Bergamo, Noord Italië

Bergamo, noord Italië. Roadtrip (part 2)

Vandaag deel 2 van onze vakantie. In deel 1 vertelde ik over mijn tranen in de bergen en de regen. Op dag 2 zijn we vertrokken bij camping Tunnel met gierende banden. Vandaag pak ik daar de draad weer op maar als je niet weet waar ik het over heb, deel 1 kun je hier terug lezen. We zijn op dag 2 niet rechtstreeks naar de volgende camping gereden, maar maakte even een tussen stop. Bergamo, noord Italië.

Thuis hadden we alle campings al geboekt en zo de route uitgestippeld. Ik had ook al even op internet geneusd wat er zo al te zien was en kwam zo op Bergamo uit. Bergamo in noord Italië werd op meerdere websites aangeraden dus die stond op mijn lijstje. We kwamen er praktisch langs tijdens onze route naar de volgende camping dus dat was ideaal.

Bergamo, Noord Italië roadtripBergamo, Noord Italië.

Bergamo ligt in de regio Lombardije en is 1 van de oudste steden van Lombardije. Bergamo heeft een hoog en laag gedeelte, in het lage gedeelte hebben wij de auto inclusief daktent geparkeerd in een parkeergarage. Dit vond ik best spannend, zou de tent er nog wel op liggen als we terug komen? We zijn daarna lopend naar het hoge middeleeuwse deel van de stad gelopen. Goed voor de kuiten! ; )

Het hoge deel van de stad, ook wel Città Alta genoemd, is ommuurd in de 16e eeuw tijdens de Venetiaanse overheersing. Wij hebben over die muren gelopen! Ik had wel wat foto’s op internet gezien, maar dat het zo hoog was, was niet tot me doorgedrongen. Boven op de muur heb je een prachtig uitzicht over laag Bergamo en hier hebben we ook even van genoten. Puffend en zwetend in onze truien, want in Bergamo was het 30 graden. Wij kwamen van een koude natte camping en hadden hier niet op gerekend.

koffie in BergamoWe zijn verder omhoog gelopen door smalle straatjes om eerst maar even wat te drinken. Het centrum is heerlijk oud en ik werd verliefd op de smalle steile straatjes en oude gebouwen. We zijn wat winkel straatjes doorgelopen tot we bij een plein kwamen waar Tommy op onderzoek uitging. We hadden ons van te voren verder niet verdiept in de stad. Het was voor ons een gave verassing om een prachtige kerk per toeval te vinden.

plafond kerk
Het plafond in de Santa Maria Maggiore.

Santa Maria Maggiore.

Tommy was het plein overgestoken en onder Palazzo della Ragione doorgelopen en las daar een info bord voor een prachtig gebouw. Terwijl ik foto’s stond te maken las Tommy dat de Basiliek Santa Maria Maggiore vol hangt met fresco’s. Hij wilde dus wel naar binnen en zodra ik door de deuren liep was ik overdonderd. Er is geen centimeter onversierd gelaten in deze kerk. Het was waanzinnig om te zien en ik heb meerdere rondjes gelopen. Bijzonder hoe ze dit jaren terug gemaakt hebben.

IMG_8107
Inmiddels waren we allebei half gesmolten en snakte naar airco. We hebben nog een rondje Bergamo gelopen, genoten van het uitzicht en zijn toen via de Porta San Giacomo de Città Alta uitgelopen. Even zoeken naar de auto, gelukkig zat de tent er nog op : ) Ik wil zeker nog eens terug naar deze stad om alle andere pracht en praal te bewonderen. Bergamo, Noord Italië I will remember you!

Porta San Giacomo

Tot zo ver verslag 2 van onze vakantie. Als ik de foto’s weer zie zou ik er weer zo in willen springen. Ik vond het allemaal zo mooi en baal nu een beetje dat ik niet meer foto’s heb gemaakt. Niet meer mijn best heb gedaan voor mooie plaatjes. Ik had het te druk met genieten : ) Binnenkort deel 3, deel 1 kun je hier terug vinden.

Hieronder nog wat random kiekjes van Bergamo.

bergamo muren

bergamo plein

op de muren van bergamo

IMG_8099

zwaan bergamo

uitzicht Bergamo

22 gedachten over “Bergamo, noord Italië. Roadtrip (part 2)”

 1. Van die kerk, zeer herkenbaar, hahahaha mijn eerste kerkbezoek ooit was dus ook in Noord Italië, 1 dagje waren wij daar en na ijs eten ook op een plein stond een klein kerkje, vrouw oh vrouw, mijn ogen uitgekeken ik was pas 11 en een eerste keer in een kerkje. Dan vallen onze kerken hier nog wel mee in vergelijking met daar, hahahaha

  Prachtige foto’s bracht je mee terug, ik heb heerlijk zitten genieten, ik kan begrijpen dat je terug wilt.

  X

 2. Wat is het daar prachtig en wat heb je mooie foto’s gemaakt! Kan me goed indenken dat je hier heerlijk vakantie kunt vieren!

 3. Inderdaad heel erg mooi om te zien! Wij zijn er ooit wel bij in de buurt geweest maar omdat het toen dik 35 graden was, zagen we het niet zo zitten om zo’n stadje te bezoeken. Hoogste tijd dus om eens terug te gaan!

 4. Oh wauw dat ziet er inderdaad schitterend uit! Deze ga ik zeker op mijn travellijstje zetten! Fijn ook om te lezen dat jullie zo’n heerlijke vakantie hebben gehad. Liefs.x

 5. Geweldig! En herkenbaar dat van die foto’s! Ik heb in Zwitserland alleen maar van die rappe foto’s met mijn telefoon gemaakt. En baal nu ook…

  1. Ja echt he, toch wel een beetje balen. De volgende keer ga ik toch proberen een ‘betere blogger’ te zijn en meer mooie foto’s te maken 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven