5 steden die ik graag zou willen zien. Bucketlist dingetje ; )

Mijn liefde voor Italië werd vorig jaar bijzonder duidelijk in mijn vakantie blogjes, maar ik wil meer zien dan alleen Italië. In alle eerlijkheid zijn er meer dan 5 steden die op mijn wishlist staan, maar dan werd dit artikel een beetje lang. Voor nu ga ik dus voor 5 steden : ) Deze steden liggen verspreid over de wereld. Zo komt Engeland voorbij, Amerika, maar ook Duitsland en Schotland.

1. Om dichtbij huis te beginnen staat op nummer 1 Berlijn bij de buren in Duitsland. Berlijn staat al heel lang op mijn wishlist. We hebben Berlijn vaker gezien in afleveringen van 3 op reis en iedere keer zit ik weer verlangend voor de tv. Tommy is er al een paar keer geweest en zegt ook iedere keer dat het zo’n toffe stad is. Ik wil dit zo graag eens met mijn eigen ogen zien! Zo zou ik graag Hackescher Höfe willen bezoeken met al zijn hofjes met verschillende barretjes, restaurantjes en winkeltjes. De Berlijnse muur (wat er nog van over is), het Holocaust Monument, East Side Gallery, Gendarmenmarkt plein en een rommelmarkt over struinen.

house of small wonder

Ik zou het liefst in de zomer naar Berlijn willen, wandelen door de stad op zoek naar mooie graffiti, met een zonnetje een drankje doen in een biergarten, een filmpje kijken in de openluchtbioscoop Freiluftkinos en een hapje eten op de food market Neue Heimat. Ook wil ik het oude industrieterrein RAW Gelände bezoeken waar zelfs een buiten zwembad te vinden is, lunchen bij House of Small Wonder, wandelen of misschien zelfs wel rolschaatsen over het enorme stadspark Tempelhof, burgers eten bij White Trash Fast Food en uiteraard shoppen. Aan een weekend zou ik niet genoeg hebben haha. Ik wil minimaal een hele week Berlijn!

2. Op een mooie tweede plaats staat Newcastle in Engeland. Ik ben er al eens geweest in 2011 maar heb toen weinig van de stad gezien. Ik heb toen wel veel van de omgeving gezien tijdens het auto rijden. We (mijn tante en ik) logeerde toen in het plaatsje Chester-le-Street als ik me niet vergis en de omgeving daar is prachtig. Ik was in 2011 echt onder de indruk van Engeland, het landschap daar was prachtig met alle ruimte en heuvels. Ik zou dus graag eens met Tommy willen toeren in Engeland, met de boot de overtocht maken en de eigen auto gewoon mee. Ik kan me nog herinneren van een school reisje naar Londen dat ik de tijd op de ferry het leukst vond. Er was van alles te doen aan boord en ik heb me toen geen moment verveeld.

engeland 2011
Deze foto maakte ik in 2011 in Engeland.

In 2011 zijn we met het vliegtuig geweest en dit was lekker snel. Nadeel is alleen dat de auto niet in de bagage ruimte past ; ) dus de ferry heeft mijn voorkeur. Ik was een beetje aan het neuzen naar prijzen van citytrips, met de ferry en eigen auto reizen in Engeland, en het valt me nog heel niet tegen. Met onze eigen auto gaan scheelt weer in auto huur en vind ik sowieso het prettigst. We hebben heel wat uren doorgebracht in onze auto in Italië en dat is erg goed bevallen. Nog leuker voor de portemonnee is natuurlijk het winnen van een reisje dus ik heb mee gedaan op Spring Explorer om een rondreisje door Engeland te winnen. Nu maar duimen : ) Wat ik dan zou willen zien in New Castle? Ik zou willen wandelen door Grey Street. Volgens vele is dit de mooiste straat van de stad vol Gregoriaanse architectuur. Even googlen op Grey Street en prachtige foto’s komen voorbij van deze straat.

Ook het kasteel midden in het centrum van New Castle zou ik willen bezoeken. Zo cool dat er een kasteel midden in het centrum staat wat gebouwd is rond 1170! Ook de Gateshead Millennium Bridge wil ik zien, dit schijnt een gaaf exemplaar te zijn en de eerste kantelbrug ter wereld. Central Arcade staat verder ook op mijn wishlist. Een schitterend oud gebouw met winkels, shoppen hoort er natuurlijk altijd een beetje bij! Als dit dan ook nog eens in een prachtige omgeving is word ik helemaal blij.

3. Op de derde plaats heb ik New Orleans in Amerika. Een beetje ver weg voor een korte stedentrip, maar ik zou er dolgraag eens naartoe willen. De French Quarter lijkt me prachtig om te bezoeken. In de serie The Originals (aanrader trouwens) speelt het verhaal zich af in de French Quarter en ik vind het zo’n bijzondere uitstraling hebben. Ook de Frenchmen street zou ik willen bezoeken. De echte New Orleans muziek schijn je hier in de avonduren te kunnen vinden en I love jazz! Lijkt me geweldig om live muziek hier te zien en horen natuurlijk.

Het lijkt me te gek om in New Orleans te zijn tijdens New Orleans Jazz & Heritage Festival. New Orleans is de bakermat van de jazz muziek, hoe te gek gaaf zou het zijn om dan in deze stad naar een muziek festival te gaan! Garden District zou ik ook willen zien, in dit deel van de stad staan de meeste plantagehuizen en villa’s uit de negentiende eeuw. Gek om te zeggen misschien maar ik zou ook graag een begraafplaats tour willen doen. De begraafplaatsen in New Orleans zijn volgens vele zeker een bezoek waard en een wereld van verschil met Nederlandse begraafplaatsen4. Ook Schotland komt voorbij in mijn rijtje. Schotland vond ik altijd prachtig om te zien op tv, maar na het lezen van een artikel van Angélica en het zien van haar prachtige foto’s kwam Edinburgh in Schotland pas echt op mijn wishlist. Check vooral even de foto’s van Angélica om te zien waarom ik naar Edinburgh wil. Bij Spring Explorer kun je ook kans maken op een reis naar Schotland dus ook hier, fingers crossed : ) Wat ik daar in Schotland in ieder geval zou willen zien? De charmante wijk Stockbridge, Dean Village, proeven van de middeleeuwen in het John Knox House, St Giles’ Cathedral bezichtigen en wandelen over de Royal Mile. Om het voor Tommy ook nog interessant te houden een bezoekje brengen aan Surgeons ‘Hall museum en Scotch Whisky Heritage Centre.

5. De laatste op mijn lijstje vandaag is Venetië, een stad in Italië kon natuurlijk niet ontbreken. Ik kan niet eens opnoemen wat ik allemaal in Venetië zou willen zien want ik wil gewoon alles zien! Er het liefst een paar dagen doorbrengen om op mijn gemak door alle straatjes te wandelen en uiteraard pizza’s en pasta’s te eten ; ) 

Welke steden wil jij nog bezoeken?

27 gedachten over “5 steden die ik graag zou willen zien. Bucketlist dingetje ; )”

 1. Mooie plaatsen om te bezoeken. Berlijn ben ik geweest maar wil ik graag een keer terug, new castle om te winkelen 🙊 en Edingborough door de mystiek.

  Ik zou heel graag naar Barcelona en San Francisco gaan.

 2. Sowieso Rome! Ik wil ook graag naar Amerika maar daar zou ik zo veel willen zien dat het best een rondreis mag worden 😉 Sevilla staat ook hoog op mijn lijstje.

 3. Het lijken me allemaal leuke steden! Naar Venetië zou ik zo graag willen, het lijkt me zo bijzonder 🙂
  En ik wil ook naar London. En genoeg andere leuke steden!

 4. Jaaa Venetië is heel erg mooi! Wel buiten het hoogseizoen gaan hoor (écht..), haha. Mijn vriend vomd Edinburgh en Berlijn beiden ook heel tof. Ik zou ook wel nog een keer naar deze steden willen. Bovenaan mijn lijstje qua steden staat Marrakesh! 🙂

 5. Een leuk lijstje…
  Berlijn heb ik niks mee, nu helemaal niet meer nu mijn ex er woont 😉
  Newcastle, lijkt me ook leuk. Maar met eigen auto? Linksrijden? Nee… liever niet.
  New Orleans, kan ik heel goed snappen
  Edinburgh had ik graag willen bezoeken, maar ex had geen zin toen we in de buurt met een cruiseschip aanmeerden.. grrr..
  Venetië ben ik geweest.. De highlights gezien en een keer was genoeg. Gelukkig hadden we mooi weer, want als het er regent, en dat gebeurt vaak, loopt alles onder en heb je op zijn minste kaplaarzen nodig.
  Ik hoop voor je dat je dromen waargemaakt zullen worden, maar dat zal best want je hebt nog tijd genoeg!!!
  Welke stad ik nog zou willen bezoeken? New York op nummer 1, San Francisco op nummer 2. Die kans heb ik, er woont een vriendin van mij in een stad vlakbij, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Verder heb ik al veel gezien en heb ik niet echt wensen meer op dat gebied..

 6. Londen en Parijs staan bovenaan mijn lijst. Berlijn ben ik vroeger geweest en Poznan en Krakow (Polen) zijn ook erg mooi. Eerst maar eens flink sparen… 😉

 7. Wij gaan al jaren meerdere malen per jaar naar Engeland. Ik zou er t liefst willen wonen. Maar wij gaan altijd met de ferry en dat is echt super!

 8. Haha ja ik kan me in alle steden wel vinden die je beschrijft. Maar Berlijn is echt echt echt mijn favoriete stad.
  En als ik bij m’n vriend in Engeland ben vind ik het altijd geweldig als we een lang stuk moeten rijden, die omgeving is dan weer zo anders dan hier.

 9. Mooi lijstje. Venetie wil ik ook echt nog heel graag zien. Engeland staat ook hoog op mijn lijstje. Al ben ik wel meer van de natuur.

 10. New Orleans zou ik ook graag willen zien! New Castle spreekt mij niet echt aan maar ik zou het niet erg vinden als ik morgen zou mogen gaan hoor 😉

 11. Schotland lijkt me zo mooi! Staat ook op mijn lijstje. Berlijn is inderdaad een bijzondere stad. Venetie natuurlijk ook. New Orleans lijkt mij ook een hele toffe vibe hebben. Zelf heb ik in Europe Rome en Madrid erg hoog op de wishlist staan. En daarbuiten Dubai, Istanbul (als het wat lekkerder voelt om daarheen te gaan…zou ik nu niet opzoeken), Marrakesh en Tokyo. Ohja, en Kaapstad, maar die kan ik eind dit jaar afstrepen! <3

 12. In Berlijn ben ik al vaak geweest, die stad zit ook in mijn hart. Het heeft alles!
  De stad die de meeste indruk heeft gemaakt was Lhasa in Tibet, daar heb ik voor het eerst en voor het laatst ervaren wat een cultuurshock is. Ik stond midden op straat te janken! Niet van ellende, maar gewoon omdat ik niet wist waar ik met alle indrukken naartoe moest.
  Verder ben ik eigenlijk niet zo van se stedentrips. Zoek liever de plekjes op buiten de steden. Maar als ik dan toch moet kiezen doe maar een stadje in Bolivia, eentje hoog in de Andes of aan de rand van Uyuni of zo. Kan me niet schelen welke…

 13. Ik zit ook altijd weg te kwijnen bij New Orleans. Lijkt me zo geweldige vibe daar! Deze zomer gaan we misschien naar Denemarken en hoop ik Kopenhagen te bezoeken.

 14. Je kan mij volgens mij beter vragen welke steden ik NIET wil bezoeken 😉 Berlijn en Edinburgh staan ook erg hoog op mijn lijstje!

 15. Oooh, New Orleans staat hier ook zo keihard op mijn lijstje! 😀 Lijkt me mega mooi!
  Begin maar alvast in te plannen! 😉

 16. Ik ben in drie van je steden geweest, Berlijn, Edinburgh en Venetië en kan ze je alle drie aanraden! Vooral Berlijn is een toffe stad voor een weekendje weg, een wereldstad maar toch ook erg groen en een hele relaxte sfeer. Zelf wil ik nog graag terug naar Boedapest, New York en Londen maar zou ik ook dolgraag eens naar Rome, Kopenhagen, Lissabon en Valencia willen. Ach, en nog wel een paar steden trouwen.

 17. Dit zijn tenminste steden die niet dagelijks bij iedereen op het lijstje staan. Ook wel eens leuk om dat te lezen. Ik ken heel veel mensen die een keer naar Berlijn willen, maar dit trek mij echt niet.. Het lijkt me heel interessant, maar zou het nooit uit mezelf voorstellen..

 18. NOu ja, whahahaha schrap 1, en de rest volg ik je in, whahahaha vooral Schotland, maar dan nog meer de highlands, Sutherland County, maar ja als je die achternaam ook draagt en men zegt dat je echt van clan afstamt waarmee ik dus eigenlijk ook een wapenschild heb en een eigen tartan… dan wil je wel 😉

  X

 19. Je hebt een hele hoop mooie bestemmingen op je bucket list staan. Venetie lijkt me ook zo een prachtige plek! En Engeland is eigenlijk altijd leuk!

 20. Berlijn is zeker een mooie stad! Ben er zelf 2x geweest met een excursie en ga graag nog een keer zelf terug (of met vriendlief 😛 ). Edinburgh lijkt mij ook schitterend, en Venetië staat echt als sinds ik een ukkie was op mijn to-see-list, haha. Nepal en Japan wil ik ook graag bezoeken. 🙂

 21. Leuk zo’n lijstje! Ik heb als kind heel veel van de wereld mogen zien omdat ik best vaak met m’n ouders op vakantie ging en eigenlijk altijd wel weer naar een ander land. Berlijn heb ik daardoor bijvoorbeeld mogen zien kort voordat de muur neergehaald werd. Ook hebben we daar het olympisch stadion en wat andere bezienswaardigheden bezocht. Engeland vind ik ook een heerlijk land. Ben er niet heel vaak geweest, maar genoeg om indruk te maken haha.

  Ik wil heel graag naar Cornwall en ga daar van de zomer waarschijnlijk ook een weekje naartoe. Verder staan Barcelona en Istanbul nog op mijn lijstje van steden die ik best wel zou willen bezoeken, maar aangezien ik eigenlijk geen reislustig type ben, er geen geld voor heb en het ook lastig is qua dieren onderbrengen, zal dat er niet zo snel van komen. Wat ik overigens geen ramp vind. Sommige dromen moeten dromen blijven. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven