45 minuten afstand.. een wereld van verschil..

Dit blogje is tot stand gekomen omdat ik geïnspireerd werd door Laura. (Laura bedankt voor de fijne inspiratie! dusss.. Sorry Laura, alle eer gaat naar jou!) (Beter goed gejat als slecht bedacht toch?) Oké ik ben niet geboren in Gorinchem maar ik heb er wel 23 jaar met plezier gewoond. Nu al weer een tijd in Nijmegen bij Tommy..  Soms is het nog steeds wennen.. Gorinchem is een stadje.. Nijmegen is een big ass city..

Gorinchem: Lekker door karren, scheuren als het kan en binnen no time op de plaats van bestemming.. Flitspalen? Wat zijn dat?
Nijmegen:
Overal super opletten en rijden alsof het een hindernisbaan is, voor je het weet (flits flits flits!) heb je een bekeuring aan je kont hangen.

Gorinchem: Ik voel me normaal, ik voel me geen luie donder, ik voel me niet onsportief en ik ga lekker met de auto naar de stad.
Nijmegen:
WTF?! Waarom kan ik aan alle kanten aangereden worden door mountainbikers en wielrenners? Waarom zijn al die mensen aan het hardlopen? (hebben ze haast?) Uhm.. ik ben lui en niet sportief.. Maar ik ga wel lopend naar de stad.. Omdat mijn voordeur bijna in de stad zit ; )

Gorinchem: Op mijn nieuwe hakken gewoon lekker gaan shoppen, no biggie, doe ik gewoon.
Nijmegen: Shoppen op hakken?! Ben je gek geworden!!?? Op gympen is het al een sport om die heuvels (bergen vind ik het) op te lopen! Schoenen met hakken? Die zijn voor verjaardagen..

Gorinchem: Gezellig visite op bezoek die met het grootste gemak hun auto gratis kwijt kunnen.
Nijmegen: Uhm, we doen ons best een plekje voor jullie te reserveren.. vergeet niet veel centjes mee te nemen! Nee niet voor mijn verjaardag ha ha.. voor de parkeermeter!

Gorinchem: Gurkem, Houd oewe bakkes, sloapen (slapen)
Nijmegen: Nimweguh, sie’m kieke, kiek duir (kijk daar)

Gorinchem: Ja, coolcat is wel leuk..
Nijmegen: Primark!! Whoohoo! Shoppen!

Gorinchem: Hey, hoi! Hoe ist met jou? Overal bekenden tegenkomen.. spontaan een drankje doen op het terras, gezellig!
Nijmegen: Wie zijn al die mensen? Wacht.. Iemand zwaait naar me! Oh ja, de man bij de sigarenboer.. ja dat is wel een bekende..  Drankje doen op het terras.. uhm.. Ga jij als een havik wachten tot je een tafeltje kan bemachtigen? Thanks!

16 gedachten over “45 minuten afstand.. een wereld van verschil..”

  1. wat een leuke blog over Gorinchem en Nijmegen!! Wat een verschillen!!! 🙂 leuk geschreven!!
    Vooral dat stukje van de primark en de cool cat 😛

  2. Hahaha wat grappig om te lezen! Ben in beide plaatsen wel eens geweest maar niet echt lang genoeg om er echt over mee te praten. Al ziet Gorinchem er wel cute uit met bruggen en soort van binnenstadje. Houd ik wel van!

  3. Leuke vergelijking! Mooie foto trouwens ook! Ik ken Nijmegen alleen van Sanadome maar lijkt me zeker wel leuk om de stad zelf eens te gaan verkennen! Wel jammer dat het echt overal betaald parkeren is blijkbaar…

  4. Leuk om te lezen! 😀 I love Nijmegen! Moet zeggen dat ik Utrecht ben gewend en ik Nijmegen juist een wat kleinere/schattige/dorpsere stad vind, haha.

  5. Je lijstjes zijn altijd zo leuk om te lezen, betrap me af en toe op een giechel hier en daar. En jullie accent daar, oh daar wil ik mijn leidse rrr wel voor rrrrruilen heurrrr! 😛

  6. Hahaha, wat leuk dit! Ik ben het trouwens niet met je eens wat betreft het puntje parkeren. Gratis kan al heul lang niet meer en iedereen die bij mij op visite komt, klaagt steen en been dat ze zich blauw moeten betalen én geen plek kunnen vinden. Heb ik gelukkig nog een pleintje achter m’n huis, maar ook dat staat regelmatig ramvol.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven