slaapkamer behang

Behang op de slaapkamer of niet?

Inmiddels wonen we iets langer dan een jaar in dit huis en zijn we eigenlijk over alle ruimtes nog steeds dik tevreden. Er is niets wat verveeld na een jaar, op één puntje na. De groene muur in de slaapkamer zijn we allebei zat. De kleur staat ons al een tijdje tegen, ik kan niet precies zeggen wat het is. De kleur, te licht, ik weet het niet. We willen wat anders en twijfelen nu. Gaan we voor een ander kleurtje verf of voor behang op de slaapkamer.

Ander kleurtje?

Dat er een kleine make-over komt is in ieder geval al besloten. We zijn beide niet tevreden over de groene kleur. Op de zolder vinden we hem heel tof staan, maar op de slaapkamer zijn we hem spuugzat. Ik denk dat het verschil zit in het licht. De zolder is vrij donker en daar komt de frisse kleur groen mooi uit. Onze slaapkamer ligt op het zuiden en heeft heel veel daglicht. Het is nog steeds een rustige kleur en wat dat betreft prima voor de slaapkamer, ik was er ook een periode heel tevreden over. Helaas is dat voorbij. We vinden hem toch te licht, te zacht, te gras groen, te liefjes. We willen iets donkers voor deze muur achter het bed. Nu moeten we alleen iets gaan kiezen wat we dan wel mooi vinden. Het liefst iets wat we niet binnen een jaar zat zijn : ) 

In eerste instantie dachten we aan een nieuwe kleur. Gewoon weer met de verf rollers aan de slag. De kleur blauw van Histor die we in de woonkamer hebben vind ik nog steeds prachtig. We hebben hem ook in de hal en op de hobbykamer, maar om nu overal in huis met blauw aan de slag te gaan… Ik wil wel wat afwisseling. Beide willen we een donkere wand dus besloot ik te kijken naar donkergroen en grijs en zwart. Het geheel zal dan alleen weer zo egaal worden, zo glad.

Behang op de slaapkamer?

behang otto

Nu zijn we aan het kijken naar behang. Patroonbehang kan de muur net wat extra’s geven, maar we willen het ook niet te druk. Ter inspiratie heb ik even wat voorbeelden opgezocht bij woonwinkel OTTO. Daar hebben ze ook behang en zoals je ziet zit er ook weer blauw bij. Blijft een mooie kleur en met een zacht werkje er in is het geen egale muur, maar we willen toch voor iets anders gaan. Het gele behang zou ik niet op de slaapkamer willen, maar ik vind het patroon heel tof. Net als van het blauwe behang met het lijnenspel, super tof patroon, maar misschien ook wat te druk. De donkere kleur van de eerste rol spreekt me wel aan. Ik denk dat het zo iets gaat worden, zwart of donker grijs. Het zal de slaapkamer een totaal ander uiterlijk geven. Precies wat we willen : ) Nu nog even beslissen wat we precies willen, maar dat komt vast goed.

5 gedachten over “Behang op de slaapkamer of niet?”

  1. Leuke plannen! Gisteren liet je op Instagram stories een donkergroene kleur zien, vond ik ook mooi staan. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Het gaat sowieso gaaf worden volgens mij.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven