blauwe muur

Blauwe muur in de woonkamer, stoer en sfeervol.

Histor heeft de trendkleur van 2020 bekend gemaakt. De Histor Trendkleur van 2020 is Chinese Porcelain. Chinese Porcelain is een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint blauw. Deze kleur vind ik persoonlijk wat te fris en hard, maar ik vind het wel leuk dat een blauwe tint de trend kleur voor 2020 is. Ik ben nog steeds blij met de blauwe muur in onze woonkamer. Deze is ook van Histor.

Onze blauwe muur.

Voor de verhuizing wist ik al dat ik de ‘nis’ in de woonkamer waar de tv zou komen te staan een kleurtje wilde geven. Ik was op zoek naar een blauwe kleur en was al snel verliefd op deze donkere stoere kleur. We houden beide niet van saai en daarom mocht het een donkere opvallende kleur zijn. Doordat we de 2 wandjes blauw hebben geverfd en de rest wit hebben gelaten valt deze hoek in de woonkamer extra op. Het is een mooi contract met de witte muren ernaast en geeft de kamer wat extra pit.

yippee blue

De blauwe muur in onze woonkamer staat op alle 9 foto’s van mijn top negen meest gelikete foto’s op Instagram. Wij zijn duidelijk niet de enige die de kleur mooi vinden! De meest gestelde vraag die ik op Instagram krijg van mensen over de hele wereld gaat over de blauwe muur. Regelmatig krijg ik een reactie onder een foto of een privé berichtje over de blauwe kleur. Welke kleur blauw is het? Hoe heet de kleur blauw op je muur? De vraag komt ook binnen op mijn Pinterest account, op Facebook en heel af en toe ontvang ik zelfs een mail met dezelfde vraag. Vandaar dit artikel, een ode aan onze blauwe muur ; ) 

Yippee Blue!

Dat is de naam van de muurverf, Yippee Blue van Histor. Wij hebben de verf gehaald bij de Karwei, maar ik zag op de website dat hij uit het assortiment is daar. Bij Bol.com kon ik de muurverf nog wel vinden. Yippee Blue is een vergrijsde blauwtint uit The Color Collection van Histor. De verf is mat wat een stoer effect geeft. Deze kalkmatte muurverf is zeer vriendelijk in gebruik en dekt extreem goed. Wij hebben 1 laag aangebracht op een witte ondergrond en hadden toen al het poedermatte resultaat. Yippee Blue is door zijn matte resultaat ideaal voor een stoer industrieel interieur.

blauwe muurverf

blauwe muur woonkamer

Donkere blauwe muur in de woonkamer.

Ik heb vaak gehoord dat een donkere kleur op de muur een ruimte klein maakt, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het creëert juist diepte in onze woonkamer doordat de andere wanden wel licht zijn. Het maakt de ruimte gezellig, knus en warm. Vaak is de muur achter de bank de wand die een kleur krijgt, maar ik heb bewust voor de andere kant gekozen. Ik koos voor de tv hoek omdat we die kant van de kamer het meeste zien. We zitten nou eenmaal graag en vaak op de bank en dan is het een leuk uitzicht. Ik wilde geen witte muur om naar te kijken. Extra voordeel van de donkere blauwe kleur achter de tv is dat de tv er beter uitspringt als het donker is in huis en juist minder opvalt als het licht is.

Eng dat gebruik van donkere kleuren?

Helemaal niet! Een donkere muur is een echte sfeermaker in huis en een fijne afwisseling van de lichte (witte) wanden die we vaak zien. Tegen een donkere achtergrond vallen lichte kleuren extra op waardoor je leuk kunt spelen met woonaccessoires voor een stoer contrast. Groene planten staan ook prachtig bij een donkere wand, maar ook stoere materialen zoals metaal, leer en hout passen er goed bij. Een donkere muur zal je woonkamer direct meer warmte geven en is mooi te combineren met verschillende interieur stijlen. Voor een warm, behaaglijker gevoel werkt maar weinig zo goed als een donkere blauwe verf op de muren! Maar dat is mijn mening ; ) 

donker blauwe muur

5 gedachten over “Blauwe muur in de woonkamer, stoer en sfeervol.”

  1. Het hangt helemaal van je huis af of zo’n donkere muur kan en past in een woonkamer in dit geval. Hier zou het wel degelijk van invloed zijn om de ruimte kleiner te doen ogen.

    Ook is het zo, dat men dan uit gaat van alle muren in donkere kleuren, dan lijkt het kleiner, dat is zeker waar, maar dat gebeurt bijna niet meer, althans… dan net zoals jullie het hebben gedaan, en nisje en de rest wit, dan ontstaat er inderdaad diepte. Erg mooi ook.

    maar hier? Not done… Op de flat…

    X

  2. Ik dacht ook altijd dat een donkere kleur alles klein zou laten lijken maar wij hebben sinds kort een donker groene muur (inderdaad achter onze zetel) en het geeft echt zoveel meer diepte aan de woonkamer. Veel gezelliger zo! Ben er nog altijd super blij mee! Ik vind die blauwe trendkleur van Histor ook wel mooi eigenlijk maar die zou ik dan weer niet zo snel op een muur gooien.

  3. Ik blijf het een mooie kleur vinden! Wij hebben ook jaren een donkere wand gehad, toevallig ook die achter de tv, tegenover de bank. Vorig jaar zomer hebben we die verruild voor ons fotobehang, gewoon omdat we toe waren aan iets anders.

  4. Ziet er leuk uit ook met het groene van de planten. Komt er mooi uit. Wat is dat astronauten (aapje?) voor iets leuks? Trok meteen mijn aandacht hahha

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven