Boek: Mijn zus woont op de schoorsteenmantel.

Toen ik een bestelling plaatste bij boekenkraam.nl zag ik dit boek toevallig voorbij komen. Ik had er al eens iets over gelezen en was nieuwsgierig naar het boek geworden dus die ging mijn winkelmandje in. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen en ben blij dat ik het besteld had. Wat een bijzonder goed boek!

Ik denk niet dat ik ooit eerder een boek heb gelezen wat op deze manier geschreven is. Uit het oogpunt van een 9/10 jarig jongetje. Het boek gaat over Jamie die 9 is als het verhaal begint, een zus heeft die een eet stoornis heeft, een vader die iedere dag dronken is, een moeder die vertrokken is met een andere man en een overleden zus. Diep triest dus, een familie drama en een gezin wat duidelijk hulp nodig heeft. Omdat het geschreven is in de ik vorm van Jamie is het boek echter niet alleen ontroerend maar ook grappig en mooi. Ik vind het een bijzonder indrukwekkend boek, 1 die ik niet snel zal vergeten.

Samenvatting: Jamie is 5 jaar als zijn zus Rose omkomt door een terroristische aanslag. Sindsdien is er weinig over van het ooit zo gelukkige gezin. Vijf jaar later is zijn vader aan de drank, zijn moeder is er met een andere man vandoor en zijn zus Jasmine lijdt aan anorexia. Het enige lichtpuntje in Jamies leven is zijn kat Roger. Op school leert hij Sunya kennen, een moslimmeisje in zijn klas, maar daar mag hij niet mee omgaan omdat zijn vader een hekel heeft aan moslims.

12 gedachten over “Boek: Mijn zus woont op de schoorsteenmantel.”

  1. Soms heb je van die boeken die je echt niet weg kunt leggen. Het verhaal klinkt net zoals een ander boek wat ik al eens gelezen heb, al gaat dat echt over annorexia en slechts 1 persoon en ergens ook haar omgeving natuurlijk. Een waar gebeurd verhaal trouwens, en dat meisje is ondertussen alsnog ook overleden, ik heb haar nog mogen ontmoeten ooit.

    Dat boek heet Spiegelbeeld van Sharmeela De Roo en Natasza Tardio.

  2. Deze heb ik vorig jaar gelezen, en was inderdaad een heel mooi boek! Kan hem mij nog goed herinneren, had hem toen ook in 1 ruk uitgelezen inderdaad ๐Ÿ™‚

  3. Goh, deze ken ik helemaal niet. Ook nog niet eerder van gehoord maar het klinkt als een heel mooi boek! Hup, op mijn (veel te lange) lijstje erbij ๐Ÿ™‚

  4. Dit lijkt mij een heftig boek en juist zo boeiend omdat het vanuit het oogpunt van een jong kind is geschreven.

    PS. Ik heb jouw naam CAPS LOCK genoemd vandaag ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven