vrienden met kinderen

Als al je vrienden kinderen hebben

veranderd er best wel een hoop. Tommy en ik hebben geen kinderen en willen ze ook niet, maar onze vrienden hebben inmiddels wel allemaal kinderen en beginnen misschien nog wel aan meer kids. Super leuk natuurlijk om mee te mogen maken, maar even de kroeg in is er niet meer bij. Als al je vrienden kinderen hebben veranderd er best veel! Al zijn mijn vrienden nog net zo leuk ; )

Als al je vrienden kinderen hebben:

Kun je niet meer zomaar spontaan een date plannen om eens goed te gaan stappen. Er moet ruim van te voren oppas geregeld worden.

Gaan de gesprekken ongemerkt altijd over kinderen. Denk je het over chips en bier te hebben, nog geen 5 minuten later zit je in een gesprek over luiers, opvoeding en waterpokken. Wait, whut?

Als de kinderen een bepaalde leeftijd bereiken kun je niet meer alles zeggen waar ze bij zijn, ze kunnen het zomaar 26 x in een uur herhalen! Er komen de raarste synoniemen voorbij met bepaalde gespreksonderwerpen.

Zijn bepaalde voorwerpen niet meer veilig als ze op visite komen, zo’n leuke spaarpot in de vorm van een varken is natuurlijk super leuk in peuter-ogen (vind ik ook), maar niet bestemd voor kinderhandjes. Tip: Verplaats je kostbare spullen dus even naar hoger gelegen plaatsen als ze op visite komen.

Met z’n allen op het terras? Er komt een moment dat de kleine het ergens niet mee eens is en zijn stembanden aan het werk zet. Oh yes, en nu niet op dezelfde geïrriteerde manier naar je vrienden kijken zoals je normaal doet naar mensen met krijsende kinderen op het terras ; )

Komen ze bij jou op visite? Dan kun je er van uit gaan dat er een tornado door de plaatselijke speelgoedwinkels raast en deze daarna jouw huis raakt. Binnen 2 minuten nadat ze door de voordeur zijn gekomen ligt je hele woonkamer vol speelgoed! True story!

speelgoed

Logeren met vrienden en hun koters.

Als je vrienden komen logeren met de kleine bereid je dan maar voor op heel veel extra zooi. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om te zien wat er allemaal uit de auto komt en wat wij allemaal naar ons logeerkamertje moeten sjouwen. Kinderstoel, campingbedje, kinderspeelgoed, kinderkleding, luiertas etc.

Gezellig aan tafel met z’n allen? Kan het zo maar zijn dat 1 van je nieuwe ontbijtborden van tafel word gemept. Tip: Niet-breekbaar servies is handig ; )

Je moet niet denken dat je genoeg nacht rust haalt na een avondje doorhalen, die kleine boeit het geen kont of jij klaar bent voor de dag of dat je een kater hebt.

Over die kater gesproken, die is gewoon helemaal niet handig als er kinderen zijn in de ochtend. Zonder kinderen rond uit vervelend, met kinderen een hel!

En toch vind ik het altijd weer heerlijk om ze te zien! Vrienden en hun kids, altijd welkom : )

Bron foto’s Pixabay.

30 gedachten over “Als al je vrienden kinderen hebben”

 1. Ik heb juist nog best veel vriendinnen zonder kids 🙂 maar die vinden het dan weer heel leuk om langs te komen en de kleine te verwennen. ^_^

  Je omschrijft het wel precies zoals het is… Even op pad met de baby is een complete volksverhuizing! Niet normaal meer.

 2. Gelukkig vind jij kinderen nog wel leuk. Zelfs dat heb ik niet. Ik vind het heel erg, maar als de deurbel gaat en een vriend van ons staat op de stoep, dan doe ik altijd snel een schietgebedje dat hij niet één van zijn koters bij zich heeft. Of nog erger; alle twee. Wat ik heel erg vind aan sommige ouders (lees die ene betreffende vriend van Peter) is dat hij zodra hij hier in huis is zijn kids hun gang laat gaan. Zo van, dit is jullie huis, als ze iets niet mogen dan moeten jullie dat maar zeggen. Maar ja, naar ons luisteren ze niet. Nee, kids, leuk als er minimaal een meter of 10 tussen ons in zit, maar anders liever niet. No offence trouwens naar alle vaders en moeders.

  1. Ik vind kinderen van een ander (niet allemaal hoor) wel leuk, die gaan namelijk weer met de ouders mee naar huis 🙂 Als mijn vrienden zich zouden gedragen zoals de vriend van Peter die jij beschrijft zou ik er zeker iets van zeggen. Het is niet jouw taak of die van Peter om ze op te voeden dat is de taak van de ouder. Als ik de kleine iets zie doen wat niet mag en de ouders zijn toevallig niet in de buurt dan zeg ik er wel wat van, maar ik zie dat mijn vrienden het over het algemeen altijd zelf doen, zoals het hoort 🙂

 3. Hier komen er ook geen kinderen. Ik vind ze wel leuk hoor, maar dan wel van een ander.
  Leuk als die kleine meid van onze vrienden komt logeren maar ik ben ook weer blij als het weekend om is en ze weer naar huis keert. Want net wat jij zegt… mijn huis is dan zo ongeveer ontploft.
  En als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb dan is het wel aan bende in huis.
  We zijn gehecht aan onze vrijheid. We kunnen gaan en staan waar we willen en dat bevalt ons uitstekend.
  Gaan we naar de camping dan gaan we gewoon en er hoeft niks extra’s mee te worden gesjouwd.
  Willen we uiteten dan gaan we uiteten en willen we naar het theater dan doen we dat ook.

 4. Hahaha dat speelgoed! Wij hebben echt amper vrienden met kids, dat vind ik soms best wel jammer, want soms wil ik gewoon even over baby-dingen praten. Ik probeer het wel een beetje te voorkomen dat AL mijn gesprekken over Lucas of kinderen of opvoeden gaan, want dat is gewoon niet de belevingswereld van mijn vrienden op dit moment. Leuk stukje!

 5. wat ontzettend leuk om te lezen…
  Ik heb dan wel kids, maar onder tussen zo oud dat ik weer overal zonder kids en spullen heen kan…
  de spullen die mijn zusjes mee sjouwen verbaasd mij ook, dat deed ik 14 jaar geleden niet, hahaha..

 6. Interessant om deze kant van het verhaal eens te lezen…
  Bij mij was het destijds omgekeerd: ik was de enige van de vrienden met een kind. En de dingen die jij opnoemt, dat je dan niet meer spontaan eens gaat stappen, dat je op je woorden moet letten, dat niet alles in huis veilig is, etc. Dat zijn wel dingen waar ik me vroeger een beetje over opgelaten voelde tegenover mijn vrienden. Had ik dus niet moeten doen, want uit jouw verhaal blijkt dat jij daar best wel begrip voor hebt.

  1. Uiteraard heb ik daar begrip voor, het zijn mijn vrienden 🙂 Ik zou niet willen dat ze zich opgelaten voelen bij mij, zo voel ik me ook niet bij hun.

 7. Ah ja joh, zo zie je maar dat zelfs als je er zelf voor kiest of geen ouders te worden, kinderen nooit helemaal uit je leven verdwijnen. Mooi ook dat je ze op een moment kunt ‘lenen’ als je eens fijn naar de dierentuin wil, of de Efteling. En als ze gaan puberen zijn ze geweldig! Meestal 🙂

 8. Leuk om te lezen juist omdat ik het nooit zo zal ervaren. Ik probeer wel altijd vooral mezelf te zijn en het niet continue over mijn kinderen te hebben (ook al zijn veel vriendinnen ook moeder).

 9. Superleuk geschreven! Zelf ben ik nogal een uitzondering, want ik kan vrijwel altijd doen wat ik wil, wanneer ik daar zin in heb (manlief werkt vaak vanuit huis en vind het heerlijk de kinderen bij zich te hebben). Praten over kinderen kan geinig zijn, maar dat doe ik wel met mate. Het moet leuk blijven 😉

 10. Haha, wat grappig om te lezen. Ik ben juist een van de weinigen van mijn vriendinnen die wél kinderen heeft. Leuk om eens te lezen vanuit iemand die het vanaf de andere kant ervaart 😉

 11. Mijn jongste zusje wil ook geen kinderen. Maar zij heeft op de een of andere manier bijna alleen vrienden die ook geen kinderen hebben. Dat is zo gelopen.

  Die foto vind ik geweldig van dat kindje. Wat een schatje.

 12. Haha ja wij krijgen nu ook zo langzamerhand steeds meer vrienden met kinderen (op komst). Voor mij nog even niet maar welkom zijn ze altijd. Bizar hoe goed kinderen een zooi kunnen maken idd!

 13. hahaha, tja…die kinderen veranderen inderdaad veel in een mensenleven.
  Soms zou ik die kleinkinderen van ons wel tegen de muur hangen, maar andere keren zijn ze zo bijzonder om mee te maken. Ik kan me wel voorstellen dat het niet altijd zo aangenaam is als je zelf geen kinderen hebt, Sammie.

 14. Haha super leuk om te lezen dit! 🙂 Het veranderd inderdaad wel met vriendschappen en zo . Maar kinderen zijn wel erg leuk! 🙂

 15. Sorry dat ik het zeg, maar: vreselijk xD mijn vriend wilt gelukkig ook geen kinderen (misschien ooit later, als we ouder zijn).
  Vond je artikel wel weer geweldig om te lezen 🙂

 16. Wat een herkenbaar artikel! Wij hebben ook geen kinderen en veel familie en vrienden wel. Toch moet ik eerlijk zijn, ik ben zuinig op ons huisje en als kinderen op bezoek komen hoop ik altijd wel dat ze zicht gedragen.

 17. Leuk om te lezen! Ik heb een vriendin die ook geen kinderen wil, dus zij zal dit ook wel een beetje zo ervaren. Goed om het ook eens van deze kant te zien. Al is die van mij nog niet echt in de ‘speelgoed’ fase. Gillen op een terras kan hij daarentegen al wel heel goed :D.

 18. Leuk blog! Lekker herkenbaar. Mijn vrienden hebben nog geen kinderen maar mijn broer al wel. Dat is inderdaad vaak een hele volksverhuizing en héél veel gesprekken over kinderen. Niet te vergeten de herhalende vraag van wanneer er bij mij eens kinderen gaan komen…. nog even niet!

 19. Bij mij hebben ook steeds meer vrienden kinderen, maar we spreken ook regelmatig zonder kinderen af en vrienden met kinderen die komen logeren? Liever niet haha. Alleen mijn nichtjes blijven slapen 😉

 20. Haha! Ik kom nu in de periode dat steeds meer vrienden kindjes krijgen. Nog even wennen maar ik ben wel een echte kindervriend dus ik vind het ook heel leuk 🙂

 21. Lijkt me zo raar als je vrienden kinderen hebben D: Mijn vrienden zijn er nog niet aan begonnen maar ik zie wel bij veel leeftijdsgenoten voorbij komen dat ze al een kind hebben – ik vind dit zo’n rare gedachte op de een of andere manier xD

 22. Tja, we hebben gelukkig geen vrienden met kids want anders zou het echt wel een aanslag op mijn gemoedstoestand zijn als ze allemaal langs komen waaien..

 23. Whahahahahahahahaha wat denk je ervan vriendinnen hebben in exact dezelfde leeftijd, maar jij hebt al een volwassen kind die samen woont, maar zij zitten nog of in de jonge kinderen onder de 10 en de ander in de tienerleeftijd langzaam aan, zelfs DAT spoort niet, en dan ken je elkaar al vanaf school, van de week nog een heel gesprek over gehad, dat afspreken nog steeds lastig is, want ik ben al jaren vrij van alles, maar zij zitten er nog middenin, en toch deel je iets, en het enige wat ik kan zeggen dan… ik ben blij dat ik dat gehad heb.

  In tegenstelling toen ik mijn kindje kreeg, zij nog volop in de opleidingen zaten en carriëre maken etc… en ik al volop aan het moederen was…. maar dat is gewoon zo, alles wat je schrijft.

  X

 24. Haha leuk blogje 😉
  Aankomend weekend laten we de kleine bij de opa’s logeren zodat wij als vanouds lekker uit kunnen gaan en kunnen uitslapen jeeeeeej :p

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven