Boho fauteuil

Bohemian fauteuil, nieuw op de slaapkamer.

Tommy en ik wilden al heel lang een fijne stoel op onze slaapkamer. De ruimte is er groot genoeg voor en een stoel op de slaapkamer vinden we beiden wel handig. Onze slaapkamer heeft een boho sfeertje en we wilden graag een stoel die daar bij zou passen. In het voorjaar kwamen we deze bohemian fauteuil al tegen op het internet en we waren beide verliefd op het design.

De perfecte stoel voor de slaapkamer hadden we dus al in ons hoofd. We waren alleen iets minder gecharmeerd van de prijs van de stoel. Met nog een hele tuin die aangekleed moest worden stond het ook niet op de prioriteiten lijst. Ook wilden we graag in de woonkamer nog een extra zitplaats. Toen we laatst weer visite hadden en Tommy weer op de poef moest zitten om tegenover de visite te kunnen zitten, kreeg de zoektocht naar een fauteuil weer nieuw leven. We hebben best een ruime bank in de woonkamer, maar op een rijtje zitten is nou niet echt gezellig als je met visite een gesprek wilt voeren. Tommy kwam de bohemian fauteuil tegen op marktplaats voor de helft van de prijs en zo goed als nieuw. Die kans konden we niet voorbij laten gaan! Ik was er al gelijk van overtuigd dat deze in de woonkamer niet zou passen, maar dit was zo’n goede deal dat Tommy de stoel ging halen.

Bohemian fauteuil

Bohemian fauteuil.

Thuis gekomen met de bohemian fauteuil was al snel duidelijk dat hij echt heel vreemd stond in onze industriële woonkamer. Op de slaapkamer komt de boho stoel echter helemaal tot zijn recht! Hij past heel goed bij de rest van de boho sfeer in de ruimte en ik vind hem prachtig staan voor de groene muur. Door de donkere kleur groen springt de stoel er nog meer uit. We zouden best ook 2 van deze fauteuils later onder de overkapping willen hebben. Ik denk dat dat heel tof zou staan bij de zwarte wanden daar, maar voor nu zijn we dol gelukkig met de prachtige stoel van Kave Home die op onze slaapkamer staat te shinen. De reden van de zoektocht was alleen meer zitplek in de woonkamer. We vonden onze droom stoel voor de slaapkamer voor een top prijs, maar in de woonkamer zaten we nog met hetzelfde probleem. Voor de woonkamer hebben we al een paar jaar een stoere fauteuil in ons hoofd. Het toeval wilde dat we deze een paar dagen later op internet vonden en ook de helft van de nieuw prijs. Daarover later meer, deze blog gaat tenslotte over de bohemian fauteuil ; )

Bohemian stoel

Wat is een bohemian fauteuil?

Of de bohemian fauteuil ergens aan moet voldoen? Ja zeker, hij moet van natuurlijk hard materiaal zijn waar je een zere kont van krijgt en er moet een vachtje of 2 op gedrappeerd worden. Dit is natuurlijk een grapje, maar je ziet wel vaak boho stoelen of banken aangekleed met vachtjes. Kenmerken van een boho stoel zijn wel natuurlijke materialen, maar deze zitten meestal ook zonder vachtje al lekker door het ontwerp. Vaak zijn de stoelen gemaakt van bamboe of teakhout, soms ook wel gecombineerd met webbing. Rotan past ook helemaal binnen de bohemian stijl. Onze stoel van Kave Home is gemaakt van ratan, riet en mahonie hout. De vorm van de stoel zorgt ervoor dat hij zonder vachtje al lekker zit, maar voor een lange zit is een dekentje of een kussentje altijd een optie.

Op zoek naar de boho stoel.

Op marktplaats zijn best veel stoelen te vinden die gemaakt zijn van bamboe of rotan. Wil je toch iets anders of iets nieuwers kijk dan zeker eens bij Kave Home op de website. Je vind daar meerdere fauteuils die helemaal passen in de boho stijl. Op Google even zoeken naar bohemian fauteuil kan natuurlijk ook. Er komt genoeg voorbij in natuurlijke materialen. Bij Kave Home hebben ze meerdere fauteuils die een boho sfeertje hebben. Bij fonQ staan ook een aantal mooie boho stoelen en neem ook zeker een kijkje bij Giga Meubel. Wij hebben met alle drie de webshops positieve ervaringen.

1 gedachte over “Bohemian fauteuil, nieuw op de slaapkamer.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven