AquaHome in de Biesbosch

AquaHome in de Biesbosch is genieten in de natuur.

Vorige week vertelde ik al in mijn weekend verslag dat wij een nachtje hadden doorgebracht op een AquaHome in de Biesbosch. Vandaag wil ik jullie er wat meer over vertellen. Het was namelijk zo relax en zo leuk om mee te maken! Echt een aanrader als je eens in de natuur wilt slapen en niet met een tent op pad wil.

Met een AquaHome heb je namelijk alles bij je. Geen tent nodig om te genieten van de natuur en rust, maar gewoon een minihuisje op het water! Ik ben helaas vergeten om wat foto’s te maken van de binnenkant, maar alles zit er in. Je hebt een woonkamertje met een slaapbankje en stoelen, tv en radio. Er is een kleine keuken waarin je kunt koken en pannen, bestek, serviesgoed etc. zijn aanwezig net als een kleine koelkast. Het aanrecht is zo gemaakt dat je er met 4 man aan kunt eten op barkrukken. Er is een badkamertje met douche en wastafel en een aparte toilet. Er zijn 2 slaapkamers, 1 met een tweepersoonsbed en 1 met 2 losse eenpersoons bedden. In totaal kun je er dus met 6 mensen op slapen.

aquahome duurzaam

Ik had nooit gedacht dat er zoveel ruimte zou zijn! De ruimte op het schip, met een totaaloppervlak van 12 x 5 meter, is maar liefst 60 vierkante meter. De woonkamer heeft schuifdeuren waardoor je de natuur gelijk naar binnen trekt. Met een regenbuitje kun je dus ook genieten van de buitenlucht en droog zitten. Dat is nog niet alles natuurlijk, want er is ook nog een buiten dek waar je heerlijk buiten kunt zitten. Met lekker weer is dit echt zo chill! Wij hebben dus ook vooral buiten op het dek gezeten, genoten van het weer, uitzicht en alle verschillende vogels.

slapen in de Biesbosch

Biesbosch

AquaHome in de Biesbosch huren.

De AquaHome is duurzaam gebouwd, zonnepanelen op het dak zorgen voor de meeste energie, voor minder zonnig weer is een hulpgenerator aanwezig. Varen gebeurd elektrisch, zodat de stilte in de Biesbosch niet wordt verstoord door motorgeluid. Je kunt een AquaHome in de Biesbosch huren per nacht. De vaste ligplaats voor de AquaHome is jachthaven de Steur in Werkendam. Door zijn ligging is de toegang tot het schip geschikt voor mindervaliden en/of rolstoelgebruikers en het parkeren is hier gratis.

aquahome Selevia Hoeve

In overleg kun je ook ergens anders opstappen, wij zijn opgestapt bij manege Selevia Hoeve in de Noordwaard Polder. Hier boven op de foto, onder het pijltje ligt de AquaHome. Ook een prachtig plekje en mocht je van paardrijden houden dan is dit een leuke combinatie. Het is er rustig en je kunt ook lekker borrelen op het terras bij de Manege. Ook daar is parkeren gratis. Met goed weer kun je er ook heerlijk zwemmen!

biesbosch aquahome

De schipper brengt je naar de mooiste plaatsen in de Biesbosch als je daar wilt overnachten. Je mag niet zelf varen met de AquaHome. Dit drijvende minihuisje is voorzien van twee spudpalen die op elke willekeurige plaats kunnen zakken, waardoor de AquaHome in de Biesbosch midden op het water verankerd ligt. Het huren van een elektrische sloep is als optie bij te boeken. Daarmee kun je zelf door Nationaal Park de Biesbosch varen en nog meer mooie plekjes ontdekken.

Mocht je ook eens in de Biesbosch willen logeren dan kun je deze huren op de website van AquaHome. Ik vind het een aanrader en ik denk dat Tommy en ik dit zeker nog eens gaan doen. Het is zo ultiem chill! Wij hebben echt genoten met zijn viertjes en mams had allerlei lekkers mee genomen voor ons verblijf. Iets wat wel handig is om te doen voor dat je op de AquaHome stapt: boodschappen en dan zorgen dat je niets vergeet ; )

18 gedachten over “AquaHome in de Biesbosch is genieten in de natuur.”

 1. Ja ik was meteen enthousiast toen ik dit vorige week bij je zag! Geweldig! Ik denk dat wij dit van de zomer zeker een keer gaan doen. Wij wilden sowieso nog een keer naar de Biesbosch!

 2. Dit klinkt inderdaad super tof! Hahah, wel handig inderdaad om al je spulletjes bij je te hebben, en niks te vergeten :D. Jammer dat er geen foto’s van de binnenkant zijn, maar het klinkt wel al super relaxed. Lijkt me zeker de moeite om in die omgeving eens op het water te overnachten!

 3. Hé, wat is dit leuk! Nog nooit eerder van gehoord! Lijkt mij serieus echt tof om een keer zo’n aquahome te huren. Midden in de natuur, echt geweldig. 😀 Ik ben ook nog nooit in de Biesbosch geweest, dus dat is extra leuk dan. Ik ga dit echt onthouden!

 4. Wat gaaf! Volgens mij zag ik hier pas ook zoiets liggen in een naburig dorp.
  Heerlijk rustgevend op het water en de Biesbosch is sowieso prachtig.

 5. Oh heerlijk water om je heen! Zou ik heel graag willen zoiets, maar mijn vriend kan niet zwemmen, dus dat wordt niks!
  Ik heb 19 jaar op een woonark gewoond dus dat gevoel ken ik als de beste, zalig!

 6. Zo tof!! De Biesbosch is erg dicht bij ons, we zijn van plan binnenkort met ons bootje een rondje daar te gaan vieren. Zo’n overnachting bijboeken lijkt mij wel heel leuk. Weet jij of het mogelijk is je bootje bij het huisje te leggen?

 7. Heel gaaf! Het huisje zelf straalt zoveel rust uit.Ik ben nog nooit in de Biesbosch geweest, het lijkt me echt heel leuk en fijn.

 8. Dit klinkt als supergaaf, ik wist niet dat er varende woonboten bestonden, hahaha Super! Ik vroeg mij al af of de sloep er automatisch bij zat, maar nee, die moet dan wel gehuurd worden. 😀

  X

 9. Super leuk zeg! Dit lijkt me ook geweldig om eens een weekend met de kindjes te doen. Denk dat ze het prachtig vinden. Wat moet dat heerlijk wakker worden zijn geweest.

 10. Dat ziet er heerlijk uit. En wat moet dat genieten zijn (zolang er geen muggen zijn)!! Ik vind het voor nu geen optie met kleine kinderen. Want dan ligt er zo één in het water. Of je kan zelf niet genieten, omdat je geen moment stil kan zitten :). Maar ik vind het wel een tip om te onthouden.

 11. Wow, ik zag het al op Instagram maar wat leuk! Die zou ook echt iets voor mij zijn :-). Ik snap dat je het een aanrader vind :-).

 12. Wat ontzettend leuk! Had er nog niet eerder van gehoord, dus vind het best een origineel weekendje weg. Snap goed dat jullie zo genoten hebben, echt prachtig dat dobberen op het water en die omgeving. 🙂

 13. Wow, je vaart er dus ook nog mee naar je uiteindelijke bestemming? Echt een leuk idee joh! Ik gooi het hier in de vriendengroep want ik denk dat het echt leuk is om met een stel vrienden te doen.

 14. Ik zou het stiekem wel een beetje eng vinden, leuk maar toch ook een beetje eng 🙂
  Volgens mij is het wel hartstikke rustgevend, zo lekker dobberend op het water.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven