boho tuin verbouwing

Bohemian tuin, dat is de tuinstijl die het moet worden.

De bohemian tuin, dat is de tuinstijl die we voor ogen hebben. In deze blog wil ik het vooral hebben over het aankleden van onze tuin. Kan echt eindeloos fantaseren over het moment dat het zover is dat we de Ibiza stijl met decoratie en accessoires in onze tuin kunnen vinden!

Tuin in boho stijl met veel groen!

Mijn wensenlijstje voor onze toekomstige bohemian tuin is lang. Door de hele situatie in de wereld nu is alles ontzettend duur aan het worden, dus het zal een tijd duren voordat we het helemaal af hebben. Al is een tuin denk ik altijd in ontwikkeling en zal het nooit helemaal af zijn. Dat is ook prima, zo blijven we lekker bezig ; ) Het begin van het aankleden van de tuin kwam met de planten. Het was zo fijn om na al dat grove werk met tegels te kunnen beginnen met de plantjes! Het zijn allemaal baby plantjes, maar die worden vanzelf groot natuurlijk. We willen later dit jaar, of volgend jaar een pergola bouwen zodat daar ook mooi groen langs en overheen kan groeien. Wat mooie groene klimplanten die dan in de zomer boven je hangen. Oh, ik kan al helemaal wegdromen bij het idee!

Boho tuin met natuurlijke materialen.

Bij de boho tuinstijl horen veel natuurlijke materialen. Ik denk dan aan hout, jute, bamboe, grind en rotan. Veel lichte kleuren voor die Ibiza tuinstijl, waardoor we in onze eigen tuin het echte vakantie gevoel kunnen hebben. Afgewisseld met wat vrolijke kleurtjes hier en daar natuurlijk. Onze basis is wat stoerder, zo hebben we gekozen voor donkere keramische tegels en donkere stapelblokken voor de planten bakken. Door de donkere tegels zullen de toekomstige tuinmeubels en boho decoraties er goed uitspringen. Voor bij de vuurschaal hebben we juist weer gekozen voor zwarte stoeltjes. Dat staat weer zo leuk op het lichte split. Nu zag ik de nieuwste digitale folder van de Xenos en dat past helemaal bij het idee wat ik voor de tuin heb. Ik wil bijna alles wel hebben : D

Bohemian tuin, tuinstijl

Zoveel toffe items van bamboe en rotan! Veel van de items zouden in onze slaapkamer ook niet misstaan. Sterker nog, de rotan plantenbak op voet staat hier al in de slaapkamer. Deze bestelde ik vorig jaar samen met onze nachtkastjes (krukjes) bij de Xenos. Die kan je in dit artikel terug vinden. We hebben onze huidige loungeset weer helemaal opgeknapt en daar gaan we voorlopig ook nog wel van genieten. Uiteindelijk willen we deze verkopen en dan op zoek gaan naar iets zoals de bamboe loungebank van Xenos. Of juist een bankje en een stoel. We zijn er nog niet helemaal uit wat het dan gaat worden, maar het zal zeker deze sfeer gaan uitstralen. Ook de rotan schommelstoel en het hangstoeltje vind ik helemaal bij de bohemian tuin passen.

bohemian tuin xenos

Bohemian tuin met toffe tuin accessoires!

Uiteraard komen er in de tuin net als in huis wat accessoires. Aankleding maakt het tenslotte gezellig : ) Wat toffe sierkussentjes en misschien een hangmat zie ik wel voor mij. Ook de mooie windlichten die wij al hebben zullen prima in onze nieuwe boho tuin passen, maar er passen nog wel wat windlichten bij. Voor het ultieme bohemian tuinsfeertje in de avond hebben we alvast prikverlichting gekocht. Die lampjes vinden we beide altijd zo gaaf als we ze ergens zien. Die hebben we vast in huis. Nu moeten we eerst nog alle stopcontacten buiten gaan aansluiten, dan kan de stekker tenminste ergens in ; )

1 gedachte over “Bohemian tuin, dat is de tuinstijl die het moet worden.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven