Cervo

Bezoekje aan de stad Cervo. Vakantie Italië.

Onze tweede vakantie was nog geen dag geboekt of ik had al een lijstje met plaatsen die ik wilde bezoeken. Cervo was er daar één van. Cervo is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia en bestaat al sinds de Romeinse tijd. De voornaamste reden dat deze plaats op mijn must-see lijstje stond is de locatie, Cervo ligt direct aan de kust. Wat mij betreft is er niets mooier dan de kust, ik hou van de zee! Ik kan er uren naar kijken en iedere keer weer versteld staan van de schoonheid, de verschillende kleuren blauw en de voortdurende beweging van het water. Tommy word vooral zo enthousiast van bergen dus we hadden een goede combi deze vakantie ; )


strand Cervo

Ik dwaal af, Cervo ligt dus aan de kust en toen we er aan kwamen hebben we eerst genoten van een koud drankje bij een restaurant aan de kust. Direct aan het kiezelstrand zaten we zo lekker dat we besloten gelijk maar even te lunchen met pasta. Ik ging voor de pasta met kreeft en Tommy voor de schaaldieren variant. We hebben heerlijk gegeten met uitzicht op zee bij Bagni Restano, mocht je eens in de buurt zijn ; )

eten in Cervo

Bagni Restano

Cervo.

Na deze heerlijke maaltijd begonnen we dan toch aan de klim, ook Cervo is gebouwd op en tegen een heuvel en dat betekende weer veel steile straatjes omhoog. Fijne smalle straatjes waar je niet met een auto komt, heerlijk vind ik dat. Als je van de drukke weg Via Aurelia komt is het heerlijk om rond te wandelen zonder uitlaatgassen. In de tijd van de Romeinen was het een versterkte plaats om de kustweg te bewaken. Dat begrijp ik wel als we boven aankomen bij de kerk, wat een prachtig uitzicht!

straatje Cervo

Cervo is een doolhof aan smalle straatjes met oude huisjes en er is geen modern pand te bekennen, again, love it! Ik snap nu wel waarom Cervo de titel van één van de mooiste dorpen van Italië heeft gekregen. Op meerdere punten in het dorp heb je prachtige uitzichten op zee en de charme van oudheid is niet te missen. Wat ook niet te missen is is de kerk San Giovanni Battista.

San Giovanni Battista.

kerk cervo

De kerk domineert het aanzicht van de stad. Ik vond het aan de buitenkant niet de mooiste kerk die ik gezien heb, vooral de beschildering van de toren vind ik vreselijk. Je ziet ‘m links in het filmpje hier onder, die geschilderde stenen! Van een flinke afstand lijkt het net echt maar van dichtbij is het zo vreselijk nep en… nou ja, smaken verschillen denk ik ; )

We zijn de kerk ook even binnen geweest en dit was een stuk mooier als de buitenkant. Ook dit zie je in het filmpje voorbij komen. We waren de enige in de kerk dus konden op ons gemak rond kijken. De enorme trap voor de kerk naar de ingang vond ik dan wel weer mooi en uiteraard het pleintje ervoor met prachtig uitzicht op zee.

Daarna zijn we verder gelopen, hebben een drankje gedaan bij het kasteel en hebben vervolgens een souvenirtje gescoord. Ik heb een foute magneet gekocht voor op de koelkast thuis bij een klein winkeltje in Cervo. Ik wilde deze vakantie een kleine aandenken scoren en dat is gelukt.

uitzicht op zee Cervo

Nadat we alle smalle straatjes wel gehad hadden zijn we via de buitenkant van Cervo terug naar beneden gelopen. Onderweg werden we staande gehouden door de vrolijkerd in het mini filmpje hieronder. Op het moment dat ik begon te filmen namen we net afscheid, Tommy en ik hadden de stok inmiddels beide al 20 x gegooid dus het was tijd om te gaan.

Bij zee hebben we nog even een sigaretje gedaan en heb vooral ik genoten van het uitzicht op zee. Ik besloot gelijk maar even te gaan pootje baden, toch nog even de zee in deze vakantie. Ik spotte er ook een kleine camping dus wie weet gaan we deze plek nog wel eens aandoen met de daktent. Hoe ideaal zou het zijn om van je tentje naar zee te rollen? Klinkt mij als muziek in de oren!

Meer lezen over onze week in Italië? 

Ik vertelde al eerder over ons logeer adres deze vakantie. Dit artikel over Lecchiore vind je hier terug.

We bezochten ook Dolceacqua en Dolcedo.

16 gedachten over “Bezoekje aan de stad Cervo. Vakantie Italië.”

  1. Oeeh, hier word ik jaloers van. Zo mooi. Ook leuk, die korte filmpjes! Die hond… Té lief gewoon. Hoe hij die stok daar neerlegde zodat jullie met hem zouden spelen ofzo. Aaaw…

  2. Ook dit stadje ziet er weer prachtig uit joh! En ja, zelf zijn we ook erg van de combi van bergen en water. Wat dat betreft zou dit wel wat voor ons zijn!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven