Bink 9 jaar

Bink <3

Bink is mijn alles. Ik weet nog dat ik hem ophaalde bij de fokker in Den ham, een proppie was het. Hij paste in mijn 2 handen. Hij had die heerlijke puppygeur en zag er uit om op te eten. Niet echt natuurlijk, maar zo ontzettend schattig. Hij had mijn hart gestolen en werd een grote knuffelbeer. Ik wil even een update over Bink geven, hij word tenslotte een dagje ouder en het ging de laatste tijd niet zo goed.

De laatste 2 weken van november was hij verkouden. Ademde wat vreemd als we gingen lopen voor zijn plas en poep rondje. Het heerst, het is koud, Bink is ook verkouden. Misschien een griepje. Ik kookte rijst voor hem en we verwenden hem een beetje extra. De kachel blijft aan s’nachts en het word niet kouder in huis dan 18 graden.

Het sinterklaas weekend ging het bergafwaarts. Hij maakte steeds een soort van hoest geluiden, braak geluiden. Zat veel rechtop, dronk niet en at niet. Was niet levendig zoals anders en wilde al helemaal niet meer mee naar buiten. We verwende hem met plakjes kaas en leverworst, dan at hij in ieder geval iets. Ik voerde hem water met een fles. Vocht is belangrijk. Hij was erg kortademig.

Sinterklaas dag, 5 december moest ik weer werken. Tommy is met Bink naar de dierenarts gegaan. Die ‘verkoudheid’ ging maar niet over, het werd alleen maar slechter met Bink. De dierenarts maakte longfoto’s. Hij kon er geen tumor op zien, wat niet wilde zeggen dat die er niet zijn. Wel was er duidelijk vocht te zien in zijn longen. Longontsteking? Bink weegt nog 21 kilo van de 24 die hij woog deze zomer.

Bij de dierenarts kreeg Bink 2 injecties. Een antibiotica spuit en een pijnstillend/oppeppend middel. Ook ging er een strip antibiotica pillen mee naar huis. Sinterklaas avond ging het al direct beter. Hij ging zelf drinken en at een paar brokjes. Blafte een paar keer en wandelde mee naar buiten voor een plas. Ook bewoog hij meer in huis.

Dinsdag 6 december gaat het weer niet lekker. Hij wil niet met me mee naar buiten s morgens en plast in de gang. Ik ga naar het werk, Tommy krijgt er om 8 uur een antibiotica pil in met een stukje leverworst, maar verder niks. Bink slaapt veel en ademt nog steeds niet zoals het hoort. Tommy belt de dierenarts weer en maakt een afspraak om om 5 uur weer terug te komen met Bink voor nog een injectie pijnstiller/oppepper.

Ik ben op het werk en voel me klote. Ik realiseer me dat Bink in maart 10 word. Hij is oud, bejaard. Voor een Engelse Bulldog is 9 jaar echt al oud. Ik heb even tranen in mijn ogen. Mijn vriendje mag me nog niet verlaten. Ik kan hem nog niet missen. Die antibiotica moet gewoon gaan aanslaan. Het is pas de eerste dag van de pillen. Ik ga eerder weg van het werk om ook naar de dierenarts te gaan.

Om 5 uur zijn we bij de dierenarts. Er word weer goed naar zijn longen geluisterd, zijn temperatuur is helemaal in orde. Zijn ademhaling prutteld. Hij krijgt weer een injectie met pijnstiller en we krijgen pillen mee voor vochtafdrijving. S’avonds lijkt het iets beter te gaan en hij krijgt zijn 2 pillen weg met leverworst.

Woensdag 7 december. Ik krijg er met geen mogelijkheid eten in, laat staan pillen en hij moet er 3! Een halve pijnstiller, antibiotica en vochtafdrijver. Ook Tommy krijgt het niet voor elkaar en om 1 uur wil Bink nog niks eten en alleen maar slapen. Ik heb buikpijn en neem de de rest van de week vrij. Die antibiotica is belangrijk, hij moet eten, beter worden.

Om half 4 heeft Tommy er de antibiotica en de vochtafdrijver in gekregen. Bink word ietsje levendiger die avond en gaat een keer zelf drinken. Om 12 uur krijg ik de laatste antibiotica voor die dag er in.

bink ziek

Donderdag 8 december krijg ik de pillen er in rond 10 uur, wandelen wil hij niet en hij plast op de galerij. Ik word niet boos op hem want hij kan er waarschijnlijk zelf ook niets aan doen.

Die avond gaat het goed en eet hij rookworst en een beetje boerenkool. Die avond is hij erg levendig en speelt zelfs 10 minuten. Zijn ademhaling lijkt ietsje beter. De laatste antibiotica gaat we makkelijk in. Zelfs een paar hondenkoekjes, echt drinken doet hij zelf niet.

Vrijdag 9 december heb ik de 3 pillen er om 9 uur al in en wandeld hij eindelijk helemaal mee naar beneden om te plassen. Hij slaapt verder de hele dag en om 5 uur gaan we weer naar de dierenarts. Zijn ene long klinkt beter en de antibiotica kuur word verlengd naar 10 dagen. In de avond gaat het met ademen weer prut en we hebben er geen lekker gevoel bij.

Zaterdag 10 december heb ik op tijd zijn pillen binnen. Hij wil onder zijn dekentje slapen. Mijn moeder komt en we gaan naar Keulen naar de kerstmarkt. De dierenarts heeft gezegd dat het geen zin heeft om de hele tijd naast Bink te gaan zitten. Tommy en ik vinden het een vervelend gevoel om weg te gaan maar ik denk dat een hele dag lekker slapen Bink goed zal doen.

Om 6 uur zijn we weer thuis en het gaat inderdaad die avond beter met Bink. Hij gaat zelfs zelf wat eten en drinken. Hij loopt rond en komt bij ons zitten, Tommy en ik staan nog net niet te juichen met confetti kanonnen. Zo goed om hem op de been te zien!

Zondag 11 december gaat het vanaf de ochtend al beter dan het die hele week gedaan heeft. Hij eet af en toe, drinkt zelf de hele dag en legt weer eens een drol. Hij blaft weer als hij wat wil en gaat soms op de grond liggen ipv op zijn kussen. We zien het weer met vertrouwen tegemoet! Dit komt goed, Bink word beter! Dat moet wel! Ik wil en kan hem nog niet missen!

Op dit moment: Gaat het goed met Bink. Er is duidelijk verbetering te zien en sinds maandag avond eet hij ook weer wat brokjes. Ik ben zo blij dat het beter gaat! Ik was vorige week echt even bang dat we hem zouden kwijt raken. Eind deze week gaan we weer op controle bij de dierenarts. Voor nu heb ik er alle vertrouwen in dat dit een longontsteking was en geen ander eng ding, anders zou dit antibiotica niks doen lijkt me.

26 gedachten over “Bink <3”

 1. Aaah arme Bink! Dit heb ik precies hetzelfde gehad met Spike. Een longontsteking bij een hond is zo heftig. Spike mocht ook nog eens maar heel kort naar buiten en werd daar heel naar van. Hopelijk knapt Bink snel op. Heel veel sterkte!

 2. Arme Bink, wat zielig dat hij zo ziek was! Ik hoop dat hij snel helemaal in orde is. Altijd zo schrikken, als er iets met je hondje gebeurt, hè? Ik raak daar altijd volkomen van in paniek.

 3. Ah wat een mooi hondje heb je! Kan me voorstellen dat je zo’n lieverd nog niet kwijt wilt! Zal ook echt wel goed schrikken geweest zijn! Fijn dat het weer beter gaat!

 4. Rookworst is wel heel erg zout. Ikzelf zou dat niet zo snel aan mijn huisdieren geven, maar aan de andere kant, zo krijgt hij wel wat eten binnen. En ach, hij is natuurlijk ook al bejaard, en dan mag je ook wel wat meer van wat niet zo goed voor je is, vind ik. Als je maar geniet.
  Klinkt misschien raar, maar een truitje zou helemaal niet gek zijn voor een oudere hond, die wat bevattelijk is voor luchtweginfecties (en dat zijn bulldogs vaker dacht ik). Ook honden zijn niet meer het type van ‘elke nacht buiten in het hok’, en raken net als mensen dus een beetje gewend aan die CV in huis. Ik ben echt niet een type van het aankleden van mijn hondje, maar als het om zijn gezondheid gaat, dan gaat er een jasje of een truitje aan.
  Vergeet niet hoe liefde voor een hond hem op de been kan houden. Werkt echt ‘levensverlengend’. Maar uiteindelijk zijn ze maar een korte tijd bij je. Dat is de prijs die we betalen voor hun liefde en aanwezigheid: de pijn van het verliezen 🙁
  Maar nu nog niet. 🙂 Knuffel Bink.

  1. Een hond aankleden zal ik niet zo snel doen nee. Bink heeft een dik vel en had ook aardig wat vetjes, nooit eerder zo ziek geweest. De dierenarts heeft ook niks over aankleden gezegd, buiten dat wil Bink niks. Ik heb hem voor Oranje wel eens geprobeerd een voetbal t shirt aan te treken, wilde hij echt niet.
   Normaal gesproken krijgt hij ook geen rookworst of bacon etc, maar nu waren we al blij als hij maar iets at. Dan maar even iets te zout, hij is al zoveel kilo kwijt. Hij is hoogbejaard, een beetje verwennerij kan geen kwaad 🙂
   Ja, je overleefd je huisdier altijd en je weet het van te voren maar toch is het zo kut als het dan zover is. Ik ben er nog niet klaar voor en Bink ook nog niet, hij is nu weer zo blij. Heerlijk om te zien. Vrijdag middag gaan we weer op controle bij de dierenarts en ik hoop dat we dan goed nieuws te horen krijgen. Ik ga de knuffel doorgeven 😉

 5. Wat fijn om te horen dat het weer beter gaat. MIjn eigen Jack Russell Bas is inmiddels 13 en toen hij een tijdje geleden merkbaar was afgevallen maakte ik me ook nogal zorgen. Uiteindelijk bleek dat gelukkig niet iets als suikerziekte (waar mijn oudste kat een maand eerder aan was overleden), maar een combi van teveel tandsteen en kieskeurigheid. Vorige week heeft ie, onder narcose, een gebitsreiniging gehad en ik kneep ‘m toen ook flink, zeker omdat narcose bij oudere honden altijd een wat hoger risico vormt. Gelukkig ging het allemaal goed. Zelf zou ik er overigens niet de voorkeur aan geven om de hond wat extra’s te geven in de vorm van eten wat voor mensen bedoeld is, maar ieder z’n ding natuurlijk 🙂

  1. Als er niets anders in gaat geef ik hem met liefde wat ‘mensen voer’ Daarbij is dat niet perse slecht, vroeger aten honden altijd met de pot mee 😉
   Gelukkig is met Bas ook alles goed gegaan, die heeft ook al een mooie leeftijd!

 6. Jemug wat heftig zeg! Ja voor een bull is dat echt al een leeftijdje hoor. De mijne zijn helaas niet zo oud geworden! 🙁 Maar even lekker verwennen! Gelukkig gaat het al weer wat beter!

 7. Jeetje wat vervelend zeg! Ik kan me echt wel voorstellen hoe je voelt. Wat een lekkere knuffelbeer is het! Als je maatje je alles ziek is dan zit jij er natuurlijk ook niet gerust bij. Ik hoop dat het nu snel weer wat beter met hem gaat en dat jullie deze roerige dagen achter jullie kunnen laten

 8. Oh dat lijkt mij schrikken zeg! Moet er niet aan denken dat Mango zoiets overkomt (en bij papegaaien is het nog moeilijker te zien of ze ziek zijn). Fijn dat het nu iets beter lijkt te gaan met Bink, ik hoop dat hij weer helemaal opknapt!

 9. Ach jeetje wat heftig. Altijd zo zwaar als er iets met een van je huisdieren is. Voel me dan altijd zo hulpeloos!
  Ik hoop dat het nu alleen maar beter blijft gaan.

  XX

 10. Wat een prachtbeest is het ook; lief koppie. Ja, leeftijd wordt tricky op een gegeven moment. Ben ontzettend blij voor je dat het nu weer wat beter gaat met Bink!

 11. Ach gos, Binkie…
  Ik vind het zo naar als mijn huisdieren ziek zijn. Ik heb helaas mijn Franse Bulldog vorig jaar moeten laten inslapen, die had een respectabele leeftijd van 14 gehaald. Ben er nog steeds kapot van, hoewel ik van geluk mag spreken dat ze zo lang bij me mocht blijven.

  Een paar jaar geleden had zij ook longontsteking, doodziek was ze. Maar ze kwam er weer bovenop!
  Ik ben blij dat het met Bink ook weer wat beter gaat. Bulldogs zijn ijzersterke beestjes.
  Geef ‘m maar een dikke knuffel <3

 12. Oh zo blij dat het beter gaat met Bink! 🙂 Go, Bink!
  Je voelt je daar echt rot bij, hè, als er iets met hen scheelt? Ik ken het gevoel…
  Kruip er maar dicht tegenaan! 😉

 13. Oh, arme Bink en arme jullie! Hij mag dan ‘bejaard’ zijn, hij moet het gewoon nog wel een tijdje volhouden natuurlijk! Gelukkig gaat het weer de goede kant op!

 14. Oeps, ik dacht echt aan slecht nieuws aan het eind van je blogje. Een Engelse buldog is geen makkelijke hond als hij luchtwegproblemen gaat krijgen, en ja 9 jaar is daarom best oud. Hoop dat hij het nog even blijft doen. Maar als het een lijdensweg gaat worden, niet te lang wachten hoor.. Sterkte meis!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven