bohemian slaapkamer

Bohemian slaapkamer, de rustige natuurlijke stijl.

Zoals beloofd, deel 2 van onze slaapkamer! Onze slaapkamer heeft een L vorm en wij hebben deze 2 delen beide anders aangekleed. Wel met de een beetje dezelfde sfeer. We zijn voor de rustige bohemian slaapkamer gegaan. Veel natuurlijke materialen en boho decoratie. Het gedeelte van de slaapkamer waar het bed staat kwam vorige week in deze blog aan bod. Vandaag het deel van de slaapkamer waar de ladekast staat.

Naturel kleur op de wand.

Ik vind het zo leuk dat onze slaapkamer een L vorm heeft! Het zorgt ervoor dat we er lekker de ruimte hebben en daardoor voelt de kamer al erg fijn. Ook zorgt de vorm ervoor dat we voor 2 verschillende functies konden gaan. Het deel waar het bed staat is om te slapen en dat doen we graag in het donker. Daarom hebben we daar gekozen voor een donkere kleur groen op de muur. De andere kant van de slaapkamer is ruimte die we actiever gebruiken. Daarom zijn we daar voor de lichte kleur Worthy Clay van Flexa gegaan. Deze zachte kleur match heel goed met het groen, maar ook met alle natuurlijke materialen van de boho decoratie. Worthy Clay is een mooie lichte kleur en past daarom beter in dit deel van de slaapkamer waar we niet slapen.

slaapkamer bohemian
rotan spiegels
rotan spiegel

Rotan spiegels, functioneel en decoratief.

In dit deel van de slaapkamer staat de ladekast van Ikea. Hier zitten onze sokken in en ons ondergoed. Heel fijn om dichtbij te hebben vinden wij. De kledingkasten staan op een andere kamer en hebben geen lades. Niet heel handig dus voor sokken en onderbroeken. In ons vorige huis hadden we drie spiegels van de Xenos hangen. Deze wilde ik heel graag weer terug zien op de slaapkamer. Helaas is er 1 spiegel niet helemaal schadevrij door de verhuizing gekomen. De grote spiegel kocht ik nieuw bij de Ikea (Änglarp spiegel) en past met zijn rotan lijst heel goed bij de 2 rotan spiegels van de Xenos. Ben nog steeds zo blij met deze spiegels! In deze slaapkamer hebben ze ook veel meer nut. Ik gebruik ze in deze ruimte echt als spiegel en niet alleen als decoratie.

boho krukje
bohemian decoratie

Boho decoratie. Rotan, hout en jute doen het altijd goed!

Bij een Ibiza stijl of een boho stijl denk ik aan naturel, de kleurrijke boho stijl is niet mijn stijl. De rustige lichte bohemian stijl is meer mijn ding. Natuurlijke materialen horen daar helemaal bij. Het jute vloerkleed van de Kwantum wat we eerst aan de muur hadden hangen ligt nu gewoon op de grond. Daar is hij net zo mooi! Nieuw zijn de manden die op de ladekast staan. De vierkante manden zag ik bij de Karwei en ik wilde ze niet alleen maar hebben omdat ze zo goed passen in onze slaapkamer. Ik had echt een plekje nodig om mijn make-up en mijn föhn in op te bergen. Het past er perfect in, ze staan mooi op de ladekast en het is handig om het in de buurt van een spiegel te hebben. Ik kan mijn haar en make-up nu gewoon op de slaapkamer doen. Heel erg fijn! Bij de Karwei kocht ik ook de super leuke ronde mand met deksel en de rotan kruk. Deze kocht ik wel alleen maar voor zijn uiterlijk ; ) Ik kon hem gewoon niet weerstaan. De grote mand hadden we al en gebruiken we nog steeds als plaid en kussen opbergmand. De hangbloempotten zijn van de Xenos. Deze plantenhangers zijn van van riet en touw gemaakt en passen heel goed in een bohemian slaapkamer.

houten wandhanger
plantenhanger
rotan krukje

Het stijlen van onze bohemian slaapkamer.

De lange kapstok boven de ladekast is niet 1 lange kapstok, maar het zijn 5 lossen houten wandhangers van de H&M. De vijfde heeft Tommy precies op maat gezaagd zodat we de hele wand ermee konden aankleden. Deze wandhangers zijn functioneel en decoratief! De 2 mandjes die er aan hangen zijn ook van de H&M. Ideaal om wat kleine spulletjes in op te bergen. Zo zijn ze heel handig voor make-up kwastjes, sieraden of haarelastiekjes! De metalen fotolijsten hadden we in ons vorige huis in de keuken hangen, maar komen hier ook heel goed uit. Zo komt er een beetje zwart terug op de verder neutrale wand. De lamp die op de ladekast staan is van de Ikea en willen we nog wel een keer vervangen voor een iets kleiner exemplaar. De droogbloemen ring maakte ik zelf! Ik kocht bij het tuincentrum een ring waar al touw omheen zat gedraaid en een los bosje droogbloemen. Met jute touwtjes heb ik iedere bloem eraan vast geknoopt en ik ben best trots op het resultaat : ) De droogbloemen die over waren staan in de vaasjes op de slaapkamer.

We wachten nu alleen nog op de bestelde plafondlamp. Deze zal de bohemian slaapkamer helemaal af maken en dan kan eindelijk die saaie witte plafonnière weg! Ooit nog een nieuw houten bed en wie weet schilder ik de lade kast dan wel wit om de rustige bohemian stijl helemaal af te maken. Voor nu vind ik de zwarte elementen in de ruimte ook nog heel tof.

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

5 gedachten over “Bohemian slaapkamer, de rustige natuurlijke stijl.”

  1. Wat ontzettend mooi gedaan weer! De wand waar mijn bed tegenaan staat, is ook donker groen. De rest is wit. Ik heb lang getwijfeld of ik niet alles donkergroen zou doen maar dat kan altijd nog…
    Wat zullen jullie lekker slapen…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven