Aeropress koffie! Roadtrip door Noord Italië (part 3)

Vandaag alweer het derde deel van onze vakantie. We vertrokken uit Bergamo richting onze tweede camping en leerde vandaag dat tolwegen duur en niet leuk zijn. Na deze dag hebben we in onze routeplanner ingesteld dat we tolwegen vermijden. Voor een stuk snelweg mochten we 27 euro afrekenen! Tolwegen vermijden is dus zeker een tip, want het is goedkoper en je ziet mooiere wegen en dorpjes als je ze niet neemt. Tip 2 vind je verderop, namelijk de Aeropress koffie maker! We rijden naar de plaats Darè voor onze tweede nacht in Italië, hopend op een betere camping als de eerste ; )

Als we aankomen bij camping Val Rendana is het nog licht en we gaan de receptie binnen. Erg vriendelijk personeel en we mogen zelf een plaatsje uitzoeken op de camping, het is er niet erg druk. Dit was natuurlijk luxe en we vonden een mooi plekje zonder buren in de buurt van het toilet gebouw. Tommy gaat gelijk de wc inspecteren en we kunnen onze koel elementen in de vriezer plaatsen. Hij komt met een smile terug, de wc’s zijn schoon, geen enge lucht en er hangt zelfs toilet papier! So far, so good!

daktent op peugotBinnen 10 minuten hebben we de tent weer staan en komt er al een Hollander vragen naar de tent. Je ziet mensen vaak kijken naar de daktent, maar er zijn er maar weinig die echt iets komen vragen of zeggen. Deze kampeerder was in ieder geval erg enthousiast ; ) Wij ook! We doen een drankje voor de tent en gaan dan maar eens wat eten. Er zit een restaurant vlak voor de camping, hyper toeristisch natuurlijk, maar we doen het ermee. We krijgen een heerlijk worstje vooraf en ik ga voor een pasta. Tommy gaat voor een pizza en we nemen er een salade bij, het is allemaal heerlijk en het personeel is super vriendelijk.

We doen nog een drankje voor de tent en kruipen dan ons tentje in. Deze tweede nacht slapen we prima alleen worden we erg vroeg gewekt. Ook vandaag hebben we buren uit België (wat een toeval) en ook deze mensen zijn luid. Geen piepend krakend luchtbed dit keer, wel al hard gepraat om 7 uur in de ochtend. Ik kruip over Tommy heen de tent uit om half 8. Ik kan niet meer slapen en moet plassen, gelukkig hoef ik dit keer geen wc rol mee te nemen. Ik app mijn mams even als Tommy naar de plee is en hoor 2 kinderen achter me, daarna hoor ik een voetbal vlak achter mij landen. Ik haat dit! Niet persé kinderen, maar dat ouders het ok vinden dat hun kroost tussen de tenten en auto’s voetballen. Als de bal voor de derde keer achter mij land, tegen de auto, kijk ik dodelijk de kinderen aan. Ze hebben de hint begrepen en vertrekken. Ik ben geen fan van kinderen, ik haat ze niet en zal ze ook niet ontwijken (zo erg is het niet), maar dit soort dingen vind ik vervelend. Ik zag het al gebeuren dat de bal hard tegen onze auto, daktent of luifel terecht zou komen en ik had weinig zin in schade.

daktent dichtWe doen koffie, gaan douchen en checken het weerbericht. (schone douches, ik vond de straal alleen te zacht en miste een plankje om iets op te zetten) Er is weer regen onderweg dus we besluiten op tijd te vertrekken, we gaan richting de kust! Nog 1 bakkie koffie omdat deze zo waanzinnig lekker is en dan kan de tent weer dicht : )

Aeropress koffiemakerAeropress koffie.

Over die koffie gesproken trouwens, Tommy had voor vertrek deze Aeropress koffie maker gekocht. Met 2 zakken fijngemalen koffie erbij hebben we ons een week gered en het was heerlijke koffie! De Aeropress werkt heel eenvoudig al moet ik eerlijk toegeven dat vooral Tommy de koffie heeft gemaakt. ; ) (Ik heb vooral goed gekeken naar hem)  Hij verscheen al op Snapchat, maar hieronder een stap voor stap beschrijving van de Aeropress.

AeropressJe kookt water op je gas brandertje en plaatst een filtertje in de filter houder van de Aeropress. Deze filters krijg je bij de Aeropress geleverd, 350 stuks dus je kan even vooruit! Draai de filterhouder op de Aeropress en doe de gemalen koffie in de Aeropress. Zet het hele ding op een koffie mokje. Aan de zijkant staat een aanduiding voor het aantal kopjes koffie, vul deze aan met gekookt water tot het gewenste aantal. Roer met de bijgeleverde roerspatel ongeveer 10 seconden rustig door de koffie. Wacht nog 10 seconden. Zet de plunger op je buis koffie en druk deze rustig naar beneden. Je koffie word in je koffie beker geperst!

Zo hebben wij steeds 2 kopjes koffie tegelijk gezet, heerlijke koffie! Bestel de Aeropress koffie maker hier : )

Onderweg naar de kust kwamen we weer mooie plaatjes tegen, Italië… Wat ben je mooi!

mooi italie

IMG_8040Binnenkort deel 4 van mijn vakantie verslag, deel 1 kun je hier terug vinden. Deel 2 van onze vakantie vind je hier.

Aeropress koffie

16 gedachten over “Aeropress koffie! Roadtrip door Noord Italië (part 3)”

 1. Het is en blijft ook apart om dit te zien, als ik het had gespot had ik er ook zeker naar komen vragen, gek dat mensen dat niet doen dus, camping is juist dat je snel contacten maakt dankzij dit soort dingen oa? Tenminste dat was toen ik nog kampeerde met mijn ex man ooit wel zo, we hadden zo contact en dat bleef tot iemand of wijzelf weer weg gingen, daar zijn zelfs vriendschappen door ontstaan ook, die ook wel weer verwateren, maar goed…

  Jullie hebben genoten en ik zie prachtige foto’s, heerlijk!

  X

  1. Ik denk dat veel mensen op de campings het wel gaaf vonden. Tommy zei: De meeste mensen zullen nooit naar je toe komen om te vertellen dat ze iets gaaf vinden wat jij hebt en zij niet. Ik denk dat daar wel een kern van waarheid inzit al ben ik zelf inderdaad ook niet zo. De mensen die dus wel kwamen vragen naar de tent waren super vriendelijk en dat leverde een leuk babbeltje op.

 2. Ja, precies, maar ik zie hier ook een meer verharde wereld in terug komen in vergelijking, schrik niet, met 30 jaar geleden dus zo ongeveer… toen ik dus ging kamperen met mijn ex man, toen nog vriendje, later samen wondend bla.. in elk geval voor we ons kindje kregen.

  X

  1. Meer verhard misschien ook, maar ook vooral meer materieel ingesteld denk ik. Alles willen hebben, nooit tevreden zijn en jaloezie als een ander iets heeft. Ik heb het een paar keer van dichtbij gezien en vind het zo raar. Ik vind het juist altijd gaaf als iemand anders ergens heel blij mee is, dan ben ik blij voor die persoon en kan ik ook enthousiast doen zelfs als ik het niks vind. De mensen die uitgebreid naar de tent gekeken hebben, half stiekem voorbij lopend zullen thuis wel gelijk hebben zitten googlen haha.

 3. Weer een erg leuk verslagje, ben erg benieuwd hoe de koffie smaakt uit zo’n aeropress! Ik snap je trouwens volledig wat betreft die kinderen, je wilt gewoon geen schade. Ik snap ook niet dat ouders dat zomaar toestaan..

 4. Tolwegen zijn vreselijk irritant. Die prijzen. Urgh! En ik kan best begrijpen dat mensen opkijken van jullie daktent 😉 Ik had, tot sinds kort, ook nog nooit van zo’n tent gehoord. Volgens mij zou ik zelf ook eventjes omkijken als ik iemand in een tent op het dak zou zien zitten. Lijkt me wél een handig én comfortabel ding 🙂

 5. Ik wil ook zo’n aeropressding. :O Wat een leuke manier om koffie te maken. 😀 Heb voor mijn verjaardag een caffetière gekregen, ben daar ook nog ontzettend blij mee. Koffievariatie is altijd goed. 🙂

 6. Wij zijn van plan volgend jaar te cruisen naar het Zuiden van Frankrijk zonder tolwegen, net omdat we zoveel meer zien.
  De daktent blijf ik zo grappig vinden 🙂

 7. Wij wilden zo snel mogelijk naar onze volgende bestemming, maar de tolwegen zijn idd duur. En eng vond ik het ook. Als gekken rijden die Italianen opeens langs je heen als ze uit de rijen komen als ze langs de tolhokjes zijn gereden.
  Wat een geweldig gezicht die daktent. Het lijkt mij ook echt een uitkomst.
  En die kinderen, ik zou het ook niet pikken hoor..
  Mooi dat de camping prima was!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven