Badkamer inspiratie. Groen en zwart?

Op Pinterest zijn zoveel mooie badkamers te vinden, super leuk om inspiratie op te doen! Nu is onze tuin nog niet klaar en moeten we daarna eerst weer sparen, maar dan willen we uiteindelijk de badkamers aan gaan pakken. Alleen de badkamer stijl zijn we nog niet uit. Stoer en industrieel zoals de woonkamer en eethoek vinden we tof, maar de boho/Ibiza stijl zoals in de slaapkamer past ook goed bij ons.

Al vinden we een hotel chique badkamer ook wel weer aantrekkelijk. Het luxe gevoel van een badkamer in een mooi hotel, maar dan in eigen huis. Klinkt wel goed toch? Intense kleuren horen bij deze badkamer stijl en ik ben wel te porren voor donkerblauw, groen of zwart. Vaak zie je gouden details terug in dit stijltje, dat is dan weer niet zo ons ding. Ik zou dan toch gaan voor een combinatie met zwarte elementen. Bij de wastafel een mooie matzwarte kraan onder een grote badkamer spiegel. Zwart past ook wel weer goed bij de industriële stijl die we in huis hebben. Ik vind het ook wel tof om iets van die stijl door te trekken in de badkamer. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een zwart badkamermeubel met 2 donkergroene opbouw waskommen. Twee waskommen voor het luxe effect, al zouden wij met zijn tweetjes ook wel genoeg hebben aan 1 mooie grotere opbouwkom.

Groen doen!

Tommy en ik vinden groen beide mooi, vandaar dat een groene waskom mij wel gaaf lijkt. Past natuurlijk ook erg goed bij zwart. Het groen dan doortrekken naar een wand spreekt ons ook allebei aan. We vinden de groene muren op onze slaapkamer ook nog steeds heel mooi. Een donker groene tegelwand in de badkamer gaat er denk ik zeker komen als we de badkamer gaan verbouwen. Ik heb dan alleen nog twijfels over waar precies. Alle muren donkergroen? Een wand met visgraat motief bij de douche of juist bij de wastafel? Misschien juist een heel ander tegel motief, maar wat gaan we dan op de vloer doen? Gelukkig hoeven we de beslissing nog lang niet te nemen, want ik zou nu dus nog niet kunnen kiezen. Wat mij wel heel luxe lijkt is een spiegel met verlichting erin. Lijkt mij ook ontzettend praktisch voor als ik mijn make-up wil doen : ) Dat doe ik nu meestal in onze slaapkamer, maar daar is het licht niet altijd even goed.

Geen bad, wel een toilet.

Er zit nu een badkuip in onze badkamer, die mag er helemaal uit. Wij zijn allebei niet zo van die badder mensen. In het vorige huis hadden we ook een bad en als we daar beide 10 keer in zijn geweest in een jaar is het veel. We willen daarom graag een mooie ruime inloopdouche met regendouche. Tommy is er al over uit dat als hij daar het muurtje voor gaat bouwen, hij ook gelijk nisjes maakt. Zo hebben we ruimte voor onze shampoo en zeep en hoeven we geen los rekje in de douche te plaatsen. Past ook wel goed bij dat luxe sfeertje vinden wij. Op dit moment hebben we ook een toilet in de badkamer, deze moet zeker terug komen. Het liefste een zwart toilet al zou het ook wel weer tof zijn om een donkergroen toilet te hebben. Zou dat eigenlijk bestaan?

Het zit hem in de details.

Een spiegel met verlichting, nisjes in de douche, zwarte kranen en zwarte accessoires. De details maken een badkamer af. Er zal dan een zwarte toiletrolhouder komen en mooie zwarte haken om de handdoeken aan op te hangen. Die kleine details zorgen voor een compleet plaatje en een luxe gevoel. Je kan zelfs zo ver gaan dat alle zeep in dezelfde type flessen zit, maar dat gaat mij dan weer te ver : ) Daar hebben we dan ook geen tijd voor trouwens, moeten dan weer door naar de volgende badkamer! We hebben in ons huis 2 badkamers en de tweede die beneden zit willen we ook graag opknappen. Misschien dat we daar dan wel weer voor een heel ander stijltje gaan. Zo kunnen we voorlopig ons creativiteit en ons geld wel kwijt ; )

Hoe zit jouw badkamer er uit?

3 gedachten over “Badkamer inspiratie. Groen en zwart?”

  1. Ervaringsdeskundige hier. Als je nisjes gaat bouwen, let dan goed op de afwatering. Zorg dat het water goed weg kan, anders ben je na elke douchebeurt tien minuten bezig alle flesjes te verplaatsen om het water weg te vegen. En als je dat te vaak vergeet dan kan je badkamer nog zo goed geventileerd zijn: je krijgt aanslag of … schimmel.
    Groene toiletten waren er in ieder geval in de jaren 70, dus ze zullen er nu nog wel zijn. Retro, hoor! 😀

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven