botanische kas

Botanische tuin München, groene hotspot!

In week 43 waren wij een aantal dagen in München voor een bezoek aan de BMW fabriek en een korte citytrip. Op de laatste dag was het voor vertrek tijd voor de Botanische tuin München. Vanaf het moment dat we onze trip naar München gepland hadden stond de Botanische tuin al op mijn to do list en ik ben zo blij dat we geweest zijn!

Botanische tuin München.

Botanischer Garten München-Nymphenburg is de naam van de Botanische tuin in München. De botanische tuin heeft een oppervlakte van 22 hectare. Er worden circa 14.000 plantensoorten gekweekt. Wij hebben niet de hele tuin gezien, maar hebben een aardig eind door de tuin gewandeld. Ik denk het dat in het voorjaar of nog veel mooier is als alles in bloei staat. Wij waren er in de herfst en dat was duidelijk te zien. Toch was het nog steeds bijzonder om door de tuin heen te wandelen waar zo’n beetje iedere (winterharde) boom die bestaat op de wereld te zien is. We zijn over smalle paden gewandeld waar tig verschillende soorten rotsplanten te zien zijn en waar je ook een vijver vind.

Botanische tuin Munchen

Botanische tuin München

Botanische tuin

Botanische kassen.

Naast de buitenafdeling beschikt de botanische tuin over een kassencomplex van 4500 m². Dit was de grootste reden waarom ik naar de Botanische tuin München wilde. Het heeft niet teleurgesteld! De kassen waren prachtig en ik heb echt genoten van onze wandelingen door alle kassen en al de prachtige groene planten. De kas met cactussen was een favoriet maar ook de palm kas in het midden van complex was prachtig. Je hebt er echt het gevoel dat je in een jungle staat. We hebben ook wat planten gezien die we thuis hebben. In de kassen zijn ze alleen tig keer zo groot, echt heel tof om te zien.

kas munchen

botanische kassen munchen

cactus kas

cactus kassen

monstera adansonii

Monstera Adansonii. Deze hebben we in huis maar dan wel een stuk kleiner!

Ook Tommy was onder de indruk van de Botanische tuin en de kassen. De Botanische tuin in München is echt een aanrader voor planten liefhebbers! Je kijkt er je ogen uit! Ik ben nu een beetje verliefd, kan niet wachten om weer naar een mooie botanische tuin te gaan. Beter gezegd kan ik niet wachten om weer rond te dwalen in een botanische kas!

3 gedachten over “Botanische tuin München, groene hotspot!”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven