Auto vakantie naar Italië

Auto vakantie naar Italië

Vorige week hebben we besloten om dit jaar toch nog op vakantie te gaan, het idee kwam spontaan op en Tommy wilde al jaren eens een daktent uitproberen. Nu Punk er niet meer is durven we het aan om weg te gaan. Mijn moeder wil voor Bink zorgen en er is oppas voor het huis en mijn moestuintjes : ) Die moeten natuurlijk ook blijven leven! We gaan dus een auto vakantie naar Italië doen! Ik ben er helemaal opgewonden over en heb er ontzettend zin in!

Het word de eerste vakantie samen voor mij en Tommy en het word mijn eerste keer Italië! Een roadtrip staat al jaren op mijn bucketlist en dat gaan we nu samen doen door Noord Italië met een daktent! Zo spannend allemaal en zo leuk om naar uit te kijken! Ik verheug me al op pasta’s en pizza’s, de echte Italiaanse versies en ik hoop natuurlijk dat het weer lekker is, maar ik hou in gedachten dat het ook in Italië gewoon kan regenen en dat het in de Alpen wat frisser is.

jimba jimba daktent

We gaan met deze daktent. Foto is van daktent.nl want ik heb zelf natuurlijk nog geen foto kunnen maken ; ) De naam van deze tent vind ik al erg grappig: Jimba Jimba.

Auto vakantie naar Italië

Dat we met de auto weg wilde met een daktent was snel duidelijk toen moesten we alleen nog kiezen waar we dan naartoe zouden gaan. Italië stond hoog op mijn wishlist dus na het huren van de daktent was het tijd voor een route uitstippelen. Zo leuk om te doen! (tip) Ik ben naar de website van de ANWB gegaan en heb daar de datum van onze aankomstdag ingetikt, dat we daar 1 nacht willen blijven op een camping met staanplaats en tikte op zoeken. Super handig dat je dan een kaartje te zien krijgt met reserveerbare campings!

autovakantie met campings plannen

Op deze manier heb ik de hele route uitgestippeld en Tommy koos de laatste camping. We gaan dus 4 campings bezoeken en blijven op de eerste 2 maar 1 nacht. We hebben het voordeel van een makkelijk opzetbare tent dus willen echt een beetje rond reizen en zoveel mogelijk zien en niet een week lang op 1 plek blijven. Dit word onze route..

camping vakantie italie 2016 campings

Zo’n spontane vakantie vraagt wel om wat geregel en een aardige lijst met dingen die we nog moeten kopen. Nadat de daktent gehuurd is voor de periode dat we weg willen, de route uitgestippeld is en de campings geboekt zijn blijft er nog een lijst over met dingen die we moeten aanschaffen. Gelukkig geen luchtbedden want er zit een matras in de tent.

Auto/camping vakantie. Checklist.Auto/camping vakantie. Checklist.

 • Omdat we door Oostenrijk en Zwitserland rijden tijdens de route moeten we voor beide landen vignetten kopen.
 • Camping stoeltjes en klaptafeltje. We zijn inmiddels geslaagd, ik liep zaterdag 4 uur(!) in een camping winkel..
 • Camping proof bekers en misschien borden. We zijn niet van plan te gaan koken maar willen wel een ontbijtje kunnen eten voor de tent.
 • Brandertje om water op te koken. (afgelopen weekend gekocht)
 • Lampje voor buiten. (hebben we inmiddels gekocht)
 • Caffettiera voor ochtend koffie bij de tent.
 • Reisverzekering.

Dit zijn vooral de dingen die we echt nodig hebben, uiteraard is mijn persoonlijke wishlist stiekem veel langer ; )

Zodra we de vakantie gehad hebben komt er uiteraard een review online van de daktent en het bedrijf waar we deze huren. Ik denk dat er andere mensen zijn die daar ook wel wat aan hebben en bereid je voor op nog meer vakantie blogjes ; )

#Mijn moeder appte me zojuist: Je bent wel al eens in Italië geweest, toen je een jaar of 2 / 3 was. Vandaar dat ik dat dus niet meer wist ; )

38 gedachten over “Auto vakantie naar Italië”

 1. Oh, dit gaat zo’n leuke vakantie worden!!!
  De allerleukste vakanties zijn meestal die vakanties waarvan je gewoon spontaan bedenkt: Zullen we dat eens doen en het dan ook nog doet!
  Kamperen vind ik te gek! Dat gevoel van vrijheid, dat heb je echt niet als je in een hotel verblijft. En kamperen hoeft absoluut niet oncomfortabel te zijn, zoals veel mensen denken. Je moet gewoon zorgen voor goeie kampeerspullen.
  En zo’n roadtrip… heerlijk! Zorg dat je fijne muziek hebt om naar te luisteren onderweg en geniet van het landschap.
  Ik wens jullie alvast een ongelooflijk leuke vakantie! (Dat gaat het ook worden.)

  1. Ik denk ook dat het ontzettend leuk gaat worden en heb er vreselijk veel zin in. Kamperen, ik ben benieuwd hoe het me gaat bevallen nu ik niet in een tentje op de grond hoef te liggen 🙂 Dankjewel!

 2. Wat grappig!
  Ik had dus nog nooit van een daktent gehoord, dus moest wel even kijken wat het precies ging inhouden.
  Ik kreeg namelijk al een beeld van een tent op het dak van je auto maar vervolgens wel een flinke deuk in het dak…
  Nu zou ik nog steeds niet voor een daktent kiezen omdat ik veel te bang zou zijn dat de auto beschadigd maar het ziet er wel grappig uit.
  En Italië is een mooi land.

  1. De tent heeft zijn eigen frame die weer rust op dakdragers (waar bijvoorbeeld ook skiboxen of fietsendragers op kunnen) op de auto, dit is allemaal wel zo gemaakt dat het de auto uiteraard niet beschadigd 🙂 Maar ik had er eerst ook nog nooit van gehoord hoor, het is voor mij ook allemaal vrij nieuw 🙂

 3. Wat super leuk dat jullie nog op vakantie gaan! Ik ben benieuwd hoe die daktent je gaat bevallen, ik had er nog nooit eerder van gehoord. Alvast heel erg veel plezier op vakantie! 😀

 4. Wat gaaf dat jullie gaan! Ik ben benieuwd hoe die daktent jullie gaat bevallen. Italie is mooi, ik ben ooit met de auto naar de hak van Italie gereden, Brindisi, het is een prachtig land en heel goed te doen met de auto.

  1. Ja ik ben ook heel benieuwd hoe die daktent gaat zijn! Lijkt me ook zo bizar om op je auto te slapen, maar wel direct uitzicht bij het wakker worden 😉

 5. heerlijk vooruitzicht…
  rondreizen in Italie lijkt me geweldig (rondreizen in het algemeen al)
  Ik had tot 10 minuten geleden nog nooit van een daktent gehoord benieuwd hoe dat gaat zijn..

  Heel veel plezier met de vakantievoorbereidingen

 6. Jaaa wat ontzettend leuk! Heeel veel plezier! Wanneer vertrekken jullie precies (of heb ik daar nu net over heen gelezen?)

 7. Oooh wat leuk Sammie! Lachen man, zo’n daktent. Ziet er geniaal en handig uit! Ben heel benieuwd naar hoe de daken gaat bevallen en hoe jullie vakantie gaat worden. 🙂

 8. Wat heerlijk dat jullie op vakantie gaan. Wordt vast geweldig! Geniet er lekker van. Ben benieuwd hoe het kamperen bevalt.

 9. Oh zalig!!!! You’re gonna love Italy!!! Wij gaan ieder jaar naar Le Marche en ik ben er helemaal verliefd op!
  Kleine tip: laat je niet verleiden tot het bezoeken van restaurantjes op de toeristische plekjes. Trekt op niks en kost bakken geld. Ga waar de lokale bevolking gaat: super lekker en je valt achterover van hoe weinig het kost! 😉
  Maar dat wist je mss al 😀
  Geniet ervan!!! En vergeet je ervaringen niet te delen, hè, achteraf!

  1. Ga waar de lokale bevolking gaat, had ik inderdaad al gelezen maar Tommy had dit ook al gezegd. Hij is wel vaker in Italië geweest dus weet al het 1 en ander. Ik ga mijn ervaringen zeker delen achteraf! Dankje voor je leuke reactie!

 10. Wat relaxed!!! Oh dat gaat genieten worden. Ziet er in ieder geval goed uit die tent. Jammer dat je moeder op Bink wil passen 😉

 11. Leuk vooruitzicht, wij hebben het net achter de rug! Was superleuk, maar via B&B’s, een hotel en een pension.
  Samen rijden ging super, kun je regelmatig zelf relaxed rondkijken. Geniet ervan en ook jullie gaan veel kilometers maken, zorg dat ze veilig zijn. En veel plezier met de daktent! 😉

 12. Wat een leuke uitdaging om een rondreis te maken door Italië! Zo leuk om het met de auto te doen. Zie je gelijk een stuk meer van de omgeving, echt heel gaaf!

 13. Hoe kan het nou dat je die eerdere vakantie in Italië niet kan herinneren 😉 Leuk zo’n roadtrip. Ben benieuwd hoe jullie het gaan hebben. De pizza’s in Italië vond ik echt zoveel lekkerder en ook gewoon echt anders dan de ‘echte Italiaanse’ pizzas9in Nederland.

 14. Wauw wat gaaf zeg! Een roadtrip door Italië lijkt mij heel erg gaaf: mooie natuur zien, lekker eten. En wat fijn dat jullie een daktent hebben, ik ben al benieuwd naar je avonturen!

 15. die kampeerspullen komen je later ook van pas, als deze trip een succes is en je herhaling ervan wil… 😉
  Ik zou die vakantie ook wel zien zitten, mijn vrouw echter is niet zo’n avonturier en camping-minded…
  Alvast veel plezier, Sammie!

 16. Klinkt goed!! Een daktent lijkt me wel vet haha, ziet er altijd zo leuk uit en lijkt me eigenlijk ook wel handig 😮 Ben benieuwd naar je ervaringen en verhalen 🙂

 17. Ohhh leuk!!! Ik ben heel benieuwd hoe je vakantie straks zal zijn (je deelt het toch wel met ons, toch?!)!
  Zo’n daktent lijkt me lekker avontuurlijk, I love it!
  Alvast veel plezier 😀 !

 18. Whahahahaha dat appje van je moeder, dat heb ik nu met Amsterdam alleen al, mijn geboortestad, dan zeg ik.. ik ben hier nog nooit geweest, standaard antwoord van mijn moeder? jawel, echt wel, je lag toen alleen nog in de wagen, whahahahaha

  Ik wens jullie alvast heel veel plezier 😉

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven