bloggers be like tag

Bloggers Be Like Tag

Toen ik deze tag bij Maris las, die trouwens ook deze tag verzonnen heeft, wist ik al gelijk dat ik de tag ook eens wilde invullen. Ik vind de vragen heel leuk en een tag over bloggen.. Ja, die moet natuurlijk ingevuld worden, want babbelen over bloggen is gewoon erg leuk. Inmiddels heb ik de tag al bij meerdere bloggers ingevuld voorbij zien komen en ik vind het zo leuk om te lezen! Alle antwoorden zijn anders en boeiend om te lezen vind ik, maar goed, vandaag vul ik dus DE tag over bloggen in.

1. Hoe lang blog je al? Anderhalf jaar ongeveer nu op ZoSammieEnzo. In september vier ik mijn tweede blogverjaardag.
2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen? Het allerleukst vind ik het gewoon bezig zijn met mijn blog, zoeken naar een nieuwe layout, foto’s maken en lekker tikken, dat vind ik het allerleukst. De reacties op mijn artikelen lezen is ook ontzettend leuk en het digitale contact met andere bloggers is de kers op de taart. Allerstomst vind ik de technische kant er aan, daar kom ik soms niet helemaal uit en sommige reacties waaruit je kan opmaken dat mensen alleen maar reageren om het reageren.
3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen? Ik vind het altijd zo lastig om zoiets over mijzelf te zeggen! (de positieve punten)  Ik vind het dus ook heel moeilijk om iets te noemen en vul deze vraag uiteindelijk pas als laatst in. Ik denk dat mijn beste kwaliteit als blogger zijnde is dat ik gewoon Sammie ben, persoonlijk en zo eerlijk en open mogelijk op het www. Dat ik alleen maar blog als ik er zin in heb en niet maar iets plaats om het plaatsen. Ik wil nog sleutelen aan fotografie skills, niet alleen voor het bloggen. Fotograferen heb ik altijd al leuk gevonden en is altijd iets geweest waar ik me meer in zou willen verdiepen. Meer leren. Ook wil ik nog een nieuwe layout en zou ik dolgraag een logo willen voor mijn blog maar een logo zelf ontwerpen/maken… Nee, dat kan ik echt niet haha
4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland? Echte favoriete heb ik niet meer, ik heb gemerkt dat iedere blogger wel een briljant of super leuk stuk kan schrijven waar ik mezelf helemaal in kan vinden en er de volgende dag iets online kan staan over parfum of de nieuwste kleur lippenstift, dat boeit me dan weer helemaal niet. Ik kom graag bij Nesrin van Daily Cup of Bla Bla Bla, haar manier van schrijven vind ik super leuk om te lezen, de persoonlijkheid en omdat ik haar in het echt ook 2 keer heb mogen mee maken vind ik het nog leuker om iets bij haar te lezen. Ik kom ook graag bij Marion van Mijn kladblog, haar blog is 1 en al persoonlijkheid en ik vind ze vaak overkomen alsof ze tegenover je aan tafel zit en aan 1 stuk door aan het babbelen is. Ik sta denk ik heel anders in het leven als Marion die aan het knokken is iedere dag tegen depressie en daarom vind ik vaak ook interessant om te lezen, haar openheid en eerlijkheid op het web vind ik bijzonder. Marjolein schrijft vind ik ook een hele leuke blog, ik lig er meestal dubbel op m’n stoel van het lachen. Ik volg eigenlijk geen bloggers uit het buitenland (België zie ik niet echt als buitenland hihi).
5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media? De Sharing is Caring tag die ik verzon doet het nog steeds heel goed, het artikel over ons zonnebrillenrek word nog steeds veel gevonden en Pasen met Blond Amsterdam word ook bijna dagelijks nog bezocht.
6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat? Ik had zelf de tijd die je er in steekt een beetje onderschat en zeker ook het verschil tussen een gratis blog en een zelfgehoste wordpress site. Maar ook de tijd die gaat zitten in het lezen van andere blogjes. Artikelen lezen van andere bloggers en reacties achter laten vind ik bij het bloggen horen en daar gaat soms verrassend veel tijd in zitten. En ik altijd maar denken dat ik een snelle lezer was..
7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig? Ha, het soms lichter maken van een foto, een Tony’s reep mooi laten poseren naast een cactus.. why Sam?! en de Hema vaker bezoeken dan noodzakelijk is hihi
blogger tag8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf? Helemaal zelluf ; ) Bink doet wel eens een poging om te helpen maar dat werkt niet echt ; )
9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je? Persoonlijke blogs lees ik het liefst, een blog over alleen maar beauty zou ik niet volgen omdat ik daar niet zoveel mee heb. Als er afwisseling is en persoonlijke verhalen dan kom ik graag lezen. Via bloglovin volg ik 400 blogs (whoehaa) maar dat wil niet zeggen dat ik alle artikelen lees, dat zou een dagtaak zijn!
10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’? Dat is verschillend. Soms plan ik een aantal blogjes in, soms plan ik een bericht in voor de volgende ochtend en soms tik ik een berichtje en plaats ik het direct. Vooral de just chatting artikelen schrijf ik spontaan en gooi ik meestal direct online.
11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten? Bij veel bloggers moet ik terug gaan zoeken of zij toevallig nog op mijn reactie hebben gereageerd die ik daar heb achter gelaten. (irritant)  Nu weet ik dat als ik dat ene hokje aan kruis ik een mail krijg als er een reactie na mij word geplaatst maar dan krijg ik dus van iedere reactie een mail! (irritant) Daar is een hele makkelijke oplossing voor! deze plugin zorgt er voor dat je een persoonlijk mailtje krijgt als de blogger een reactie op jou reactie heeft gegeven en dat vind ik zoooo fijn! Ik heb de plugin zelf ook aanstaan, maar ik heb dit verhaal al wel eens verteld ; )  maar ik zou het nog steeds super vinden als jullie de plugin ook aan zouden zetten.. Ook de kalender plugin vind ik super fijn werken!  (WordPress Editorial Calendar)
12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad? Ik vond het heel leuk om een blogger in RL te ontmoeten en heb het 2 keer heel gezellig gehad met Nesrin. De blogsamenwerking met DitverzinjeNiet.nl vond ik ook heel leuk omdat ik nog steeds super blij ben met mijn nieuwe wc rol houder : ) Maar ook de gave foto op canvas van webprint waar ik Tommy blij mee kon maken vond ik een toffe samenwerking.
13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt? Spijt? Spijt vind ik een beetje een onzinnige emotie en dat heb ik dus ook niet, maar natuurlijk zijn er wel dingen die ik beter anders had kunnen doen. Soms publiceer ik te snel en moet ik nog wat foutjes uit het artikel halen als het al online staat, maar echt iets heel stoms… Nee, ik zou het niet weten : )
14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af? Ik deel mijn adres etc niet maar verder ben ik over mijzelf vrij open hier. Het is tenslotte ook een persoonlijke blog van mij, door mij en over mij dus een beetje openheid vind ik wel passend. Ik deel geen namen en foto’s van alle andere mensen in mijn omgeving, ik hou zeker wel rekening met hun privacy. Tommy zal bijvoorbeeld nooit met zijn hoofd hier in beeld verschijnen maar ook mijn vrienden en familie niet als ik daar geen toestemming voor heb.
15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen? Een weekje op vakantie naar een warm oord LOL ik ben helemaal geen reisblogger dus dat was een grapje maar ik zou het wel heel cool vinden om misschien een keer uiteten te mogen bij een tof restaurant al ben ik ook geen foodblogger maar ik kan heeeeeeel goed eten ; ) en ik hoop nog meer bloggers in RL te ontmoeten.

28 gedachten over “Bloggers Be Like Tag”

 1. Die plug-in komt er echt aan Sam 😉 enne ik vond het ook heel leuk om jou twee keer (in het voorjaar gaan we voor een derde date hoor, ergens op een terras zitten) te ontmoeten.
  Je hebt de tag leuk ingevuld!

 2. Ik kwam een half jaar terug jouw zonnebrillen rek blogje tegen op google haha! Volgens mij zocht ik naar een HEMA rek, die nu in mijn kamer hang met kaartjes erin.
  Leuke tag!

 3. Haha, ik kan ook heel goed eten dus msschn kunnen we samen gaan :p?! Weer een leuke tag! Die plugin ga ik ook f uitvogelen (is nu nog even abracadabra).

  Liefs.x

 4. Als iemand reageert op mijn blog krijg ‘k daar een mail van, maar bij sommige krijg ‘k dan geen mail als ‘k daar bij hen ga reageren & de blogger reageert terug.. Hoe ‘k ’t precies allemaal moet doen is mij een raadsel, maar ik vrees dat ’t me weer niet zal lukken daar ‘k Blogger heb. Ik doe nog wel even verder zoals ’t nu is 🙂

 5. Jup, die reacties waaruit je kunt opmaken dat iemand reageert om het reageren vind ik zelf ook een wat minder leuk iets. Verder is bloggen erg tof! De technische dingen zijn inderdaad wel wat lastiger ja… Echt leuke antwoorden om te lezen Sammie! Hihi, en ik hoop dat je nog een keer ergens mag eten om een restaurant te testen voor jouw blog! 🙂

 6. super leuke invulling…
  die tijd die je er in steekt he, dat valt soms echt tegen…
  op dit moment kom ik al zoveel tijd te kort, dat het me niet eens lukt 2 normale post online te krijgen
  Op vakantie voor/door je blog, mag ik mee? lijkt me geweldig..

 7. Arme Bink, en ze doet zo haar best. Het was een meisje toch? Of ben ik nou weer in de war met die kat…. Hoe dan ook, thanks voor wat je over mij schrijft. Ik vind het tof, want wij zijn inderdaad heel erg verschillend en toch is er een wederzijds leuk vinden. Relaxt vind ik dat 😀

 8. Leuk om jouw antwoorden op mijn tag te lezen 🙂 Thanks voor het invullen ♡
  En die plugin voor comments zou inderdaad verplicht moeten worden voor alle bloggers haha
  Die kalender tip zag ik ook bij een andere blogger voorbij komen en moet ik nog inschakelen. Lijkt me superhandig!

 9. Leuk ingevuld Sammie! Volgens mij werk ik aardig dicht bij jou in de buurt, dus misschien moeten wij ook eens afspreken….. Kan ik eindelijk mijn excuses aanbieden voor mijn lelijke uitspraak over jullie lamp. En Marjolijn Schrijft is een heel erg leuk blog inderdaad.

  1. Oh ja? In de buurt van Nijmegen? Geen excuses nodig, het is zo lang die lamp er gehangen heeft een grapje geweest die bij Tommy en mij regelmatig voorbij kwam, we hebben vaak gelachen om die uitspraak van jou 🙂

 10. Die reactie-plugin is best een goede! Direct geïnstalleerd, haha. En ja, dat onderschatten van de tijd die een blog kost, heb ik ook behoorlijk onderschat. Over techniek moet je me ook niets vragen… CSS wat? 😛

 11. Ja, inderdaad de tijd die erin gaat zitten. Ik kom de laatste 2, 3 weken amper toe aan het lezen van andere blogs en dat vind ik heel erg jammer maar door tijdgebrek en andere beslommeringen schiet het een beetje bij in. En verder zou ik ook best meer technische kennis willen hebben maar dat wordt ‘em niet want het interesseert me te weinig om me er echt in te verdiepen.

 12. Oh ja, dat reizen, hmmm ga ik eens over nadenken, nah nee, teveel werk, hahahaha dat iedereen het bloggen onderschat als men begint is wel een feitje ja, zelf kani k die plug in niet installeren omdat ik gratis blog denk ik, maar jij krijgt nog updates, inderdaad fijn zij die op eigen domein werken en toch de plug in installeren, niet iedereen doet dat, en ik ga inderdaad niet na 4 uur lezen en reageren nog eens terug kijken of…. heel soms….

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven