blogdip

Blog inspiratie, waar haal je het vandaan?

Dit jaar blog ik in september alweer 4 jaar, je vind hier online bijna 4 jaar van mijn leven en mijn schrijfsels. De blog inspiratie leek nooit op te gaan! Toch moet ik bekennen dat ik de laatste 2/3 weken de bekende blog dip had, misschien nog steeds een beetje heb. De grootste oorzaak daarvan is toch wel het lekkere weer merk ik. Ik zit in de weekenden en op vrije dagen liever in de zon met een boek dan met mijn laptop. Ik zou ook best in de tuin in het zonnetje willen bloggen, alleen kan ik dan mijn scherm bijna niet zien, wat niet handig is als je wilt bloggen. Zat ik wel binnen omdat de regen ons weer gevonden had, had ik geen inspiratie, best frustrerend wel. Ik besloot eens op een rijtje te zetten waar ik die inspiratie de afgelopen jaren vandaan snoepte.

Precies op dat moment was er dan ook weer de inspiratie voor een artikel. Ik zet voor mijzelf op een rijtje waar ik de blog inspiratie altijd heb kunnen vinden zodat ik daar misschien gelijk weer wat inspiratie op doe en ik tik er een blog over zodat jullie wat te lezen hebben en misschien ook wat hebben aan mijn lijstje. Over 2 vliegen in één klap gesproken ; ) Het is overigens niet zo dat ik uren bedroefd en gefrustreerd naar mijn laptop hebben zitten staren in de hoop dat de woorden zich zelf zouden schrijven. Ik vond het irritant dat er hier minder online kwam en dat hield me ook wel een beetje bezig, maar ik was ook ontzettend aan het genieten van het offline leven waarin het zonnetje zich vaak liet zien. Alleen maar hangen in de tuin met een boek is niet echt de manier om inspiratie te krijgen voor artikel, niet voor mij in ieder geval. Daar kom ik dus al gelijk aan bij punt 1 voor het op doen van blog inspiratie.

blog inspiratie

Blog inspiratie, hier vond en vind ik het altijd:

 • Een rondje wandelen, de stad in, winkelen, wat lekkers eten of drinken. Het kon zomaar voer voor een artikel zijn. Of het nou een shoplog was of een review van een winkel of restaurant, of een blog vol foto’s van een dagje in een andere stad. Het zorgde altijd wel voor wat inspiratie. Ik moet dus die tuin uitkomen ; )
 • Foto’s door bladeren heeft ook vaak gewerkt als ik even niet meer wist waar ik over wilde schrijven. Er kan bij het zien van een foto zomaar weer inspiratie komen voor een blogpost en ik heb aardig wat foto’s op mijn laptop staan. Mocht er geen inspiratie op komen borrelen was het in ieder geval weer leuk om weer eens de vakantie foto’s te bekijken ; )
 • Foto’s van andere, Pinterest! Het staat er vol met mooie foto’s, leuke plaatjes, teksten en links. Ik heb de laatste 2 weken regelmatig op Pinterest gesnuffeld en genoeg leukst en boeiends gelezen. Nog niet echt iets gevonden wat mijn inspiratie heeft aangewakkerd, maar het blijft leuk.
 • Blogs lezen. Iets wat er ook altijd wel voor zorgde dat ik inspiratie had, iets lezen bij iemand en dan denken, oh ja, maar daar heb ik zelf ook een verhaal over! Het blogs lezen schoot er alleen de laatste tijd ook een beetje bij in. Ga ik weer proberen in te halen.
 • Gesprekken met andere mensen kunnen voor inspiratie zorgen.
 • Oude artikelen door bladeren. Ik heb hier bijna 4 jaar zitten tikken en er zijn een aantal artikelen waar ik wel weer een vervolg op kan schrijven.
 • Gewoon even helemaal niet bezig zijn met bloggen wilde ook nog wel eens helpen. De online wereld even uit en gewoon lekker offline bezig zijn zorgde er wel eens voor dat ik overliep van de ideeën. Iets wat dit keer duidelijk niet heeft gewerkt. Alhoewel, ik heb inmiddels wel weer wat ideetjes in mijn telefoon opgeslagen…

Waar haal jij de meeste blog inspiratie vandaan?

9 gedachten over “Blog inspiratie, waar haal je het vandaan?”

 1. Ik zit ook al een week of drie vier in een dipje helaas. Ook mede door het weer en doordat ik nu terug voltijds werk. Moet weer even een fijn ritme zoeken maar ik ben er zeker van dat het wel weer goed komt 🙂 ik haal altijd inspiratie uit van die dagelijkse situaties. Dan zit ik op de trein en bedenk ik ineens iets waar ik over kan schrijven.

 2. Bij mij was het juist andersom de laatste twee weken, inspiratie genoeg, maar geen tijd, en dat is ook best frustrerend.
  Mijn inspiratie komt overal vandaan eigenlijk 🙂

 3. Balen zo’n blogdip. Ik raak zoals hierboven gezegd wordt vaak ook gefrustreerd van veel inspiratie en geen tijd. Wandelen helpt voor mij ook altijd. Even de frisse wind door je gedachten.

 4. Ik haal veel inspiratie uit artikelen die ik lees in bladen. Komt ook omdat ik graag over maatschappelijke issues blog of dingen zoals emancipatie enzo. Dan lees je een Viva en dan heb ik al weer snel iets waar ik op wil reageren. Dat kan dan meteen mooi in blog vorm. Nu heb ik ook bedacht dat ik vaker reviews wil schrijven. Ik ga zo vaak op pad! Het hangt natuurlijk ook af waar je interesses liggen waar je inspiratie uit haalt. Leuk artikel ook meteen 🙂

 5. Balen hoor, een blog dip. Ik moet (even afkloppen) zeggen dat ik in de loop der jaren dat nog niet heb gehad… Inspiratie genoeg, nu alleen de tijd nog vinden, vooral aangezien we veel offline bezig zijn geweest met onze kat. Waar ik inspiratie vandaan haal? Overal eigenlijk, oude artikelen van mezelf, bij andere bloggers, in bed onder de douche tijdens werk haha.

 6. Toevallig ben ik bezig met een soortgelijk artikel. (dus hou mijn blog in de gaten, haha). Ik haal mijn inspiratie vooral van andere blogs en het dagelijkse leven.

 7. Toen ik 15 jaar geleden met bloggen begon toen was het vooral nog een blog waarin ik van alles deelde en stond hij ook gewoon openbaar. De laatste jaren heb ik die behoefte niet meer en is het bloggen vooral iets persoonlijks geworden waar vooral familie, vrienden en een paar andere bloggers toegang hebben om te kunnen lezen.
  Ik heb dus gelukkig niet meer het gevoel van het verplicht moeten bloggen en kan dus soms gewoon dagen overslaan zonder dat ik mij schuldig voel.

 8. Bloggen moet leuk blijven hè, ik heb het momenteel ook. De vakantie was heerlijk, nu ga ik weer hier en daar lezen en misschien buiten mijn 2 vaste dagen weer eens een logje plaatsen. Maar.. ik verplicht me tot niks! Succes! Komt vast goed, daar is het te leuk voor!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven