Adverteren op facebook blog

Adverteren op facebook

Ik heb eens wat geprobeerd op Facebook, gewoon een klein testje gedaan. Adverteren op Facebook. Collega blogger Northflix probeerde het een aantal weken geleden en ik was geprikkeld om het ook eens te proberen. Ik wilde wel eens zien wat het zou opleveren, hoe het in zijn werk ging en of het iets zou opleveren. Ik heb 2 testjes gedaan, een advertentie voor een artikel over sokken en een advertentie voor een artikel met een iets meer in het oog springende titel. Benieuwd naar het resultaat?

advertentie facebookFoto’s zijn in dit artikel aanklikbaar voor een groter formaat.

Laat ik beginnen met de eerste advertentie. Ik besloot een advertentie te maken voor het artikel Mooie sokken, oftewel Happy Socks. Links zie je het artikel wat ik op Facebook een betaalde ‘boost’ heb gegeven. Het artikel is geplaatst op 17 mei en op 19 mei heb ik een advertentie gemaakt. Ik heb 4 euro voor de advertentie betaald. Op het moment van het aanmaken van de advertentie kun je een doelgroep kiezen, ik heb  gekozen voor mannen en vrouwen in alle leeftijden die wonen in Nederland. Als betaal optie heb ik gekozen voor paypal. Ik heb op dat moment ook een printscreentje gemaakt van mijn statistieken in Google analytics zodat ik later enig verschil zou kunnen zien.

Hieronder zie je de Google statistieken van het artikel op het moment dat ik de advertentie aanmaakte, op dat moment was er in totaal 63 keer op de pagina gekeken, en je ziet een printscreen van het moment van aanmaken van de advertentie op Facebook.

stats

advertentie aanmaken

Zoals je hier boven kunt zien zou ik voor 4 euro de advertentie voor 1 dag (24 uur) hebben lopen en staat er het geschatte bereik bij. Het publiek voor de advertentie heb ik ingesteld op mannen en vrouwen van alle leeftijden in Nederland, met interesses als mode, sokken en shoppen. Op het moment dat ik de advertentie aanmaakte was het artikel 380 keer gezien op Facebook.

Adverteren op Facebook, de resultaten.

sokken advToen de advertentie tijd klaar was een dag later, het budget van 4 euro was op heb ik uiteraard naar de resultaten gekeken. Door mijn betaalde advertentie was mijn artikel 1489 keer gezien en de eindstand van niet betaald maar toch gezien op Facebook was 467. Er zijn 21 acties geweest, 9 keer is er op de link geklikt, 1 like op mijn pagina, 10 likes op mijn bericht en het artikel is 1 keer gedeeld.

facebook advertentieHet viel me op dat na deze advertentie mijn Facebook pagina meer likes kreeg, kan natuurlijk ook toeval zijn maar toch leuk. Hier boven nog wat cijfers van de leeftijden etc. Het waren overduidelijk voornamelijk vrouwen die mijn bericht gezien hebben. Inmiddels heeft het bericht 2009 personen bereikt en nee ik heb er na deze 4 euro niet meer aan betaald.

Adverteren op facebook

Adverteren op Facebook, leverde het iets op?

Op Facebook heeft de advertentie wel resultaten behaald, dit zie ik alleen niet echt terug in Google, veel mensen hebben de advertentie wel gezien op Facebook maar hebben niet doorgeklikt. Niet iedereen is geïnteresseerd in sokken, I get it. Wel zie ik dat mijn Facebook pagina sindsdien wat meer gevonden word en ook geliked. Ik besloot om nog een testje te doen met een ander artikel. Ik wilde wat vergelijkingsmateriaal, de resultaten van de tweede advertentie deel ik in een volgend artikel, deze komt volgende week online. Voor nu zijn het even genoeg cijfertjes ; )

25 gedachten over “Adverteren op facebook”

 1. Ik denk dat het voor je bereik zeker wel iets op kan leveren, maar dan zou ik er wel voor kiezen om een heel interessant artikel te delen. (Maar daarom jouw vervolg op dit onderzoek natuurlijk.) X

 2. Interessant experiment! Lijkt me wel interessant hoeverre het onderwerp van het artikel verschil maakt. Sokken zijn denk ik een heel specifiek ding met minder geïnteresseerden dan breder onderwerp. Ben benieuwd naar het vervolg!

 3. Ik twijfel ook al een tijdje of ik het eens uit zou gaan proberen, dus ben benieuwd naar het vervolg hiervan! (Overigens zou ik sóóówieso op een artikel over happy socks klikken haha)

 4. Super handig dat je dit deelt! Ik was al een tijdje benieuwd naar of adverteren op Facebook echt veel positiefs zou uithalen voor je blog/social media kanalen. Ben echt benieuwd naar je volgende experiment, ter vergelijkingsmateriaal. 😀

 5. Ben benieuwd naar het vervolg. Heb het ook al een paar keer voorbij zien komen maar vroeg mij af of het effect zou hebben.

 6. Pas als ik een commercieel budget heb voor mijn commerciele projecten ga ik nadenken over gefinancierde reclame. Voor mijn hobby sites zou ik dat nooit doen. Nou is 4 euro niet veel. En 50 pag views ook niet. Dus je bent er geen fortuinen aan kwijt.
  Maar wat was je doel?

 7. Leuk om dit te lezen, ik vroeg me altijd al af of deze advertenties wat zouden opleveren. Ik ben benieuwd naar nr 2.

 8. Oke dan! Ik zit stiekem al te bedenken welk artikel ik dan zou gaan boosten om… lol… ik denk een haakblog.. hahahaha

  Ik ben zo benieuwd of je daarna de cactussen hebt gepromoot, lees ik dus volgende week 😛

  X

 9. Ik was ook altijd benieuwd of dit ook echt werkte en of je meer bezoekers kreeg op je blog. Maar op dit moment is mijn blog gewoon een hobby, dus ik weet niet of ik er dan 4,00 euro aan wil verspillen.

  1. Mijn blog is ook gewoon een hobby, maar ik zie het niet als verspilling. Een hobby kost nou eenmaal geld en de meeste hobby’s zijn wel duurder dan 4 euro 🙂

 10. Interessant! Zelf wil ik dit ook nog eens proberen, maar ik weet niet zo goed met welk artikel dus heb ik het tot nu toe nog niet gedaan. Ik ben benieuwd naar het 2e deel!

 11. Ahhh, wat interessant zeg! Leuk dat je het allemaal zo hebt uitgepluist, is toch best wat geklikt dus (jammer dat men niet doorklikte ;p)

 12. Ben benieuwd naar je volgende blog post. Zelf over weeg ik het ook al een tijdje om het ook eens te proberen, maar twijfel nog te veel. Misschien toch maar eens proberen

 13. Leuk dat je dit experiment hebt gedaan! Ik heb het zelf nog nooit gedaan maar ben altijd wel benieuwd of het ook inderdaad gevolgen heeft voor je pagina of blog.

 14. Interessant. Ja, merk zelf ook dat het bericht wel gezien wordt, maar men klikt vrij weinig door. Zodra iemand je post liked, komt dat ook in het nieuwsoverzicht van iedere vriend van die persoon, enz. Zo breidt het wel snel uit met views natuurlijk. Nu nog hopen dat er dan een keer acties van komen. 9 kliks op ruim 1400 personen lijkt toch wat weinig voor blije sokken. 😉 Ben benieuwd naar test 2. 🙂

 15. Leuk om over je experiment te lezen! Ik wil het eigenlijk ook eens proberen maar dan wacht ik liever je volgende artikel even af 😉
  Al kan mijn Facebook pagina best wel een boost gebruiken..

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven