vloerkleed kopen

4 redenen waarom je een vloerkleed wilt

Vloerkleden kunnen ontzettend veel doen voor een ruimte. Ze kunnen een ruimte meer kleur geven, warmte of een indeling duidelijker maken. Ik vind ze vooral heel leuk om te zien ; ) Ik zie een vloerkleed als een soort woon accessoire, maar er zijn nog een aantal redenen waarom jij (misschien) straks ook een vloerkleed wilt! In deze blog 4 redenen waarom je een vloerkleed wilt.

Met een vloerkleed verbeter je de akoestiek.

Een vloerkleed kopen doe je niet alleen voor het oog, maar ook voor het gehoor! Door een vloerkleed in de ruimte te plaatsen verbeter je de akoestiek. Dit was ook precies de reden waarom wij graag een vloerkleed in de woonkamer wilden hebben. Doordat wij (nog) geen raambekleding hebben klonk het soms nog wat hol. Dat is niet heel sfeervol en met muziek luisteren zelfs een beetje irritant. Een vloerkleed absorbeert een deel van het geluid als het ware. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer effect het heeft voor de demping van geluiden. Sinds dat wij een vloerkleed in de zithoek hebben liggen is het wooncomfort wat betreft het geluid beter geworden. In de zomer hebben we het vloerkleed even opgeborgen en dat kon je direct weer merken wat betreft geluid in huis.

rond vloerkleed jute

Een vloerkleed geeft sfeer aan een ruimte.

Met een vloerkleed bij je zithoek, onder je eettafel of op je slaapkamer geef je gelijk extra sfeer aan de ruimte. Het straalt zachtheid en gezelligheid uit. Er zijn zoveel verschillende soorten vloerkleden te koop, er is voor iedere interieur stijl wel iets passende te vinden! Probeer eens een rond vloerkleed onder verder rechthoekige meubels voor wat speelsheid. Bij een rustig interieur kan een vloerkleed met een toffe print juist net voor dat beetje extra pit zorgen. Gladde betonnen vloeren en harde muren? Denk eens aan een hoogpolig vloerkleed voor wat geborgenheid. Je zithoek krijgt hierdoor een uitnodigende uitstraling. Wil je juist wat extra kleur toevoegen aan de ruimte? Daar is een vloerkleed ook erg geschikt voor. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een groen vloerkleed van een specifieke maat, denk dan eens aan een op maat gemaakt tapijt.

Warmte in huis met een vloerkleed.

Met een kleed oogt de ruimte warmer en gezelliger, maar een vloerkleed geeft niet alleen warmte aan de ruimte door de sfeer die het uitstraalt. Het voorkomt ook dat de kou uit de vloer omhoog trekt. Letterlijk en figuurlijk zorgt een kleed voor warmte! Vloerkleden werken isolerend en houden warme lucht vast, vooral een wollen vloerkleed. Het voelt ook nog eens veel zachter en warmer aan de voeten dan een kale vloer. Met de huidige gasprijzen kunnen alle kleine beetjes helpen voor wat extra warmte in huis.

blauw vloerkleed

vloerkleed bij de bank

Geheel maken van een ruimte.

Met een vloerkleed bij de zithoek kan je een soort ‘zit eiland’ creëren. Het is wel goed om na te denken over het formaat van het vloerkleed. Vaak worden wat te kleine vloerkleden aangeschaft waardoor een kamer minder ruimterlijk lijkt. Je kan van de zithoek één geheel maken door een kleed te kiezen waarbij alle voorpoten van je meubels op het kleed staan. Zo oogt het ruimtelijker, maar toch ook knus en sfeervol en trek je alle meubels samen zodat het echt een geheel is. Bij ons staat het grootste deel van de bank op het kleed en ook de salontafels. Dit zorgt voor een bepaalde rust in de ruimte. Ik heb ook een foto toegevoegd van deze zomer toen we het kleed niet hadden liggen. Je ziet zo gelijk het effect van een vloerkleed.

gekleurde woonkamer

woonkamer vloerkleed

Wij hebben zelf nu een rustig, rechthoekig vloerkleed bij de zithoek liggen. Het past bij de verschillende kleuren in de zithoek en het oogt rustig. Soms twijfel ik wel eens over een wat drukker kleed. Ik heb er Tommy 1 cadeau gegeven voor zijn sportkamer, maar die zou hier ook heel mooi passen. Hij lag hier even met de kerst vorig jaar. Het blauwe in het kleed gaat zo goed samen met ons blauwe plafond. Het maakt de ruimte direct knusser dan bijvoorbeeld zonder kleed of met het huidige beige tapijt. Zoals je ziet, een vloerkleed kan ontzettend veel doen voor je ruimte! 

Heb jij een kleed in huis?

Scroll naar boven