5 redenen waarom je geen vrouw wilt zijn

Ik ben vrouw, ja echt ; ) en hoewel dit bijna altijd leuk is zijn er ook van die dagen en momenten dat ik het gewoon waardeloos vind. Dan verlang ik naar het hebben van een leuter, een lijf zonder baarmoeder en een half lege kledingkast. Dan vraag ik me af waarom mannen het zoveel makkelijker hebben en waarom moeder natuur ons zo gemaakt heeft. Ik heb 5 van die shit momenten op een rijtje gezet, 5 redenen waarom je geen vrouw wilt zijn, en nu hoop ik maar dat ik niet de enige ben ; )

ongesteld zijn

1. Met stip op nummer 1 van de lijst ik-haat-het-om-vrouw-te-zijn-dagen staat voor mij de ongesteldheid. Om maar gelijk met de baarmoeder deur in huis te vallen, ik haat die week van rode vloed, echte diepe haat ook, geen pussy hate (woordgrapje)  maar monsterlijke haat ; )  Waarom zijn wij in hemelsnaam zo gemaakt dat we 1 keer in de zoveel tijd moeten bloeden? Waarom moet ik in die periode bijna dubbel lopen van de rugpijn, altijd bewapend zijn met tampons en nog net niet doodgaan van de buikkramp? Why?! Freaking mother nature, why?!  Ik zou tevredener zijn met een maandelijkse email: Gefeliciteerd, u bent NIET zwanger en alles werkt nog prima, fijne maand verder!

[Tweet “Waarom zijn wij in hemelsnaam zo gemaakt dat we 1 keer in de zoveel tijd moeten bloeden? “]

2. Op een goede tweede plaats komt voor mij het gebrek hebben aan een goed plas instrument. Ik heb in mijn leventje al zo vaak op knappen gestaan op plaatsen zonder toilet. Dan kun je dus maar twee dingen doen: in je broek plassen (niet echt mijn favoriete keuze)  of je kunt op zoek gaan naar een bosje, checken of de kust veilig is en dan je broek laten zakken. Maar daarna begint de ellende pas! Je moet bijna een volwaardige acrobaat zijn om gehurkt te plassen, je broek te ontwijken en niet je schoenen vol te laten lopen. Laten we het dan maar niet hebben over het gebrek aan wc papier achter bosjes.

3. Het moment dat ik kleding uit mijn kast moet pakken en het moment dat ik kleding in de kast moet leggen, zijn voor mij twee momenten waarop het me makkelijker lijkt een man te zijn. Mannen lijken altijd meer dan voldoende ruimte te hebben, ik daarin tegen heb een kledingkast met een chronisch gebrek aan lege planken.

bh duur4. Het kopen van BH’s is ook zo’n fuck it, waarom ben ik vrouw moment. De gemiddelde bh kost ongeveer 30 euro (geen fancy merk) en dan heb ik het nog niet over het bijpassende slipje van 12 euro.. Een man daarin tegen is voor een boxer misschien 7 euro kwijt. Niet eerlijk!

 5. Nou komt dan dat laatste momentje waarop ik wel eens wens dat ik een man was. De bijzonder lange rijen bij het vrouwen toilet op festivals en feestjes. Kwebbelende dames op een rijtje en daartussen dames die echt nodig moeten plassen, te herkennen aan bij elkaar geknepen benen, wiebelend van voet naar voet en de angst in de ogen voor puntje nr twee op deze lijst.

En? Is er iets herkenbaar? Heb jij ook wel eens van die momenten dat je liever een man was?

34 gedachten over “5 redenen waarom je geen vrouw wilt zijn”

 1. Haha, nou niet liever een man zijn hoor! Maar al die rijen altijd voor de toiletten snap ik ook niet. Inmiddels weten we dat toch wel, waarom wordt daar niet gewoon op ingespeeld?

 2. Ik ken geen een vrouw die er niet onder lijdt (of onder geleden heeft), onder dat probleem van de ongesteldheid. Maar dat probleem gaat uiteindelijk ook vanzelf weer over. En dan ben je nog steeds een vrouw, hoor. 😉

 3. Ja ach ja, op de menstruatie na, ja dat heb ik gehad, nu ben ik daar wel chill onder, dat hoort erbij, en dat plassen, ook weleens gehad, natuurlijk, maar dat lukte altijd wel, ik kan het gelukkig goed ophouden, maar die dames wc’s bij een concert of zo inderdaad… maar dat gebeurt zo weinig hier, dat ik volop vrouw ben en mijzelf ook als zodanig zie, mannen hebben weer andere hobbels waar wij geen weet van hebben en wat ze ook niet bespreken met ons, maar een stijve hebben die blijft, schijnt ook zeer te kunnen gaan doen.. bijv…. heb ik weleens begrepen. Of het niet onder controle kunnen houden in openbare gelegenheden, hahaha

  Misschien moet jij Tommy maar ene keertje interviewen? Openheid over man zijn en de 5 dingen die hij erg vindt? 😉 waar wij vrouwen geen weet van hebben?

  X

  1. Oh ik voel me ook wel vrouw hoor, maar er zijn gewoon van die dagen dat ik liever man was. Maar het idee van Tommy interviewen vind ik wel een goeie! Die ga ik zeker onthouden voor een blogje ooit eens 🙂

   1. hahahaha leuk dat je dat ooit eens gaat doen, want ja… ik heb een man om mij heen die mij dus weleens de andere kant heeft vertelt hierover over man zijn en ongemakken die wij echt niet beseffen! 😉

    X

 4. Sowieso dat mannen het makkelijker hebben dan vrouwen. Ik zat hier bij alle punten te knikken haha, ik ben het zó met je eens. Uiteraard is ongesteld zijn 10x niks, maar de acrobatische kunstjes kunnen er ook wat van hoor. Jeetje, wat een ellende toch altijd als je in de middle of nowhere bent! :’)

 5. Maar mannen moeten extra sokken en dure pakken kopen. En elke dag scheren. Oh. Wacht. Hm.
  Weet je dat ze in Engeland voor dezelfde scheermesjes, maar dan in het roze, meer geld vragen dan voor de mannelijke mesjes? Omdat vrouwen bereid zijn om geld uit te geven aan een product ‘voor vrouwen’. Net zoals die onzin van haarverf voor mannen en voor vrouwen. We hebben hetzelfde haar, hoor!
  (Overigens, het is niet normaal als je echt fysiek enorm last hebt van ongesteldheid. Neem in dat soort gevallen echt even contact op met de huisarts. Beetje kramp, beetje rugpijn is normaal. Niet kunnen denken, lopen of echt pijnstillers moeten slikken om te functioneren is niet normaal. Ook niet als je mannelijke huisarts dat wel vindt.)

  1. Extra sokken? Ik geloof niet dat Tommy meer sokken heeft als ik hoor, en dure pakken is ook niet nodig bij iedere man 🙂 Scheren doe ik overigens ook regelmatig dus ook daar hebben mannen en vrouwen het net zo zwaar, ik koop ze trouwens altijd in Duitsland, daar ist goedkoper. Roze scheermesjes doe ik niet aan 🙂 Ik slik tijdens die week altijd feminax voor de pijn, dan ist goed volhouden.

 6. Oh ja, die maandelijkse ongesteldheid vervloek ik ook heel vaak en ik houd mijn hart nu al vast voor de naderende overgang. Wat ik daar over lees is alles behalve leuk!

 7. Werkelijk alles van je lijstje klopt.. Allemaal dingen waarom ik ook wel een man zou willen zijn haha! Je hebt me een glimlach bezorgd. 🙂

 8. Nummer 1! Echt. Ugh.
  Daarnaast denk ik dat ik als man wat gemakkelijker kleding zou kunnen kopen. Daarnaast zou het niet zo erg zijn als ik niet veel kleding had. Of als ik shoppen niet zo leuk vind. 🙂

 9. Hahaha! Heerlijk lijstje dame! Ik kan zo overigens nog 10 redenen bedenken waarom ik gewoon graag een man had willen zijn 😉 Soms is het gewoon niet eerlijk *trekt een pruillip*

 10. Zo hilarisch geschreven dit! En ja, ook wel herkenbaar, al heb ik van de maandelijke periode dat de rode vlag uithangt dan eigenlijk nooit last. De eerste daag vaak een zeurderige rugpijn die na twee paracetamol ook verdwijnt en niet meer terug komt. Maar er zijn er inderdaad genoeg die er echt ziek van zijn.

 11. Heerlijk dit..
  ongesteld ben ik niet door mijn spiraaltje, en ik mis het echt totaal niet…
  na 15 jaar zou ik niet meer weten hoe het is YEAH
  Oh dat plassen, vreselijk,….
  En ik kan het gewoon ook niet he zo op mijn hurken..
  Lange rijen bij de wc’s haat ik, ik ga meestal naar de mannen (wat trouwens raar is, dat mannen altijd zo raar kijken, waarom zou dat zijn?? alsof ze nog nooit een vrouw hebben gezien, wahahaha)

 12. Hahah te leuk om te lezen! Tijdens het uitgaan heb ik maar wat vaak gedacht ‘ was ik maar een man’! Maar zou uiteindelijk voor geen goud willen ruilen.

 13. Haha wat een leuk artikel. Heel herkenbaar dit! Graag voeg ik er nog eentje aan toe. Het kopen van broeken voor vrouwen met rondingen. Agh! Wat heb ik daar een hekel aan.

 14. Hahaha, geweldig geschreven Sammie. 🙂 Van de menstruatie heb ik niet veel last. Of nou ja, het laat zich zien als het daar trek in heeft. Is nu ook al ruim een half jaar geleden, dus ik heb niets te klagen. Is zo’n prikpil toch ergens goed voor, haha. 😛 Dat plasinstrument en de dure bh’s ben ik absoluut met je eens. It’s pretty unfair!

 15. ik kan me die frustraties wel voorstellen, Sammie.
  Bij 3 lijkt het me wel een oplossing om ’s door die kleerkast grote kuis te houden. Dingen die je nooit meer draagt wegdoen. zo komt er plaats vrij
  Bij 4 het niet dragen van een BH, maar dat zal niet voor elke vrouw een gepaste maatregel zijn zeker?
  En bij 5 heb ikzelf (en ik ben zeker niet de enige man) ook wel dezelfde problemen hoor! Ik ben gezegend (not!) met een overgevoelige blaas, waardoor ik heel vaak moet plassen. En dan is een overbezet toilet een ramp voor mij!

  1. Nou ik ben gister door mijn kledingkast heen gegaan en heb 4 volle tassen weggedaan, heerlijk om weer wat ruimte en overzicht te hebben!
   Geen BH dragen vind ik thuis nog wel ok maar bij het verlaten van de voordeur wil ik toch echt een BH aan. Voel mij niet prettig zonder op bv het werk.
   Een kleine blaas is inderdaad vervelend ook voor mannen 🙂 alleen bij het openbare toilet van de mannen staat meestal geen rij. Ik ga wel eens op het mannen toilet als er weer eens een hele horde vrouwen in de rij staat bij het dames toilet. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven