Bear Design portemonnee, oud en nieuw.

Ik vertelde laatst al eens dat mijn Bear Design portemonnee al een tijdje aan vervanging toe was. Hij puilde uit, de voering begon los te laten, ik was al lang uitgekeken op de kleur en na 15 jaar trouwe dienst mocht hij wel met pensioen. Ik besloot voor hetzelfde merk te gaan als 15 jaar geleden en bezocht de winkel in Nijmegen, een snoepjes winkel.

winkel Bear Design Nijmegen

De Bear Design winkel is prachtig en hij hangt vol met leren tassen, je kunt je de geur wel voorstellen, geweldig! Na wat ge-kwijl bij tassen ging ik dan toch kijken voor een nieuwe Bear Design portemonnee. Deze stonden bij de kassa en de dame achter de toonbank maakte een praatje met ons. Erg leuk mens! Ik vertelde dat ik een tas heb uit de lijn Dark Nature en nu ook wel een portemonnee uit die lijn wilde hebben. Er lagen er zat dus ik heb nog een tijd staan neuzen voor ik er uit was. Ondertussen vertelde zij ons dat die lijn al 20 jaar bestaat en ook zijn eigen boekje heeft. Daar heb ik uiteraard ook even in staan neuzen, ging ik alleen maar meer van kwijlen ; ) Ondertussen had ik al 10 portemonnees in mijn handen gehad.

Bear Design portemonnee 15 jaar oud.

Bear Design portemonnee 15 jaar oud

Ik vind een portemonnee namelijk best wel een dingetje. Hij moet niet te groot zijn, ook niet te klein, redelijk plat, lekker in de hand liggen en het liefs geen ritsen en knopen. Dat is allemaal wel haalbaar natuurlijk, maar dan moet je voor een heren portemonnee gaan en niet teveel zooi hebben. Toen ze mijn 15 jaar oude portemonnee zag moest ze erg lachen. Doet Tommy ook altijd. Het is namelijk een heren model, een billfold model, althans dat was het ooit. Mijn trouwe rakker is inmiddels meer een uit de kluiten gewassen papier-hier mannetje geworden. Of zoals de vriendelijke dame zei: Maar je hebt hem spoilers gegeven!  Hij kan niet meer dicht. Hij zit altijd in de lengte open in mijn tas. Uiteindelijk moest iedereen lachen om mijn zwangere portemonnee met spoilers en love handels.

De nieuwe Bear Design portemonnee.

Bear Design portemonnee

Ja, het was tijd voor iets nieuws. Er zat niets anders op dan me toch echt begeven naar de dames portemonnees. Ik heb er uiteindelijk 1 gevonden die ik mooi vind en die groter is. Ik moet er wel aan wennen en heb ‘m al 4 x op zijn kop gehouden, maar we worden vast maatjes. Hij heeft veel ruimte voor pasjes en nutteloze spaarkaarten en ruimte genoeg voor irritant kleingeld. Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van mijn dikkie dik die 15 jaar bij me was. Afscheid nemen is zwaar, maar ik vertrouw er op dat deze nieuw portemonnee ook weer 15 jaar mee gaat. Bear Design heeft zich zelf  kwalitatief gezien absoluut bewezen bij mij.

Bear Design

Oh, ik heb trouwens wel eerst even alle zooi die uit mijn oude portemonnee kwam streng bekeken en wat weg kon ook echt weggegooid. Het was een beetje hetzelfde verhaal als met mijn tas, heel veel bonnetjes en spaarkaarten die wel weg konden. Toch bleef er nog steeds heel veel over en dit past allemaal perfect in deze nieuwe beauty! Hij kan ook gewoon dicht met alles er in ; )

*Alles zelf betaald, geen gesponsord bericht. Just so you know. 

21 gedachten over “Bear Design portemonnee, oud en nieuw.”

 1. Zo herkenbaar alles bewaren in je portemonnee .. hahaha .. alhoewel ik klein geld er nu meteen uitgooi.

  Mooie portemonnee. Jullie worden vast beste vrienden

 2. Altijd fijn weer even wat nieuws, al overkomt mij dit eerder en meer met een perfecte handtas die aan mijn standaard moet voldoen, mijn porto heb ik al 20 jaar, is ook een merk, maar ik en merken, pffffffff daar heb ik hem ook niet op uitgekozen. Laatst was ik terug in de winkel waar ik hem had gekocht, lol, en ze zegt, ik zie van onze collectie, dat jaar… maar wat ziet het er nog mooi uit! Uh ja… mijn dochter weet niet eens beter meer en soms heel soms sta ik weleens te kijken, maar nee, hahaha Dit is hem nog steeds!

  En jij en je nieuwe porto worden ook vast snel maatjes, i’m sure, is ook mooi 😀

  X

 3. Wat een prachtige portemonnee! Ik vind het ook altijd een struggle om een perfecte te vinden. Ik vind het tasje die je erbij krijgt ook ontzettend leuk!

 4. Wat een mooi product zeg. Het ziet er stoer en robuust uit en vintage. Helemaal mijn ding! Ik ga de winkel bezoeken. Kende hem niet, maar ik loop niet snel in dat straatje als ik in Nijmegen ben. Ga ik de volgende keer zeker doen. Thanks voor de tip. Ik ben namelijk op zoek naar een specifiek iets en wilde al via Duitsland bestellen. Maar ze hebben de juiste kleur telkens niet. Dus ik ga eens kijken of ze in Nijmegen iets hebben wat er op lijkt.

  1. Ja daarom vind ik deze lijn van Bear Design ook zo cool, het is stoer en het leer word ook alleen maar mooier na verloop van tijd. Ik kom ook niet vaak in die straat hoor, nu expres niet meer want die winkel is een snoep winkel 😀

 5. Wat mij gelijk opviel is dat ik de kleur van je nieuwe portemonnee super tof vind! Hij is mooi. 😀 Een nieuwe kopen is inderdaad een dingetje ja. Nu heb ik daar zelf niet zo’n last van (ik heb nooit lost geld, alleen maar pasjes dus ik ben allang blij als ik iets heb waar die in kunnen), maar mijn moeder heeft echt al jaren de ellende dat ze geen nieuwe portemonnee kan vinden die naar haar zin is. Dat het lastig is begrijp ik dus maar al te goed! Hahaha, en eh.. ik moest trouwens wel lachen om je oude portemonnee hoor. :’)

  1. Ik heb ook niet vaak meer cash geld, al hadden we het in Griekenland wel echt nodig, niet veel mogelijkheden om te pinnen daar 😀

 6. Oh heerlijk.. Ik ben ook dol op tassen en portemonnees. Ik koop er echt wel eens een tussendoor hoor, en wissel dan af. Als ik ergens in het buitenland ben ook, ik weet dan nog precies waar ik hem gekocht heb. Maar deze is wel heel erg mooi! Tegenwoordig heb ik vaak alleen mijn telefoon bij me, met mijn bankpas erin en rijbewijs. Lekker makkelijk.. Maar ik blijf fan van mooie tassen en portemonnees.. Veel plezier met je nieuwe!

  1. Met tassen en portemonnees wissel ik eigenlijk nooit. Heb echt jaren met deze portemonnee gedaan maar hij was wel echt aan vervanging toe. Een tassen tik ben ik de laatste tijd aan het ontwikkelen, is Tommy heel blij mee haha 😉

 7. Ziet er een heel kwalitatief goede portemonee uit! En mooi! Ik heb een “typisch” damesmodel (Zo’n lange die dubbel klapt). Van Billabong. Zit ook vol zooi en hij raakt ook niet echt goed dicht. Haha. Maar ik vind ‘m voorlopig nog te mooi om vervanging te zoeken.
  Wel crazy dat je al 15 jaar met dezelfde portemonee rondliep :p

 8. Hij is echt mooi! Hele mooie kleur ook 🙂 Ik heb zelf sinds dit jaar een portemonnee van Esprit, hij is wel vrij groot dus doe soms wat pasjes in een goedkoop H&M portemonneetje. Ik probeer nu m’n moeder een nieuwe aan te smeren dus ik hou dit merk zeker in gedachten!

 9. Oeh tof! Ik heb echt altijd drama met portemonnee’s. Ik weet niet wat het is met mij maar er rust volgens mij gewoon een vloek op. Of dit is het lot wat mij toespreekt dat ik een keertje moet gaan investeren in een portemonnee en niet moet zeiken als mijn portemonnee van 2 euro van de Primark uit elkaar valt hahaha

 10. Ah super fijn! Ik ben ook altijd wel kritisch als het gaat om portemonnees. Veel plezier ermee maar dat gaat zo te lezen vast wel lukken 🙂

 11. Mooie portemonnee…Die van mij blijft altijd plat, want eigenlijk ben ik gewoon heel kritisch wat er in gaat en kan ik niet tegen rommel. Iets wat met mijn tas ook zo is. Ik heb een grote tas, maar als ik die wel eens omwissel met mijn veel kleinere tas kan nog steeds gewoon alles er in.
  Teveel zooi zorgt er tenslotte voor dat het alleen maar onrustig wordt in mijn hoofd.
  Zowel mijn tas als portemonnee zijn van Burkely

 12. Wat een mooi en vooral erg handige portemonnee! Het is zo herkenbaar dat je portemonnee bom vol zit met allemaal onnodige bonnetjes en dingetjes. Verlopen spaarkaarten van zo een zes maanden geleden.. Yep..

 13. Ik ken het merk niet! Ik zag jouw foto’s op Instagram voorbij komen en dacht wauw very nice. Mijn portemonnee puilt ook uit, er zit meer prul in dan geld 😉

 14. Ik kende Bear Design ook niet maar ik vind hem echt heel stoer! Misschien kun je over een tijdje toch nog commissie aan ze gaan vragen, haha 😉 Ik heb nu geen portemonnee nodig, heb er nog eentje van St. Oliver gekocht nog net voor de V&D failliet ging. Maar aangezien die wel minder lang mee zal gaan dan 15 jaar, ga ik dit zeker onthouden 🙂

 15. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar ik ben echt wel fan van deze portemonnee zeg. Hij ziet er echt perfect uit met een perfecte hoeveelheid vakjes en een heel erg mooi design!

 16. Ik ben ook al een tijd op zoek naar een nieuwe portemonnee; geen gemakkelijke zoektocht kan ik je zeggen. Het ontwerp ziet er tof uit (en de naam is ook tof!) maar het zal je niet verbazen dat ik deze zal overslaan. 😉 Veel plezier met je nieuwe portemonnee!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven