7 feitjes en verschillen over Tommy en Sammie

Dat Tommy en ik flink van leeftijd verschillen is wel bekend als je me langer dan vandaag volgt. Het bevalt ons nog steeds prima ; ) De leeftijd is alleen niet het enige verschil tussen ons, we verschillen in veel meer dingen. Gelukkig maar, anders zou het maar saai worden. In plaats van de gebruikelijke feitjes over mij die jullie misschien nog niet wisten besloot ik vandaag eens wat feitjes over ons te delen. Feitjes en verschillen : )

 1. Zoals jullie weten ben ik best wel lui. Ik heb niks met sporten. Ik heb het toen ik jonger was wel gedaan trouwens. Ik heb een seizoen op voetbal gezeten, heb 12 jaar paard gereden, danste de tango op stijldans les en deed een blauwe maandag aan fitness zwemmen. Eigenlijk doe ik niets meer aan sportieve beweging sinds de middelbare school. Tommy daarentegen is echt een sportieveling. Hij heeft jaren gefietst en is de laatste paar jaren in de weer met gewichten, hardlopen en squashen doet hij ook met periodes. Hij vind sporten heerlijk en probeert mij regelmatig zover te krijgen om ook iets sportiefs te doen. Tot nu toe heeft hij daar geen succes mee geboekt, al ben ik in de zomer maanden wel te porren voor een rondje wandelen ; )
 2. Ik lust spruitjes, Tommy niet. Hij vind erwtensoep lekker, ik niet.
 3. Tommy is dol op de bioscoop, hij vind het echt erg leuk om naar de film te gaan. Ik vind het niet zo boeiend en kijk veel liever thuis op de bank een film. Ja dan is hij niet zo nieuw en moet ik wat langer wachten om een film te kijken, maar dan kan ik hem zelf pauzeren, plassen wanneer ik wil en zitten er geen vreemde mensen om me heen door de film heen te kletsen of kauwen. carnaval 2018
 4. Ik ben met carnaval opgevoed, het werd er met de paplepel ingegoten. Uiteindelijk zat ik in een carnavals ‘vereniging’ in Gorinchem en was standaard 4/5 dagen achter elkaar aan het hossen in kostuums tijdens carnaval. Ook bij alle feestjes vooraf was ik aanwezig en nieuwe kostuums vinden vond ik erg leuk. Tommy had niets met carnaval, vind Nederlandse muziek niets en verkleden was ook niet zijn ding. Sinds dat we een relatie hebben gaat hij wel altijd een dagje of avondje mee en heeft het dan ook naar zijn zin. Biertjes en gezellige mensen maken de avond leuk voor hem en een pak aan trekken lukt dan ook wel. Toch kriebelt het bij hem nooit zo als bij mij, als ik carnavals muziek hoor en het is weer bijna zover krijg ik een warm gevoel van binnen en moet ik minstens 1 avond carnavallen. Het idee van een jaar helemaal carnaval overslaan bezorgd me jeuk.
 5. Tommy vind koken leuk en kan het ook. Hij kan heerlijk eten maken en vind het leuk om te koken voor meerdere mensen. Ik vind koken vreselijk en kan het ook niet. Misschien kan ik het wel, maar het boeit me gewoon helemaal niet. Eten vind ik wel leuk ; ) 
 6. Ik kan me helemaal voorstellen hoe een ruimte er uit komt te zien. Toen we bezig waren met verhuizen wist ik precies hoe het moest worden en dat het ook mooi zou worden. Zo had ik de houten kubussen via marktplaats gekocht en zag ik al helemaal voor me hoe ze weg zouden vallen op de blauwe muur zodra ik ze in dezelfde kleur zou lakken. Tommy zag het helemaal niet voor zich en dacht dat de kubussen maar een lelijke creatie zouden worden. Hij kon het gewoon niet voor zich zien toen we ze in de schuur hadden staan. Gelukkig is hij net zo blij met het resultaat als ik.
 7. Ik heb geen problemen met verhuizen of het inpakken van een koffer. Verhuizen is niet mijn hobby, maar ik vond het geen drama. Tommy raakt bijna in complete stress modus bij alleen al het idee van een koffer inpakken.

Op sommige punten vullen we elkaar juist allemaal maar aan. Andere verschillen kunnen nog wel eens voor wat irritatie zorgen, maar over het algemeen hebben we daar vrij weinig last van. Over de belangrijke dingen denken we vaak toch wel hetzelfde. Zo kookt hij en eet ik het braaf op ; ) 

13 gedachten over “7 feitjes en verschillen over Tommy en Sammie”

 1. Wat leuk om zo diet feitjes en die verschillen onder elkaar te zien! Ik lus zelf ook geen spruitjes en heb niks met carnaval. Net als jij kan ik ook een ruimte helemaal voor me zien (mijn vriend & ik zijn opzoek naar een huisje voor onszelf) Leuke blogpost!

 2. Zo vullen jullie elkaar perfect aan zou ik zeggen. Leuke weetjes Sammie! Ik kan ook goed vooruitkijken hoe iets eruit komt te zien. Kan inderdaad niet iedereen. En eten koken was nooit mijn hobby maar doe ik nu ik vaak samen ben weer graag. Omdat ik een dankbare mee-eter heb dan.

  Grappig, mijn dochter heeft dus ook niks met koken.. Ze woonde 16 jaar alleen en bakte wel eens shoarma of pannenkoeken maar verder leefde ze van diepvries-wok-maaltijden en de tuppertjes met restjes die ze hier en daar kreeg als ze ergens mee-gegeten had. Maar sinds ze samenwoont met een man die dus ook niet kan koken is ze het toch gaan proberen. Ik sta versteld, want ze kan het echt goed!

  1. Grappig dat je dochter nu wel aan het koken is geslagen! Ik zie het mezelf nog niet doen, af een toe een stamppot koken gaat prima, maar ik vind in de keuken staan voor het koken gewoon helemaal niet leuk.

 3. Grappig om te lezen hoe je in sommige verschilt en andere dingen je op dezelfde lijn zit. Ik heb dat ook met Dennis hoor. Qua interieur en voor je kunnen zien is volgens mij een algemeen gebrek bij mannen hahahaha!

 4. Ik moet toch maar van jou leren gewoon mijn zin door te zetten met interier dingen. Eigenlijk is alleen de logeerkamer precies zoals ik me had voorgesteld: die heb ik namelijk alleen ingericht. De keuken is wel een ding van ons allebei, maar toch … ach, ik kan er gelukkig lekker in koken (want dat doe ik dan weer wel).
  Maar je moet elkaar gewoon goed weten aan te vullen en elkaar niet al te veel willen veranderen om het veranderen zelf. Als er maar ergens een basis is waar je op kunt bouwen. En spruitjes zijn gewoon lekker. Punt.

  1. Psies, spruitjes zijn gewoon lekker, punt 😉
   Elkaar veranderen moet je denk nooit proberen, iemand is zoals hij of zij is en dat is prima 🙂

 5. Leuk zo die puntjes die juist verschillen. Van mij en M. kan ik er ook een hoop opnoemen die verschillen haha. Dat maakt het juist zo leuk!

 6. Oh ik heb ook niets met carnaval. Ik vind het knap dat Tommy een avondje mee gaat. Dat zou ik dan net niet doen. Maar dat komt ook omdat ik geen alcohol lust en chagrijnig word van dronken mensen om me heen. Dus niemand word ook blij van mij :). Leuk om die verschillen te lezen zo.

 7. Leuk om te lezen! En spruitjes zijn lekker. Wij zijn ook heel verschillend samen, vult elkaar juist goed aan 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven