bloggen nog steeds leuk

5 redenen waarom ik nog steeds blog.

Het mag dan misschien wat minder zijn geworden, zeker dit jaar heb ik minder artikelen online gezet in de eerste helft van het jaar, toch vind ik het nog steeds leuk! Volgende maand bestaat ZoSammieEnzo 4 jaar en er zijn momenten dat de inspiratie wat verder te zoeken is. Ook zijn er weken bij dat ik minder zin heb om te schrijven. Zeker de afgelopen weken met dat heerlijke zomerse weer had ik weinig zin om achter de laptop te kruipen. Er zijn ook momenten geweest dat er minder online kwam vanwege tijd gebrek, toch begin ik er altijd weer aan. Het blijft kriebelen! Waarom? Vandaag 5 redenen waarom ik nog steeds blog.

Schrijven.

Ik blijf schrijven leuk vinden! Vroeger krabbelde ik hele dagboeken van papier vol, nu is mijn blog een plekje om van me af te schrijven. Niet per se over dingen die spelen in mijn leven, niet alle persoonlijke details, maar gewoon de dingen die ik wil delen. Op de middelbare school schreef ik schriften vol verhalen, meestal gingen die over klasgenoten in een andere setting : ) maar het kon zomaar een verhaal van half schrift vol zijn. Dat gevoel van willen schrijven is altijd gebleven, op verschillende manieren. Ik vind het soms heerlijk ontspannen om maar gewoon over dat toetsenbord te rammelen. Letters op het beeld zien verschijnen die dan weer samen komen tot een verhaal.

Delen.

Ik vind het ook gewoon leuk om te schrijven over spullen of locaties waar ik erg enthousiast over ben. Mijn blog is een plek waar ik dat enthousiasme kan delen met iedereen die het maar wil lezen. Niet alleen vrienden en familie, heel Nederland kan het lezen! De hele wereld eigenlijk, maar Nederlands is niet een taal die iedere leest ; ) Ik vind het leuk dat mensen misschien meer willen weten over iets en dan op mijn blog terecht komen voor een review. Dat mensen door mijn blog te lezen en het enthousiasme oppikken misschien juist wel voor die vakantie met een daktent gaan of toch die spannende film eens aanzetten. Helemaal mooi als mensen misschien nog iets leren na het lezen van een artikel van mijn hand, dat ze iets lezen wat ze nog niet wisten. Dat vind ik gaaf, tips, ervaringen en enthousiasme kunnen delen met andere.

Interactie.

Met bovenstaand puntje komt ook gelijk de interactie die je hebt met een blog, iets wat er niet is bij bijvoorbeeld een dagboek. De reacties maken het bloggen ook leuk en soms verrassend. Soms is er wel eens een minder leuke reactie maar op die manier leer je ook weer relativeren of omgaan met negatieve kritiek. Over het algemeen zijn het leuke reacties waar je iets mee kunt of gewoon om moet glimlachen.

zosammieenzo bloggen

Ontwikkeling.

Mijn blog ontwikkelt zich en tegelijkertijd ontwikkel ik mezelf, ik denk dat ik door het bloggen ook een beetje gegroeid ben als mens. Niet alleen door zelf te schrijven, ook vooral door het blog wereldje. Het lezen van andere blogs gaat wat mij betreft hand in hand met zelf bloggen. Net als dat ik hoop dat mensen hier dingen lezen waar ze iets van leren of nieuwsgierig naar worden, zo leer ik ook dingen door het lezen van andere blogs. Mijn interesses zijn breder geworden door het lezen van andere blogs en ik heb producten ontdekt waar ik anders nooit zo snel op was gekomen. Ik raak er ook door geïnspireerd, zo kreeg ik van Sas de inspiratie voor dit artikel.

Foto’s.

Ik vind het leuk om foto’s te maken. Dat kan van onze planten zijn, van ons huis of van een dagje in een andere stad. Op mijn blog heb ik een plekje om die foto’s te delen. Andere mensen kunnen ze zien en ze staan niet alleen maar digitaal te verstoffen op mijn harde schijf. Door het bloggen ben ik ook anders gaan kijken naar dingen, meer mijn best gaan doen op de foto’s die ik maak en ik ben ook foto’s gaan maken op een andere manier. Bloggen schrijven en het maken van foto’s, het vult elkaar aan. Af en toe kijk ik naar oude artikelen die ik geschreven heb en dan kijk ik met een lach naar de foto’s die ik toen maakte. Het is leuk om te zien hoe daar ontwikkeling in zit, ook in het schrijven trouwens, heel leuk om oude artikelen terug te lezen! Bloggen spoort me aan om foto’s te maken en nieuwe foto’s zorgen ervoor dat ik zin heb om te bloggen.

Er zijn denk ik nog wel meer punten dan deze 5 redenen waarom ik bloggen nog steeds zo leuk vind, maar bovenstaande zijn toch wel de belangrijkste redenen.

15 gedachten over “5 redenen waarom ik nog steeds blog.”

 1. Ik vind het ook heerlijk om te schrijven en steeds weer nieuwe dingen te bedenken. Plus mijn blog geeft mij ook structuur aangezien ik nog steeds probeer elke dag te posten.

 2. Ik kan me wel aansluiten bij de redenen die jij hierboven geeft! Vind bloggen ook nog steeds super leuk omdat ik van schrijven, delen en fotograferen houd. Daarbij komt dan inderdaad ook nog de interactie en je eigen ontwikkeling kijken. Allemaal puntjes waar ik positieve dingen uit haal! 🙂

 3. Lekker blijven doen op jouw tijd en als je zin hebt! Ik kom hier graag lezen en foto’s bekijken.
  Zelf ben ik ook niet zo schrijverig op het moment.. komt vast wel weer! Zoveel andere dingen te doen die ook leuk zijn. En als ik eenmaal weer begin komt het vanzelf weer!

 4. Wel lekker relax schrijven zo haha… maar ja, ik herken het volledig hoor. Schrijven is voor mij ook een uitlaatklep waar ik mijn belevenissen kan delen, waar ik zoal ben geweest en waar ik mijn foto’s een plekje kan geven. Natuurlijk hoop je dan dat het door heel veel mensen wordt gelezen en ben ik dan ook blij als ik zie dat mijn bezoekersaantallen nog steeds groeien want dat betekent ook dat mijn blog en ikzelf groeien.

 5. Normaal schrijft ik altijd tussen de middag, maar als ik weg ben en ik kom in de namiddag thuis, kan ik me er echt op verheugen om de laptop weer te openen. Heerlijk toch!

 6. Ook allemaal redenen waarom ik bloggen leuk vind! Als je het niet erg vindt, ga ik misschien binnenkort ook eens zo’n artikel posten!

 7. Leuk (en knap) dat je het al zolang volhoudt. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe een blog met iemand meegroeit, op die manier krijg je echt een goed kijkje in iemands leven. Zoals jij nu bijvoorbeeld veel bezig bent met je huis en ons daarmee meeneemt via je artikelen.

 8. hihi leuke foto en wat goed dat je dit al zolang ook volhoudt. Ik ben zelf ook al vijf jaar bezig en het blijft altijd weer een feestje!

 9. Hear, hear, en wat een leuke foto’s staan er bij dit blog. Bloggen, precies wat je zegt, deze zomer, zoveel mee gemaakt en veel weg, dat het abnormaal is, hoe ik achter loop met vertellen en laten zien, en toch, het blijft inderdaad kriebelen 😉

  X

 10. Het inspireren en geïnspireerd worden is absoluut een van de leukste dingen van het bloggen. Doordat jij dit nu beschrijft ben ik eens tel gaan staan bij alles wat ik heb ontdekt door het bloggen en lezen van blogs. Dat is best veel! En voor mij geldt het plezier in het maken en delen van foto’s ook.

 11. Dat zijn stuk voor stuk heel herkenbare redenen om te blijven bloggen! Ik herken ook dat je jezelf ontwikkelt en dat dit doorwerkt in je blog. Wat dat betreft zijn zowel ik als mijn blog een ‘werk in uitvoering’ : )

 12. Ik blog inmiddels 16 jaar en ondanks dat het qua bloggen en bezoekersaantallen het laatste jaar eerder achteruit dan vooruit gaat, vind ik het een brug te ver om gewoon maar te stoppen. Ik vind het schrijven heerlijk, heb het zelfs nodig, ook al schrijf ik niet zoveel meer over persoonlijke dingen. En het delen van mijn foto’s vind ik ook leuk, ook al hebben we daar tegenwoordig onder meer Instagram voor.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven