31 In Boekgeklets

Wat je niet moet doen als je wilt lezen..

Ik heb aan het begin van dit jaar voor mezelf een doel gesteld. Ik zou dit jaar 50 boeken gaan uit lezen. Ik heb inmiddels 7 boeken uitgelezen en ben al 3 weken bezig in boek 8. Naja.. Bezig.. Dat is een groot woord.. (een heeeeeeel groot woord) Het boek ligt gewoon heel mooi te wezen in de (nog steeds super gave) boekenkast. Niet omdat het boek niet leuk is maar er zitten gewoon echt veel te weinig uren in een dag. Echt! Ja ik weet dat een dag 24 uur heeft maar die uren verdwijnen als sneeuw voor de zon of als chocolade paaseitjes voor sammies neus.. Waar die uren dan aan opgaan?

* Werken.. Sja dit heeft geen uitleg nodig denk ik.. 5 dagen in de week gaan er per dag 8 uurtjes op aan werken, 2 uurtjes aan auto rijden en 15 minuten aan een poging tot auto rijden.. Als in iedere dag standaard 15 minuten stil staan in de file en als ik pech heb komen daar nog meer minuten bij.

* Slapen.. Uhm ja.. een mens moet toch aan zijn rust komen. Ik in ieder geval wel. Ik heb toch minimaal wel 8 uurtjes nodig en dat is soms al moeilijk haalbaar doordeweeks.

* Tommy, ik ben dol op Tommy en op tijd met Tommy. Als ik uit het werk kom nog even samen op de bank tv kijken, samen kletsen of een filmpje kijken.

* Eten.. Zonder overleef ik niet ; )

* Netflix is wel een uren opslokker. Echt, er staan zoveel leuke series op Netflix en trouwens ook best wel wat leuke films. Hoe moet ik ooit al die series volgen als ik met mijn neus in een boek ga zitten?!

* Bloggen en blogjes lezen. Daar geniet ik soms meer van dan van de tv of dus een boek. Ik volg misschien ook teveel blogjes waardoor ik zo een avond kwijt ben aan blogjes lezen, maar het is zo leuk en zo gezellig!

Ja maar Sam,, er bestaat toch ook zoiets als weekend!  Ja jongens dat weet ik maar het weekend is vaak voor leuke dingen doen, boodschappen, winkelen, uitslapen (zaterdag werd ik om 1 uur wakker!), Tommy tijd, schoonmaken, de was doen, visite, vrienden en ga zo maar door. Echt hoor dat weekend.. Dat zou een extra dag moeten hebben. Een tussen-zaterdag-en-zondag-dag.

 • Dina
  april 15, 2015 at 7:56 am

  Wooow wat kan jij lekker uitslapen zeg! Dat lukt mij nooit eigenlijk!

  • zosammie
   april 15, 2015 at 8:57 am

   Ik had het nodig denk ik 😉

   • Sammie
    juli 2, 2015 at 3:56 pm

    Test

    • zosammie
     juli 2, 2015 at 3:59 pm

     test1

 • Olga
  april 15, 2015 at 8:35 am

  Je kunt proberen of je het luisterboek kunt vinden en dit dan tijdens je autorit beluisteren. Dan kun je als je thuis bent echt lezen en mis je niks!

 • Roos
  april 15, 2015 at 8:36 am

  Als ik de titels lees van de boeken op de foto word ik wel nieuwsgierig, zijn het aanraders?
  x

  • zosammie
   april 15, 2015 at 8:44 am

   Ik kan het je nog niet zeggen, heb ze nog niet gelezen 😉

 • Sas
  april 15, 2015 at 8:40 am

  Een tussen Zaterdag & Zondag…ik ben voor<3

 • jackie
  april 15, 2015 at 8:59 am

  Dit is soms mijn probleem ook..
  Tenzij ik er zo diep in zit, dan stop ik pas als het boek uit is (of kind honger krijgt)
  Zo zei ik gisteren nog terwijl puber en vriendje voetbal keken ik ga wel ff lezen, NOT
  ik douchte, hing nog wat op de bank, keek nog een serie, had wilde sex (hahaha 😉 ) maar dat boek is niet open geweest..
  Straks, in mijn lunchpauze ga ik even een uurtje lezen

  • zosammie
   april 15, 2015 at 9:01 am

   Wilde sex? Lol, dat is toch beter als een boek 😉 Als ik helemaal in een boek zit en het is super leuk of spannend dan lees ik het vaak ook in 1 ruk uit.

 • Ilse
  april 15, 2015 at 9:04 am

  Haha, zo herkenbaar!

 • Deisy
  april 15, 2015 at 9:38 am

  Ik begrijp niet waarom je 8 uur moet slapen hoor Sam: je kan best die tijd gebruiken om te lezen hoor 😉 ! … Zonder grapjes: ik herken jouw probleem dus volledig. Ik heb mijzelf tegenwoordig echter aangeleerd om een half uurtje ergens te pakken. Als je een half uurtje pakt kan je toch wat weglezen (ondanks dat je graag meer zou willen doen) 😉 X

 • Morgaine
  april 15, 2015 at 9:39 am

  Ik lees amper meer boeken en zo wel, zit ik erin en kom er niet meer uit, hahaha als het mij grijpt. Ik vind het knap dat mensen kunnen zeggen, ikw il 50 boeken in een jaar lezen, dat kan ik dus echt niet!

  Ik had dat al op school, toen ik verplicht boeken moest gaan lezen voor Nederlands en Engels en Frans en Duits ook nog? Ik werd helemaal gek! Het heeft juist gemaakt dat ik een paar jaar amper een boek heb aangeraakt.

 • Delphine
  april 15, 2015 at 9:46 am

  Heel erg herkenbaar! Op Goodreads was mijn doel 20 boeken en ik zit nog maar aan 2 ofzo… Er is inderdaad veel te weinig tijd in een dag!

 • Anouk
  april 15, 2015 at 9:49 am

  Ah ja heeel herkenbaar dit. Maar ga met dit lekkere weer toch heel graag op het balkon zitten met enkel een goed boek. Dan laat ik alle andere verleidingen (telefoon arghhh) lekker binnen!

 • Jenn
  april 15, 2015 at 2:44 pm

  Haha, dit is zo herkenbaar!

 • Anna Naomi
  april 15, 2015 at 3:24 pm

  Jaaa, vooral Netflix is bij mij een tijdvreter. Leuke nieuwe blog lay-out trouwens, had em nog niet gezien 🙂

 • Saskia
  april 15, 2015 at 4:21 pm

  Ken het probleem, daarom mijn leespogingen maar opgegeven.
  Meestal lees ik in vakanties….

 • Xaviera
  april 15, 2015 at 5:45 pm

  Heel erg herkenbaar wat je schrijft! Lezen blijft mijn grootste hobby dus de laatste tijd probeer ik voor het slapengaan wat te lezen, al is het maar voor 10 minuten. Ik stem ook voor een extra dag tussen zaterdag en zondag in! 🙂

 • Cassilda
  april 15, 2015 at 8:21 pm

  Precies dit allemaal! Nouja, Tommy heb ik dan natuurlijk niet 😛 Maar de rest is allemaal zo herkenbaar. Ik mag van mezelf ook geen netflix meer kijken door de weeks. Voor ik het weet is het drie uur snachts en dan.. tjah. Gaat de wekker alweer bijna.
  We hebben gewoon een dag nodig van.. 48 uur. Maarja dan lig ik waarschijnlijk als een dikke koala in mn bed.

 • Lesley
  april 15, 2015 at 8:54 pm

  Ik vind het al knap dat je er 7 uitgelezen hebt haha! Ik vind het ook heerlijk om te lezen helaas gaat het nog niet zo goed met de concentratie en blijf ik hangen bij kleine stukjes. Bij Chicklit.nl hadden ze dit jaar een reading challenge en had mezelf beloofd dat het leuk zou zijn als ik daar aan mee doe (er staat bijvoorbeeld op: lees een boek van een schrijver met dezelfde voornaam als je eigen naam enz.) Ik heb helaas nog maar een boek uitgelezen dit jaar haha dus dat wordt hem niet meer in een jaar..

 • Kim
  april 15, 2015 at 10:26 pm

  Ik kan eigenlijk alleen boeken lezen in de zomervakantie. De rest van de tijd kom ik er gewoonweg niet aan toe. Bloggen slokt nu ook veel tijd op! Eerst zou ik nu series kijken, en nu ga ik allemaal blogjes langs haha 🙂

 • Kimberly
  april 16, 2015 at 8:05 am

  Vooral dat werken! Ik werk nu redelijk fulltime en ohhh ik hou nergens meer tijd voor nodig 🙁

 • Joyce
  april 16, 2015 at 10:33 am

  Hij zal vast al genoemd zijn maar lezen voordat je gaat slapen 🙂 Je slaapt er nog beter door ook!

 • Roxanne
  april 16, 2015 at 11:37 am

  Hahaha zo herkenbaar. Ik heb weken dat ik 3 boeken lees. En dan weer weken dat ik alleen maar schrijf, blog, snailmail en Netflix en geen boek aanraak. En dat hoort er ook bij want die dingen zijn OOK fijn. Ik zit nu op 17 boeken, niet veel voor mijn doen, maar hey! Het is een begin. Ik ben op schema voor 50 boeken (loop zelfs voor) en dat is mijn minimum per jaar.

  • zosammie
   april 16, 2015 at 3:27 pm

   Ik ben dus niet op schema.. Loop 7 boeken achter!

 • BlogbyDenisee
  april 16, 2015 at 1:26 pm

  50 boeken in een jaar, dat is een bijzonder doel haha!

 • Nesrin
  april 16, 2015 at 7:21 pm

  Zo grappig en toevallig want ik zei gisteren precies hetzelfde tegen mijn man namelijk dat we een dag tekort komen.

 • Joor
  april 16, 2015 at 8:23 pm

  Wow tot een uur.. haha wat chill zeg! Dat lukt mij niet… Maar je bent al wel aardig op weg naar je 50 boeken uit lezen…. Door jou blog ben ik ook weer het lezen gaan oppikken!! Alleen ik moet echt de tijd nemen om te lezen!!! 🙂

 • Jolien
  april 16, 2015 at 11:17 pm

  Leuk artikel! Haha een dag tussen zaterdag en zondag lijkt mij ook wel wat! 😀

 • Flavie
  april 18, 2015 at 9:22 am

  Er is inderdaad zoveel afleiding om niet te lezen… ik neem overal mijn boek mee… heb ik even tijd, lees ik wat zo blijf ik ook meer hangen in het verhaal en gaat het verder lezen vanzelf. Ook lees ik iedere avond voor ik ga slapen, het is al zo een gewoonte geworden, dat ik niet kan slapen zonder te lezen :-).
  Maar ik geef toe… ook ik laat mij eens verleiden om niet te lezen maar tijd vrij te maken voor andere leuke dingen…