Botanisch interieur

Botanisch interieur, veel planten en veel groen!

Een botanicus is een wetenschapper die de plantkunde beoefent, hij is ook wel een plantkundige, zij een botanica. Dat planten bij een botanisch interieur horen lijkt me een duidelijk verhaal. Wij zijn thuis voor een industrieel interieur gegaan met een botanische look door de vele planten. Industrieel en botanisch zijn gewoon zo mooi te combineren vind ik. De harde materialen van beton en staal met de groene natuurlijke planten lijken voor elkaar gemaakt.

Planten!

Planten en een botanisch interieur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij zijn niet bewust voor de botanische stijl gegaan, we wilden gewoon graag veel planten in huis. Het zijn er inmiddels wel meer geworden dan we van te voren bedacht hadden. Dat komt vooral omdat ik heel graag in tuincentra rond wandel en altijd wel een plant zie die mijn naam roept ; ) Nog steeds staan er planten op mijn wishlist die ik nog niet heb kunnen vinden in de verschillende tuincentra. Bij een botanisch interieur is het vooral leuk om te spelen met verschillende planten. Grote planten, kleine planten, vetplanten, cactus plantenhangplanten, alles kan!

Geen echte planten, maar planten als inspiratie.

botanische decoratie

Niet zo goed in het water geven van planten? Ben je een plant killer? Was ik ook! Totdat mijn interesse voor planten groeide, tegenwoordig lukt het me aardig om ze gezond te houden. Ook hier is er inmiddels al een plantje overleden helaas. Weer iets van geleerd (niet iedere plant wil bij de verwarming staan) en inmiddels staat er een andere plant. Nog steeds geen behoefte aan het krijgen van groene vingers? Er zijn ook heel veel gave items te vinden die iets te maken hebben met planten. Ik ben zelf nog steeds erg blij met de cactus vazen van Serax en ze staan leuk bij ieder interieur! Tegenwoordig zijn er ook heel veel gave posters te vinden met afbeeldingen van planten of bladeren, zelf vind ik de schoolplaten ook erg cool.

Botanisch interieur, daar hoort groen bij!

Niet als in groene planten, maar als in groene items in huis. Zo kozen wij voor gordijnen met groen in de stof voor onze woonkamer. Je kunt voor een paar grotere groene items gaan zoals gordijnen of een vloerkleed. We zagen laatst een groene bank staan bij Ikea die we allebei erg gaaf vonden, al zou het bij ons te druk worden : ) Een muur in een mooie kleur groen schilderen kan ook een grote verandering in huis zijn. Wij hebben in de woonkamer voor blauw gekozen omdat we verliefd waren op de kleur. Achteraf vinden we het ook erg mooi staan met de planten ervoor, de kleuren komen mooi samen. Op onze slaapkamer hebben we wel een groene muur. Botanisch behang is ook nog een optie als je het groots wil aanpakken, je basis verder rustig is en je niet zo van de decoratie bent. Kleine groene woonaccessoires passen ook prima bij een botanisch interieur.

En jij? Zijn planten je ding of heb je liever niets groens in huis wat water nodig heeft?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

16 gedachten over “Botanisch interieur, veel planten en veel groen!”

    1. Ik vind de kleur erg mooi, weet je toevallig nog welke kleur het is die op de muur zit?

  1. Wat leuk dat het botanische in jullie inrichting zo spontaan is ontstaan! Het past inderdaad heel goed bij de industriele stijl!

  2. Het fijne van planten vind ik dat ze de lucht in huis lekker houden. Dat wás de enige reden dat ik planten in huis wilde. Maar als je planten het wat langer overleven, dan bouw je er toch een band mee op… Hm. Ik moet ze maar weer eens water geven.

  3. Ik had eerst ook moeite met het inleven houden van onze planten, maar net als jij heb ik me ingelezen over de planten. Het is toch fijn om meer groen in huis te hebben, zorgt voor iets gezelligs ook. De lijstjes aan je muur vind ik heel creatief en leuk bedacht! Heb je deze zelf gemaakt of ergens gekocht?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven