto nemen helemaal niet.. Nochtans zou ‘k er heel graag tijd voor willen maken, maar ons huis dient zich nu ook niet direct tot zoiets.. Dan hoor ‘k mama of papa zeggen : ‘wat doe jij nu weer?’
  Gelukkig heb ‘k geen last van ongewenste mailtjes in m’n mailbox 😉 ‘k Kan zelfs niet zeggen dat ‘k al ooit een samenwerking ontvangen heb. Ben er niet rouwig om, want ‘k weet eigenlijk niet of ‘k dat eigenlijk wel wil.

 17. O Allemaal zo herkenbaar! Had gister foto’s gemaakt maar het licht bleek achteraf toch verkeerd waardoor de foto’s heel geel waren geworden. Op het scherm van mijn camera had ik dat dus niet gezien . Dus hup alles weer overnieuw maken. Die knagende gedachten heb ik laatst ook erg gehad met een soort mini blogdip na de vakantie. Nu gelukkig weer over dus hoop een beetje vooruit te kunnen schrijven. Leuk geschreven 🙂

 18. Haha zo herkenbaar! Ook vind ik het erg irritant dat sommige bloggers elkaar niets gunnen, altijd maar die strijd. Het is toch leuk om elkaar te helpen , een reactie achter te laten ? Zo voelt iedereen zich een stuk beter.

 19. Wat ik herken in je schrijven is dat ik ook wel eens niet vooruit heb gewerkt. En dan denk…ohhhh ik heb geen logje voor vandaag. Maar heel soms laat ik het erbij, maar veel komt dat niet voor, dan moet het er toch nog komen.
  Ik krijg soms wel eens zo’n reactie van seo of zoiets. Ach die komt niet door dus is er niks aan de hand. En verder krijg ik nooit mail, maar dat komt denk ik omdat ik geen eigen domein hebm.
  Verder vind ik het alleen maar erg leuk. Hoewel ik soms wel eens zeg, ik doe eens een paar weken niks, maar dat gebeurt echt nooit.. 😉

 20. Dat heb je goed geschreven! Dat moeten bloggen is bij mij ook wel een puntje. Ik doe het graag, maar ik krijg het niet voor elkaar om vooruit te werken, waardoor ik op het laatste moment loop te stressen en dan inderdaad met mijn foto’s loop te kloten. Gelukkig heb ik nog geen onaardige reacties of onaardige bloggers meegemaakt, maar uit verhalen van anderen wel gehoord. Jammer is dat, samen gezellig zijn is veel leuker.

 21. Oef, zeker herkenbaar! Ik ben pas net weer begonnen met bloggen, dus dat knagende gevoel is er (gelukkig) nog niet. Ik kan mij die hele foute samenwerkingsmails ook nog wel herinneren. De ergste die ik kreeg was toen ook een ‘beste beautyblogger’, die vervolgens ook doorging over hoe leuk ik schreef over make-up e.d.

  Je raad het vast, dat deed ik totaal niet haha.

 22. Bijna alles is herkenbaar. Ik snap sommige bezoekers ook niet. Laatst bij een winactie hadden mensen gewonnen een paar niet. Zij gingen met zijn allen mailen dat ze het niet eens waren. Pffff. Er werd eerlijk geloot. Ook stel ik de voorwaarden netjes op. Jammer dat niet iedereen zich eraan houdt. Er zijn zeker bedrijven die heel vervelend zijn ze willen dingen gratis hebben voor helemaal niets. Vroeger vind ik het niet erg nu wel. Ik houd niet van cadeaubonnen behalve boekenbonnen. Ik ben niet echt commercieel maar ik heb wel veel bezoekers dus iets meer aardige opdrachten mogen komen. Ik mag over het algemeen niet meer klagen. Er komen wel leuke opdracht en binnen.

 23. Dat knaagde gevoel ken ik ook wel. En ook het gevoel dat je foto’s niet willen lukken :-(. Gelukkig heb ik weinig last van bloggers concurrentie. Het leuke aan bloggen vind ik juist ook het contact met andere leuke bloggers :-).

 24. Op mijn blog komen dus alleen de mensen die ik toegang heb gegeven dus geen ergernis. Mij bevalt het uitstekend op deze manier omdat ik het persoonlijk wil hebben.

 25. Oh jeetje. Veel heel herkenbaar. Die knagende gedachte van moeten schrijven, ik luister er steeds minder naar. Niets moe namelijk, al wil ik ergens wel schrijven. Tweestrijd.
  Foto’s willen maken en te weinig daglicht is ook zo’n frustrerende. Vaak wacht ik dan maar tot het weekend..

 26. Haha ik moest best hard lachen om het stukje ik wil geen cadeaubon van 50 euro als er niks te vinden is onder de 100 euro. Het is zo verschrikkelijk herkenbaar! Helaas zijn er ook veel mensen die er wel in trappen en daardoor blijven bedrijven het natuurlijk gewoon doen. Qua foto’s nemen heb ik nu al mega lang een dip. Er is al mega lang geen écht artikel online gekomen omdat elke foto die ik maak gewoon niet naar wens is. Is er eindelijk eens mooi licht, sta ik de hele dag op mijn werk. Ohhh wat is het soms toch inderdaad, heel irritant hihi

 27. Die blogconcurrentie snap ik ook niet zo nee. De 1e ergernis wel, haha. Zelf like ik sowieso wat ik gelezen heb (mits mogelijk) en reageer ik alleen als ik ook echt wat te zeggen heb. Alleen ‘ja leuk’ is weinig onhoudelijk natuurlijk.
  Een cursus fotografie lijkt mij ook wel wat, nu jat ik ’t meeste van pixabay, maar dat doen er zoveel. Ben altijd erg trots op artikelen met een eigen foto, maar die lijken altijd zo slecht vergeleken met anderen. Ach, we doen ’t er maar mee. 🙂

 28. Dat van die reacties vind ik erg herkenbaar én irritant. ‘Leuk artikel’ of iets dergelijk. Laat ook maar, dan. Zo vervelend! Toevallig heb ik van puntje drie de laatste tijd nu ook wel een beetje last. Na bijna twee jaar bloggen heb ik eigenlijk nooit echt een dipje gehad, maar nu voel ik het wel een beetje. Geen zin meer om iets online te zetten, terwijl ik het niet zo leuk vind op een soort van ‘gat’ op mijn blog te hebben. Weet nog niet zo goed wat ik ermee aan moet. Misschien dat ik een kleine pauze moet nemen. Of misschien gaat het vanzelf weer over; we zullen zien 🙂

 29. Inderdaad van die nietszeggende reacties waarvan je gewoon weet dat ze je blog niet hebben gelezen. Of bloggers die net zijn begonnen en dan wel even hun lijstje met punten voor een succesvolle blog met je gaan delen terwijl je gewoon wel weet dat ze na 4 maanden weer gevlogen zijn.

 30. Herkenbaar! Die bezoekers en reacties, tja, mijn blog is niet megagroot, hoeft ook niet. Als ik er anderen mee kan inspireren, vind ik het al enorm tof. En je tweede en derde punt is ook herkenbaar. Hoewel ik wel meer tijd heb om te fotograferen, soms denk ik er gewoon niet aan.. En die knagende gedachte, irritant!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven