plantjes 2016

Het balkon is klaar voor de zomer

Vorig jaar had ik mijn eerste ervaring met potieren en balkonieren, tuinieren zonder tuin dus. Dit ging een aantal maanden goed tot dat het herfst werd en we niet meer voor de lol op het balkon gingen zitten. Het gevolg was dat ik het balkon en de planten gewoon vergat.. Als ze geen water en verzorging krijgen gaan ze gewoon morsdood..

Toen werd het lente en dacht ik ineens weer aan mijn fijne balkon plantjes. Die lagen dus dood, verdord, bruin en rot in hun kurkdroge potten. Ik nam een middag vrij en ging naar tuincentrum Ranzijn voor nieuwe groene vrienden. Aan mijn AH moestuin planten heb ik natuurlijk niet genoeg.

tomatenplanten
In de bovenste laag alleen maar tomaten planten en die grootste is van de AH moestuintjes, daaronder o.a. bieslook en peterselie.

Ook dit jaar heb ik weer anderhalf uur in de winkel rond gelopen, kiezen is gewoon moeilijk. Ik slaagde voor nieuwe plantjes, kocht 30 liter potgrond (inschattings-foutje van mij)  scoorde 4 nieuwe planten potten, want ik wil natuurlijk nog meer ruimte voor plantjes dit jaar en nam bloemenzaadjes mee. Bijna alle plantenpotten op ons balkon zijn van Elho.

New plants
Links: In de groene pot gele cherry tomaten plantjes, in de blauwe pot tomaten plantjes van de Heins zaadjes en in de roze pot mijn augurkenplant van de zaadjes van AH. Rechts: De stapel potten met de grote tomatenplant ook van de AH moestuintjes.

Thuis aangekomen heb ik alle oude aarde en plantenlijkjes weggegooid en ben de potten gaan vullen met aarde. Eerst moest ik natuurlijk nog beslissen welke plant waar zou komen (weer keuzes)  en toen kwam ik er achter dat 30 liter potgrond absoluut niet genoeg was. Gelukkig hebben we een Dille & Kamille in de straat dus ik scoorde daar snel nog 20 liter extra, tilde deze door de winkelstraat en bedacht me toen dat dit dicht in de buurt van sporten kwam.. Scary feeling!

balkon zomerklaar

balkon zosammieenzo

Nou en toen ging ik thuis dus balkonieren en potieren met dit als resultaat. De parasol is er 1 van Ikea, ideaal zo´n halve parasol voor op het balkon! Negeer die lelijke grijze slang, dat is van onze airco. In een aantal potten heb ik ook wat bloemenzaadjes gestrooid, ben benieuwd of er daar van bloemen gaan uit komen.

balkonIn deze pot staat een paprika plant, ik dacht eerlijk gezegd dat het gele pepers waren maar ach.. Dit vinden we ook lekker ; ) Ik heb er al 1 geplukt en opgegeten en het was lekker!

Ons balkon is weer zomer klaar!

300 stijvolle woonmerken bij vtwonen!

24 gedachten over “Het balkon is klaar voor de zomer”

 1. Wat een heerlijk zomerbalkonnetje hebben jullie ervan gemaakt! Zo met die comfortabele tuinbank en al die vrolijke planten…
  Een vriendin van mij zei ooit dat ze op vakantie ging naar ‘Balkonia’. Als ik dat gezellige balkonnetje van jullie zo zie, dan zou ik ook best wel naar Balkonia willen op vakantie! 😉

 2. Aaah wat ziet het er súper gezellig uit zo met al die mooie plantjes! Echt een balkon waar je lekker kan relaxen en bezig kan zijn. Zo fijn! Haha, wel grappig van je potgrond avontuur. Één troost: ik zou ook echt niet weten hoeveel je nodig zou hebben hoor. :’)

 3. Wat een super leuk balkonnetje! Heel erg vrolijk met al die kleurtjes en plantjes. Leuk om te zien dat die AH moestuintjes zo goed groeien bij jullie (bij mij overleefden ze ’t helaas niet).

 4. Wat een gezelligheid! Heerlijk, al die verschillende plantjes :). En echt vrolijk zo, het balkon. Wauw, die AH moestuintjes doen het goed zeg!

 5. Wat leuk zeg al die plantjes! Het lijkt mij ook heel leuk om zelf groente en kruiden te hebben op ons balkon, maar ik heb niet bepaald groene vingers haha.

 6. Ziet er erg leuk uit! Dit jaar niet vergeten om je plantjes te blijven verzorgen he! En had je nog spierpijn van het sjouwen met de aarde aka sporten.

 7. Gezellig…
  enne in mijn tuin gebeurt elke keer het zelfde, zodra het geen lekker buitenweer is vergeet ik al die leuke plantjes…

 8. Leuk balkonnetje zeg! Kan je die van mij niet inrichten :’) die is zo saai!
  En op potgrond verkijk je je heel snel op, dat klinkt dus heel herkenbaar.

 9. Ziet er supertof uit! Ik heb dat nooit gedaan met ons balkon toen we op de flat woonde. Wat zonde! Die potten stapelen is een leuk idee ja.

 10. niet te geloven wat je op zo’n beperkte ruimte allemaal kwijt kan!
  Ik vind die paars/roze bloemetjes wel apart, welke plant is dat, Sammie?

 11. Dat ziet er heel gezellig uit zo! Ik ben het ook weer voorzichtig aan het proberen nu, ik heb gisteren bij Intratuin een kleine vlinderstruik gekocht, op pot voor buiten, zien hoe dat gaat en of ik het kan overwinteren, volgende move, een goede grote pot zien te scoren om hem om te zetten, hahaha En eigenlijk moeten er nu al takken in of een touwtje omheen om hem bij elkaar te houden 😉

  x

 12. Wauw wat gaaf! die pot over de railing met aan de andere kant het ’tafeltje’: wat super handig! nog nooit gezien haha

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven