36 In Zo sammie

7 feitjes over mij die jullie nog niet wisten.

sammie

Altijd leuk om even wat persoonlijks te vertellen en nog makkelijker om wat feitjes op een rijtje te zetten. Wat feitjes die jullie waarschijnlijk nog niet wisten. Ik zeg waarschijnlijk omdat ik inmiddels al zoveel blogjes heb geschreven de afgelopen 2 jaar, dat ik niet meer weet wat jullie nou al wel en niet weten over mij ; ) Hopelijk staat er nog wat nieuws voor jullie bij en anders in ieder geval wel voor mijn nieuwe lezers!

Ik lust sinds een tijdje sushi! Ik dacht altijd dat ik het echt niet lekker vond, maar ik weet nu dat ik alleen het zeewier niet lekker vond. De Nori vellen waar ze sushi inrollen dus. Sushi die gewoon bestaat uit rijst en zalm, of avocado of tonijn… Jammie! Tommy en ik hebben de laatste keer dat we bij Shabu Shabu waren aardig wat rolletjes sushi op. Later hebben we een bestelling geplaatst bij sushipoint en we waren beide verrast over de kwaliteit. Dit was de lekkerste sushi die we ooit gegeten hebben. Ik durf zelfs te zeggen dat dit de beste thuis bezorg maaltijd ever was! Zelfs de sushi in zeewier was lekker! Ja ik ben om, ik ben een sushi lover!

Ik heb helemaal niks met zwembaden. Ik ben dol op zwemmen hoor en vroeger ging ik graag naar het zwembad. Al een aantal jaar kom ik er niet meer. Op vakantie ga ik voor de zee, ik vind de zee heerlijk en magisch mooi. Met een handdoek op het strand vermaak ik me prima. Geen haar op mijn hoofd die er dan aan denkt om aan het zwembad te gaan liggen. De zomer in Nederland zal ik niet zo snel aan zee doorbrengen, is gewoon best een eind rijden vanaf Nijmegen. Ik zwem dan of in de rivier of niet. Ik vind zwembaden op de 1 of andere manier gewoon niet zo aantrekkelijk meer.

Ik haat het als mensen in mijn personal space komen. Ik vind het zo irritant als vreemden heel dicht bij me komen staan. Niet alleen vreemden trouwens, ook mensen waar ik niet echt een band mee heb en mensen die ik niet aardig vind. Ik snap ook nooit waarom het nodig is en zorg er direct voor dat ze uit mijn personal space verdwijnen. Door middels van een stap achteruit of een opmerking.

sammie Desigual jurk

Jurkjes niks voor mij! Iets wat ik jaren geroepen heb. Jurkjes kwamen mijn kledingkast niet in, nog niet als ik geld toe kreeg. Sinds een jaar of 2 is dat veranderd en heb ik er inmiddels een aantal in mijn kast hangen.

Ik heb jaren met sokken aan geslapen! Mijn moeder en tante maakte er regelmatig grapjes over. Er is me vaker verteld dat het niet gezond was en het beter was om met blote voeten te slapen. Kon me allemaal niet schelen, ik had altijd koude voeten en wilde niet slapen met koude voeten. Soms probeerde ik het wel, maar dan kon ik niet in slaap komen. Tot het moment dat ik bij Tommy bleef slapen, ik had geen zin om dat rare feitje te delen met iemand waar ik smoorverliefd op was. De sokken gingen dus uit die nacht en ze zijn nooit meer aangegaan in bed. Het was even wennen, maar als ik nu nog wel eens koude voeten heb leg ik ze gewoon tegen hem aan ; )

Ik ben geen held in het donker. Sinds er bij ons thuis (jaren geleden) een keer (aangestoken) brand is geweest ben ik soms best een bange poeperd in het donker. Als Tommy bijvoorbeeld niet thuis slaapt loop ik als het donker is vrij snel om Bink uit te laten, hou alles om me heen continu in de gaten en doe alles hermetisch op slot als ik binnen ben. Als hij wel thuis is heb ik er minder last van, gewoon omdat ik dan weet dat er iemand binnen op me wacht.

Ik ben de beste zoeker! ; ) Als er iets kwijt is weet ik het meestal wel te vinden. Zo was mijn moeder toen ik nog thuis woonde regelmatig haar sleutels kwijt. Ze kon ze dan nooit vinden en werd na 10 minuten boos en riep gefrustreerd dat de kabouters ze dan wel mee zouden hebben genomen. Dat was mijn teken om in beweging te komen voordat ze nog meer onschuldigen groepen zou beschuldigen van sleutel diefstal ; ) Ik vond ze meestal binnen 5 minuten.

Dit vind je misschien ook leuk

36 Comments

 • Reply
  marije
  december 8, 2016 at 7:37 am

  Leuk om te lezen! Sushi is het lekkerste wat er is, fijn dat je nu om bent 😉

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:56 am

   Ja daar ben ik het nu helemaal mee eens 😀

 • Reply
  Shirley
  december 8, 2016 at 8:13 am

  Ik slaap ook met sokken aan. Ik wist niet dat dat gek was. Zolang je maar schone aantrekt, haha.

 • Reply
  Susan
  december 8, 2016 at 8:45 am

  Leuk om te lezen! Die derde is herkenbaar haha. Vooral als ik aan het werk ben en mensen mij een vraag stellen maar ook direct zo dicht op je komen staan. WHY?! Ik los het ook altijd op door een stap naar achter te zetten.

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:56 am

   Oh ja zo irritant! Ik heb een collega die altijd vreselijk uit haar mond stinkt en die komt ook altijd zo dichtbij staan. Yak!

 • Reply
  Morgaine
  december 8, 2016 at 8:55 am

  Ik lust geen vis, dus de tijd dat ik ga bloggen dat ik sushi lekker vind, ga je niet vinden, hahaha 😉 Zeewier lust ik wel, niet dat ik het echt op en lekker vindt, is een smaak waar je aan moet wennen en niet te vaak 😛

  Van die sleutels, ja dat had ik met dochter, en hier? Boos, stampvoeten ze was weer te laat, en ik liep dan gewoon naar de plek direct tilde iets op en voila.. sleutels, of wat ze ook nodig had en kwijt was, vond ik binnen een minuut weer terug, hahaha

  Donker, buiten, ja… soms zou ik willen dat ik dat weer kon doen, maar ook hier, is het niet meer prettig om in je eentje buiten te zijn voor een nog late wandeling, tenzij je een pitbull bij je hebt of zo. Zegt mijn dochter, hahaha 😉 Ja zij heeft een pitbull nu al enige tijd.

  Jurkjes, als kind had ik het andersom, ik wilde nooit een broek aan, en ook dat is al jaren anders, nu wissel ik af.

  Zwembad, liever ga ik ook de zee in of schoon natuurwater, maar niet in Nederland, de rivier in zoals jij dan doet, doe ik ook niet hier, ik weet niet… Maar ja ik ben nu zwemmaatje met verstandelijk beperkten en lig ik weer twee keer per week in het zwembad, en dat is best lekker, warmwater ook nog, voor mijzelf ook goed, voor de spieren 😉 Maar daarvoor, was ik ook al een paar jaar niet geweest.

  X

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:55 am

   Ik had ook nooit verwacht dat ik sushi zou gaan waarderen maar nu wil ik het liefst iedere dag eten als lunch haha

 • Reply
  Inge
  december 8, 2016 at 9:45 am

  Hahaha wat een leuke feitjes! Sushi is gewoon niet aan mij besteed, zelfs de vegetarische variant niet omdat daar vaak komkommer of wortel in zit (net twee dingen die ik écht niet lekker vind). Zwemmen doe ik al jaren niet meer en in zwembaden zul je mij dus ook niet zien. Ik houd alleen sokken aan in bed als ik mij niet lekker voel, mij is ook verteld dat dat eigenlijk niet goed/gezond is? Nooit geweten waarom niet trouwens.

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:54 am

   Volgens mij heeft het iets te maken met doorbloeding, zelf warm kunnen worden, je lichaam en dus ook voeten moeten dat zelf kunnen regelen. Geloof dat je er zelfs zweetvoeten mee kunt kweken 😑

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  december 8, 2016 at 9:45 am

  Persoonlijke ruimte vind ik ook erg belangrijk. Ik snap mensen die te dichtbij komen nooit zo goed. Maar misschien hebben die minder ruimte nodig?

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:53 am

   Sja, misschien hebben mensen die dat doen inderdaad geen personal space nodig maar dat wil nog niet zeggen dat ik ze in mijn personal space wil hebben 😀

 • Reply
  Ester
  december 8, 2016 at 10:21 am

  Altijd leuk om te lezen, dit soort feitjes. Ik ben zelf ook niet zo’n held in het donker, op de één of andere manier altijd bang dat er iemand achter me aan zit ofzo. Toen ik nog thuis woonde en ik ‘s nachts naast de wc moest, deed ik het licht in het trapgat niet aan om m’n ouders niet te wekken. Naar beneden ging nog wel, maar als ik weer terug de trap op ging, rende ik meestal (alsof ik m’n ouders daar niet mee wakker zou maken) omdat ik steevast het gevoel had dat ik achternagezeten werd vanuit dat donkere gat.

  Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat ik slechtziend ben en in het donker dus nog minder zie dan die magere 5% die ik heb. Eén van mijn nachtmerries is dat ik ‘s nachts wakker word en dat de stroom is uitgevallen waardoor ik geen licht aan kan doen. Ik ben buiten op straat nooit bang om in het donker te lopen, maar tegen écht donker, dat je dus niks meer voor handen ziet, vind ik nog altijd wat eng.

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:52 am

   Kan me voorstellen dat als je slechtziend bent het donker nog donkerder is! En dat van het zwarte gat bij de trap op lopen is zo herkenbaar! Dat had ik als kind ook altijd.

 • Reply
  Irene | Tussenmarsenjupiter
  december 8, 2016 at 10:59 am

  Supertof lijstje! En er zitten dingen bij die voor mij ook gelden 🙂 Ik ben ook geen held in het donker, ik slaap nog altijd met mijn sokken aan en ik vind jurkjes ook steeds leuker. En mijn personal space is heilig! Ik snap ook nooit zo goed waarom mensen steeds zo dichtbij komen. Super awkward. Klanten in de winkel doen dat soms ook. Meestal ga ik dan achter de kassa staan. Haha 😀

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:51 am

   Oh das slim, dan kunnen ze zeker niet te dichtbij komen 🙂

 • Reply
  Trees
  december 8, 2016 at 11:06 am

  Ik vind zeewier, gefrituurd dan, heel erg lekker. Maar in Nederland kom je het bijna nergens tegen. Sushi hoef ik echt niet, wel geprobeerd, maar ik ben geen visliefhebber dus dat houdt me tegen denk ik! Jurkjes passen bij je! 🙂
  Leuke weetjes weer..

 • Reply
  Sandra
  december 8, 2016 at 11:32 am

  Als eerst: Leuk om te lezen over jou die ik nog niet wist, Sammie! Als mensen in mijn personal space komen word ik ook gek. Kan daar heel slecht tegen… Al moet ik zeggen dat ik bekenden de laatste jaren expres wel meer toelaat zegmaar. Die schrikreactie neemt al af gelukkig! Maar onbekenden… ga maar lekker weg. Ahh en dat van bang zijn in het donker als je alleen op straat bent heb ik ook. Niet tof…

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:50 am

   Bekende, familie en vrienden mogen in mijn personal space komen maar alle andere mensen niet. Vooral van collega’s vind ik het heel irritant als ze te dicht bij komen.

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  december 8, 2016 at 11:32 am

  Wat een leuke feitjes allemaal! Grappig hoe je kledingsmaak toch zo kan veranderen he. Leuk dat je nu wel jurkjes draagt!

 • Reply
  Rowan
  december 8, 2016 at 12:29 pm

  Wat leuk om te lezen allemaal! Wat je schrijft over personal space herken ik wel, kriegelig word ik daarvan!

 • Reply
  Jenn
  december 8, 2016 at 1:03 pm

  Leuke feitjes om te lezen! Mensen die te dichtbij komen zijn vreselijk ja!

 • Reply
  Anneke
  december 8, 2016 at 1:07 pm

  Leuk om te lezen! En dat van die personal space? Zoooo herkenbaar! Heb ik ook altijd 😀 Meestal begin ik dan gewoon keiluid ‘You’re in my personal SPAAAAAAACE!’ te roepen en wapper ik eens met mijn handen.
  Over ‘t algemeen hebben ze de boodschap wel begrepen dan en doen ze het niet meer 😀 Hahaha!

 • Reply
  Nancy
  december 8, 2016 at 1:13 pm

  Leuk! Ik heb er ook een hekel aan als mensen dicht bij komen en aan zwembaden. Zwembaden vind ik zoiets vies….. Kan er ook niks aan doen.

 • Reply
  Margo
  december 8, 2016 at 3:06 pm

  Ik slaap ook aaaltijd met sokken! Halverwege de nacht krijg ik het wel warm en doe ik ze uit 😛

 • Reply
  Nesrin
  december 8, 2016 at 3:12 pm

  Wat leuk om te lezen Sammie. Ik slaap nog altijd met sokken aan…en dan nog leg ik onder het been van mijn man.

 • Reply
  Dineke
  december 8, 2016 at 4:01 pm

  Jaa, sushi, zo heerlijk! Ik dacht ook dat ik het niet lustte, tot een vriend van mij (bijna) dwong om het een keer te proberen. Oh, hoe heerlijk!
  Leuk artikel om zo te lezen 🙂

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:48 am

   Ik ben ook zo blij dat ik het ben blijven proberen. Sushi zou ik nu niet meer willen missen 🙂

 • Reply
  Bente
  december 8, 2016 at 5:17 pm

  Aah wil je bij mij komen wonen? ik ben ook geen held in het donker en ik kan juist nooit wat vinden 😉 Dat zijn dus meteen twee vliegen in 1 klap!

  • Reply
   zosammie
   december 9, 2016 at 11:48 am

   Haha ik ben gelukkig lang niet de enige die geen held is in het donker merk ik wel 🙂

 • Reply
  Els
  december 8, 2016 at 7:26 pm

  Sushi is zo lekker, vooral die zonder zeewier inderdaad ;-). “Ik haat het als mensen in mijn personal space komen”, ik ook!

 • Reply
  Jorinde
  december 8, 2016 at 10:14 pm

  Leuk om te lezen! I love sushi! En dat bang zijn in het donker is heeeel herkenbaar haha!

 • Reply
  Rebecca
  december 8, 2016 at 11:42 pm

  Oh neeeeeee slapen met sokken kan ik echt niet hoor! Heel goed dat je dat niet meer doet hahah.
  Ook een heel goed besluit geweest om voor jurkjes te kiezen, staat je onwijs goed!

 • Reply
  Eliushi
  december 9, 2016 at 3:49 pm

  Het jurkje hier op de foto staat je super leuk.
  Ik eet geen sushi, omdat ik geen rauwe producten wil eten, ik ben al erg ziek.
  Men zegt dat er niets mee kan gebeuren, maar ik heb al vaak genoeg gehoord dat
  mensen toch ziek werden na een portie sushi.
  Ik vind het ook vreselijk als iemand dichtbij komt staan, ik voel mij dan heel
  ongemakkelijk en weet niet wat ik moet doen.
  Wat vreselijk van die brand, ik kan mij voorstellen dat je daar een onbehagelijk gevoel
  van krijgt. Ik vind het ook eng in het donker.

 • Reply
  Kim
  december 9, 2016 at 9:39 pm

  Best veel mensen slapen met sokken toch? Ik vind het niet zo prettig, maar mijn vriend doet het wel hahaha.

 • Reply
  Wanda
  december 14, 2016 at 10:35 pm

  Met sokken aan slapen? Ik had daar als kind al zo’n hekel aan, dat ik dat echt nooit deed, zelfs niet als ik het zo ontzettend koud had. En ja, ik ben ook geen held in het alleen over straat gaan in het donker hoor. Dan kijk ik ook voortdurend om me heen en zie ik overal schimmen.

 • Reply
  Floor Daasvand
  december 16, 2016 at 3:19 pm

  Oh jeetje, aangestoken brand, das heftig D; Maarreuh je bent niet de enige bange poeperd in het donker hoor! Heb ik ook best wel last van. Als ik ‘s nachts naar de wc moet, moeten eerst de lampen aan xD

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.