Badkamer moderniseren.

Onze badkamer is prima, hij werkt, we kunnen er douchen. De badkamer is alleen ouderwets, niet onze smaak en onhandig ingedeeld. Wij moeten douchen in de badkuip. Dat is te doen, maar zeker niet ideaal. Zodra de tuin af is en we weer een beetje gespaard hebben is de badkamer aan de beurt. Planning is om ook daar weer zoveel mogelijk zelf te doen.

Volgende project.

De tuin is nog steeds een klus die niet af is. Voorlopig zal er even niets gebeuren vanwege het weer. Hopelijk kan de hovenier de laatste overtollige grond verwijderen in maart 2022. Daarna zal de tuin gelijk gemaakt moeten worden en dan volgt nog de split en de beplanting. Schuur, overkapping, schuttingen.. Nog genoeg te doen volgend jaar in de tuin. De badkamer en het toilet zijn de volgende grote klus. Het zou heerlijk zijn om niet meer te hoeven douchen in de badkuip! Het toilet beneden kan ook wel een opknap beurt gebruiken. Een zwevend toilet en een mooi klein toiletmeubel zouden al veel doen. Ook de tegels zijn daar wel toe aan vervanging. Op dit moment is alles oud beige. We willen weer zoveel mogelijk proberen zelf te doen. We hebben inmiddels wel de instelling, ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Al gaat dat niet op voor alles natuurlijk. We zouden bijvoorbeeld nooit zelf gaan stucen, maar tegelen hebben we wel vertrouwen in. Lijkt me zelfs best leuk om te doen!

De badkamer zal een flinke klus worden!

Deze zullen we helemaal moeten strippen. Alle beige tegels van de muur, alle mini witte tegels van de vloer en verder kan alles er uit! Wensen voor de nieuwe badkamer zijn er genoeg. We willen graag een mooie ruime inloopdouche, een zwevend toilet en een mooi badkamermeubel. Het bad komt niet terug. Wij gaan nooit in bad, zijn beide meer het type voor een lekkere douche. In het vorige huis hadden we ook een bad, als we er in 3 jaar tijd 10 keer in zijn geweest is het veel. De badkamer staat voorlopig nog niet op de planning, maar het is wel leuk om vast uit te vinden wat we willen. Badkamermeubel hout, staal, strak of rustiek. Kiezen gaat nog lastig worden denk ik. De combinatie van grijs en zwart vind ik erg mooi, maar hout kan juist voor wat meer warmte en sfeer zorgen. Ik denk dat we uiteindelijk voor een combinatie zullen gaan. Onderstaande sfeer beelden komen van de website van Van Heck badkamers. Deze beelden spreken me allemaal aan.

Van Heck badkamers

Ik heb ook al veel moois voorbij zien komen op Pinterest. Precies de reden dat we er nog niet uit zijn wat we precies willen. We vinden het heel tof om een muur, of twee, helemaal te tegelen met visgraat groene tegels. Betonstuc voor gladde wanden vinden we alleen ook prachtig. Gelukkig hebben we nog alle tijd om er over na te denken ; )

Hebben jullie een badkamer met tegels? Strak of warm?

Scroll naar boven