Boho slaapkamer

Boho slaapkamer met Hue lampen en een bewegingssensor.

Onze slaapkamer is eindelijk helemaal af! Ik ben er zo gelukkig mee! We vinden het allebei heerlijk om naar bed te gaan en wakker te worden in deze ruimte. Er blijft altijd wat te wensen over natuurlijk, we willen graag nog eens een nieuw bed en we wachten nog op de nieuwe plafondlamp, maar verder is het af! Of bijna af. Ik twijfel nog of ik de houten lat naast het raam wit ga lakken. Dat kan altijd nog wel. Ik laat je graag onze ibizastijl / boho slaapkamer zien met houten krukjes en nachtlampjes die aan gaan met een bewegingssensor.

De basis van onze slaapkamer.

Wij hebben een L vormige slaapkamer. Hierdoor hebben we heerlijk de ruimte. Veel mensen zouden 1 kant dicht maken voor een inloopkast, maar wij vinden een ruime slaapkamer juist fijn. Ik kan er een dansje doen als ik zou willen ; ) De slaapkamer had geen vloer toen we het huis kochten en de muren waren wit. Wij hebben de vloer uit ons oude huis in de slaapkamer laten leggen en we hebben de muren van een kleurtje voorzien. In het deel waar we slapen hebben we bewust weer voor donkere kleuren gekozen. Deze kleur donker groen van Histor greep gelijk mijn aandacht in de bouwmarkt. Ik vind de kleur prachtig overdag en als we gaan slapen zorgt de donker groene kleur ervoor dat we echt slapen in een donkere slaapkamer. De andere 3 wanden hebben de lichte kleur Worthy Clay gekregen van Flexa. Deze hebben we ook in de woonkamer en ik vind die zachtheid van deze kleur erg mooi. Hij past ook goed bij het groen en de boho / ibizastijl die we op de slaapkamer wilden creëren. Ik ben nog steeds dol op de industriële stijl, maar die wil ik niet in de slaapkamer. De slaapkamer hebben we toch liever wat zachter.

Om de slaapkamer goed donker te maken als we gaan slapen hebben we gekozen voor een rolluik. Door het gekke raam waren gordijnen geen optie en een rolgordijn monteren zou ervoor zorgen dat we het raam niet meer konden openen. Een rolluik was de beste optie hier. Om de akoestiek in de slaapkamer beter te krijgen hebben we een vloerkleed neergelegd. Het jute vloerkleed hadden we in het vorige huis in de woonkamer liggen en past heel goed in deze slaapkamer. Ook het kleed wat in het oude huis aan de muur hing heeft hier een plekje op de vloer gekregen. Achter het bed hebben we dit keer een plank opgehangen i.p.v. het kleed. Op deze manier kan ik makkelijker wisselen van accessoires als ik iets zat ben en hoeven we geen gaten in de muur te boren. 

Hue bewegingssensor
boho nachtlampje

Nachtlampjes met de Hue bewegingssensor.

De nachtlampjes hebben we nieuw gekocht. In deze slaapkamer was er geen ruimte naast het bed voor nachtkastjes en daarom kozen we voor wandlampjes. Ik bestelde deze bij de Kwantum en ben er zo blij mee! Ze zijn zo mooi en sfeervol. Ik heb er filement lampen van Hue ingedraaid voor sfeervolle verlichting. Het touw van de lampjes past weer super goed bij het jute vloerkleed. Om te voorkomen dat we ons hoofd stoten als we midden in de nacht uit bed moeten hebben we een sensor onder het bed. Deze bewegingssensor van Hue zorgt ervoor dat de lamp gedimd aan gaat. Zo kunnen we ’s nachts veilig plassen en worden we ook niet gelijk helemaal wakker van fel licht. Het mooie van Hue is dat we ook de tijd kunnen instellen. De sensor werkt alleen van 23:00 tot 07:00 en zorgt ervoor dat de lamp 2 minuten aan blijft. Wij vinden het ideaal!

jute vloerkleed
hangmanden plant
slaapkamer boho

Boho slaapkamer met rotan decoratie.

De basis van onze slaapkamer met de groene wanden en betonlook vloer is niet echt boho. Die Ibiza sfeer, de boho slaapkamer hebben we geprobeerd te creëren met rotan decoratie. Natuurlijke materialen in de aankleding. Ik kocht bij de Xenos 2 krukjes. Deze passen precies tussen het bed en de muur en zijn onze ‘nachtkastjes’. Handig om even je telefoon of kop koffie op te zetten. Tijdens het winkelen in de Xenos webshop zag ik ook het houten rotan fotolijstje en de plantenpot op poten van Rotan, deze kon ik niet weerstaan. Ze passen zo goed bij de sfeer in onze slaapkamer! De hangmanden van Xenos hadden we al en hangen nu vlak bij het raam. Ik vind ze nog steeds leuk en hoop dat onze planten er gelukkig in worden op hun nieuwe plekje ; ) De spiegels van Xenos die we in onze oude slaapkamer hadden hangen zijn deels weer terug gekomen en ik kocht ook een nieuwe spiegel! Het rustige boho gedeelte van onze slaapkamer zie je hier!

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

Scroll naar boven