9 dingen die je moet doen als je in Nijmegen bent

Ik voel me inmiddels best thuis in Nijmegen, verdwaal niet meer als ik naar de supermarkt moet en weet alle winkels wel te vinden. Inmiddels heb ik ook mijn favorieten en die wil ik graag met jullie delen. Ben je eens in Nijmegen? Dan moet je deze dingen zeker doen!

 1. Ik raad je aan om te parkeren vlakbij de oudste winkelstraat van Nederland.
 2. Als je geparkeerd hebt op de plaats wat ik heb aangeraden kun je via de Hezelstraat het centrum in lopen. In dit straatje vind je allemaal kleine leuke winkeltjes die het bezoeken zeker waard zijn. Nog een aanrader.. Dille & Kamille! En jongens.. Je loopt dan in de oudste winkelstraat van Nederland! (Is toch cool om is tussen neus en lippen door te laten vallen in een gesprek)
 3. Begin met een uitgebreid ontbijt bij Bagels and Beans waar je in een heerlijk gezellig sfeertje van super lekkere bagels kan genieten. Pas op dat je niet uitglijd voor deur.. Ik loop er namelijk regelmatig kwijlend voorbij..
 4. Beklim de Sint Stevenskerk-toren voor een geweldig uitzicht over Nijmegen. Bereid je wel voor op aardig wat trap treden.. Laat je high heels maar thuis. De kerk zelf is het ook zeker waard om te bekijken!
 5. Op de Grote markt vlak bij de Sint Stevenskerk vind je het schitterende Boterwaag gebouw. Dit is het zeker waard op even te bewonderen en wat kiekjes te nemen of kom er in de middag nog even terug voor een gezellig borreltje op 1 van de terrasjes op de Grote markt.
 6. Ben je op maandag of op zaterdag in Nijmegen? Dan kom je nu ook langs de markt! Verse groentes, heerlijke vis kramen en tal van andere leuke kraampjes.
 7. Op plein 44 zit de Primark.. 3 etages hoog shop plezier. Zeker een bezoekje waard. Als je via de roltrap naar boven sjeest kijk dan even naar rechts.. Daar is een hele gave plattegrond van een gedeelte van Nijmegen te zien.
 8. Vlak naast de Primark zit een piep klein zaakje, The Little Cupcake Shop.. heel schattig, met de meeste heerlijke traktaties! Ga daar zeker even langs voor een goddelijk lekkere cupcake of een mennn ik wil meer (want dat is wat je dan denkt!) stukje cake.
 9. Wil je na al dat winkelen ook nog wat opsteken? (of je man lozen die zeurt dat hij niet wil winkelen) Ga dan eens naar het Valkhof museum.

By the way: Bovenstaande ligt op logische loop route / volgorde. Ik wil niet dat je me later verteld dat ik je kris kras de hele stad heb doorgestuurd en je meer aan het wandelen was dan aan het shoppen.. Kunnen we natuurlijk niet hebben ; )

21 gedachten over “9 dingen die je moet doen als je in Nijmegen bent”

 1. hahahaha, je laatste alinea, wat kan jou dat nu schelen hoe je ze laat lopen 😉

  Ik ga dit zeker onthouden als ik ooit in Nijmegen kom nog.

 2. Ik ben zooooooooooooooooooooooooooooooooooo blij dat hier het woord Goffertstadion niet in voorkomt. Dat doet mijn Vitessehart meteen weer wat sneller voor jou kloppen! 😛

 3. wat leuk om dit te lezen over Nijmegen. En bijhorende tips!! Ik ben nog nooit naar Nijmegen geweest. Binnenkort maar eens doen!! 🙂

 4. De laatste keer dat ik in Nijmegen was…
  Ik weet niet eens meer hoe ik teruggelopen ben, want de zon scheen en het zat zo lekker op het terras langs de Waal.
  Leuke tips!

 5. IK zit vlak boven jou maar kom veel te weinig in Nijmegen. Ik vind het wel een hele leuk stad, zelfs nog veel leuker dan Arnhem.

  Leuke tips, ga ik onthouden!

 6. Nijmegen is al bijna een 3 uur rijden vanaf hier. Eens over en weer zit er dus niet in.
  Maar je weet maar nooit dat er een weekendje in zit… 😉

 7. Mijn hemel, het is mijn vader gelukt om mij te beïnvloeden met zijn Nijmeegse afkomst en trots. Zodra ik je blogtitel zag, werd ik hysterisch blij -.-‘
  Leuk lijstje! De cupcakes zaak ken ik nog niet en de Sint Stevenskerk ben ik nog niet op geweest. Dat ga ik zeker een keer doen! Ik heb zelf trouwens ook ooit een blogje met dingen in Nijmegen geschreven 🙂 Kan de link blijkbaar niet in een reactie plaatsen, maar als je het leuk vind kan je gewoon op ‘Nijmegen’ zoeken op mijn blog.

 8. Oh, Dille & Kamille… heerlijke winkel! Ik kom 1x in het jaar in Nijmegen maar kom dan niet verder dan de baden van Sanadome maar blijkbaar is er veel meer te ontdekken!

 9. Ik ben twee keer in Nijmegen geweest, leuke stad! Ik ben van plan om er binnenkort weer eens naartoe te gaan, want een vriend van me woont daar. Nu hem nog overtuigen om even te gaan shoppen in de Primark 😀

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven