bellissimi

Bellissimi Italië

Het is alweer even geleden dat ik een artikel schreef over onze laatste vakantie in Italië. Je zou misschien denken dat we alleen maar dorpen en steden hebben bezocht na mijn verhalen over Dolcedo, Bussana en Cervo. Natuurlijk hebben we meer gedaan dan alleen toerist uithangen, maar ik heb vooral foto’s van die mooie stadjes en dorpjes : ) Zo ook van dit mini dorpje Bellissimi Italië.

bellissimi italië

Op weg naar ons vakantie verblijf in Lecchiore reden we door een mini dorpje (gehucht) met de naam Bellissimi. Ik vind het een mooie naam, het klinkt zo super Italiaans. : ) Het viel ons de eerste keer dat we er door heen reden al op dat er een aantal muur schilderingen aan de buiten kant van huizen te zien waren. We zijn toen niet gestopt want we hadden er net 12 uur auto rijden op zitten vanuit Nederland.

Bellissimi Italië

bellissimi schilderingen

Later tijdens onze vakantie zijn we er wel gestopt en uitgestapt. Ik wilde die mooie muur schilderingen wel even op de foto zetten. Er kwam zelfs een Italiaan even naar buiten om te vragen of hij zijn auto even moest verplaatsen voor de foto! Zo vriendelijk! Uiteraard vond ik dat niet nodig, maar wel super vriendelijk. Hij wees ons ook nog even op de andere kant van zijn huis, daar stond ook een schildering op de muur.

stefano faravelli

sammie en montgolfier

montgolfier

Ik heb ze allemaal op de foto gezet en moest natuurlijk even poseren. Toen Tommy en ik het informatie bordje lazen bij dit mooie kunstwerkje waren we wel even verbaasd. Hoe grappig is het dat je door zo’n klein dorpje komt en dat precies daar Jacques Étienne Montgolfier (ik geef toe ik had voor dat moment nooit over de beste man nagedacht)  ook is geweest. Hij was 1 van de 2 uitvinders van de luchtballon.

Vandaar dus de muurschilderingen met luchtballonnen. Deze zijn gemaakt door Stefano Faravelli, hij maakte ook de schildering van Montgolfier bij het boomstronk bankje. De details van de schilderingen zijn prachtig!

luchtballonnen

bellissimi luchtballon

14 gedachten over “Bellissimi Italië”

  1. Haha nee ik zou ook niet geweten hebben dat dat de uitvinder van de luchtballon was 😉 Wel heel tof, die muurschilderingen!

  2. De naam deed wel een belletje rinkelen maar zover was ik niet gekomen weer nu als je het niet vertelt had, hahaha Prachtig mooi in elk geval 😀

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven