Bemmelse Dweildag 2018

Bemmelse Dweildag 2018, zon, muziek en sfeer!

Dit jaar waren we eindelijk op de Bemmelse Dweildag. Het stond al een paar jaar op ons to do lijstje, maar steeds kwam het er niet van. Dit jaar stond de datum in onze agenda, zat het weer mee en hadden we er zin in! We sprongen zondag 10 juni op de fiets, Tommy dan, ik sprong op de bagagedrager en zo reden we naar Bemmel. We hadden wat filmpjes van 2017 gekeken en wisten wat ons ongeveer te wachten stond, maar de Bemmelse Dweildag 2018 zelf was nog beter dan gedacht.

Dweildag?

Je staat in Bemmel niet met zijn allen massaal te dweilen met een mop en emmer. Wel geniet je van muziek met 66 dweilorkesten uit binnen- en buitenland die naar Bemmel komen om de hele dag op te treden. Ieder orkest staat 4 keer een kwartier op een podium voor jury en publiek en de orkesten strijden voor een plekje in de Wedstrijdklasse of Leutklasse. Om 17:30 is dan de prijsuitreiking en de bekendmaking van de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten. Overal staan barretjes en eettentjes waar je wat te drinken kunt halen en er was ook een kleine foodtruck straat. Er was ook van alles te doen voor kinderen heb ik begrepen, ideaal uitje voor de hele familie dus.

Leuk da ge d'r band

Leuk da ge d'r band bemmel

Menaemer Feintsjes

de stropers de zilk

de feesttoeters

De Bemmelse Dweildag 2018

Dit was de 32e editie van de Bemmelse Dweildag, het was voor ons de eerste keer tussen zoveel dweilorkesten in Bemmel, maar zeker niet de laatste keer. De Bemmelse Dweildag vindt traditiegetrouw altijd plaats op de tweede zondag van juni, voor volgend jaar staat hij vast in de agenda want het was ontzettend gezellig. Het weer zat ontzettend mee, het was zomers warm en het zonnetje leek niet te willen verdwijnen. Heerlijk! Ik was wel een beetje verbrand toen we naar huis vertrokken, het was in de zon ook gewoon bijzonder heet en ik had niet op het stralende weer gerekend. Mocht de pret uiteraard niet drukken, er waren genoeg barretjes om verkoeling te kopen en af en toe zochten we wat schaduw op.

Sfeer, muziek en vermaak!

Wij vonden het sfeertje echt top en hebben ons goed vermaakt. Je moet er misschien wel van houden, maar het is echt niet alleen maar carnavals muziek als dat is wat je denkt. Er komt van alles voorbij, van carnavals krakers tot klassiekers. Er zijn 11 podia dus we hebben ook aardig wat heen en weer gewandeld, maar ook lekker op ons kont in het grasveld gezeten. Ik had uiteraard mijn camera en telefoon bij me en heb een aantal filmpjes en foto’s gemaakt. Als ik ze weer zie krijg ik gelijk weer zin in een dag met dweilorkest muziek! Heb er echt van genoten en sommige orkesten waren zo ontzetten goed, super gaaf om naar te kijken en luisteren!

Kampioen Bemmelse Dweildag 2018.

De Menaemer Feintsjes hebben we meerdere keren gezien en vonden we erg goed en leuk om naar te kijken. Beetje show is natuurlijk wel zo leuk. We zijn net voor de prijsuitreiking naar huis gegaan, maar ik las later dat zij werden bekroond tot Nederlands Kampioen Dweilorkesten. Dik verdiend! Uiteraard vonden we meerdere dweilorkesten erg leuk, zoals Leuk da ge d’r band, De feesttoeters, G.V. De Sêpstèèn en Outblast! We hebben trouwens lang niet alle orkesten gezien, dan hadden we misschien van te voren een heel programma voor ons zelf moeten noteren met 11 podia en 66 dweilorkesten : ) We hebben in ieder geval genoten van alle dweilorkesten die we wel gezien hebben.

Wij gaan volgend jaar zeker weer, mocht je nou ook willen gaan, je kunt op de website van de Bemmelse Dweildag meer informatie vinden.

4 gedachten over “Bemmelse Dweildag 2018, zon, muziek en sfeer!”

  1. Leuk! Ik wist dat het er was want ik zie het ook ieder jaar weer voorbij komen, maar het is er nog nooit van gekomen om er naartoe te gaan.

  2. Haha dit lijkt mij vreselijk, maar fijn dat je een leuke dag hebt gehad met mooi weer. Dat van die eet en drink tentjes klinkt nou wel weer leuk 😉

  3. Bij het lezen van de titel dacht ik ‘huh? dweildag?’ Haha, maar bij de foto’s had ik toch direct door dat het niet dat was wat ik eerst dacht. Moet leuk zijn! Leuke sfeer en muziek is altijd goed voor een toffe dag 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven