Botanische woonkamer

Botanische woonkamer, alle planten verzamelen!

Ik vond het tijd om eens alle planten te verzamelen voor een familie kiekje ; ) Ik zeg wel vaker dat wij een industriële, botanische stijl hebben in huis en dat botanische tintje komt vooral door de planten. Wat is een botanische woonkamer zonder planten? Dat zou hier een kale bedoeling worden. Alleen in de woonkamer hebben we er al 23!

Net geen 70 planten in huis.

Ik ben dol op planten in huis, zoals ik net al zei, in de woonkamer staan er 23. Als ik de planten in de keuken en de eethoek daarbij op tel dan kom ik op 53. Ja, we hebben 53 planten op de benedenverdieping! Al die groene planten geven ons stoere industriële interieur de botanische sfeer. Ik denk dat het zonder de planten erg saai, leeg en koel zou zijn. Planten geven leven aan een interieur. Het is ook een beetje een hobby geworden. Ik vind het leuk om met de planten bezig te zijn, ze te verzorgen en soms zelfs te stekken. Op de foto staan niet alle planten die wij in huis hebben. Op de badkamer en slaapkamer hebben we ook planten staan en hangen en ik kon niet alle 68 planten een plekje op de foto geven. Toch vind ik dit familie kiekje van 42 planten al een gezellig plaatje ; ) 

Botanische woonkamer.

Om van je woonkamer een botanische woonkamer te maken heb je dus vooral planten nodig. De basis in een botanische woonkamer bestaat vaak uit natuurlijke materialen. Lichte muren, rotan meubels, bamboe krukjes en een houten vloer zijn een mooie lichte basis. Ben je meer van het stoere zoals wij dan ga je voor onbewerkt hout, een betonvloer, metalen accessoires en een donkere accent muur. Is de basis daar en ben je klaar voor het uitzoeken van planten, bedenk je dan eerst of je het leuk vind om met planten bezig te zijn. Sommige planten vragen veel meer aandacht dan andere en groene vingers zijn dan wel een must. Denk ook na over de plaats voor je planten. Een hoek vol met planten of een kast vol staat altijd heel tof, maar bedenk je ook of daar voldoende daglicht is of misschien juist te veel.

planten bestellen

planten online

Planten uitkiezen.

Kies voor verschillende formaten om voor afwisseling te zorgen. Een hoge plant met grote bladeren is al snel een blikvanger. De Strelitzia is een mooie hoge plant die flinke bladeren kan krijgen. Hij heeft ook niet al teveel eisen al staat hij wel graag in de zon. Een Monstera gatenplant geeft je botanische woonkamer gelijk een jungle vibe. De Monstera groeit wel enorm en heeft veel ruimte nodig. Iets om over na te denken als je deze makkelijke plant koopt. Cactussen passen goed bij een stoere ruimte net als veel vetplanten. Denk ook na over hangplanten die je op een hoge kast kan zetten of juist aan het plafond kan hangen. Zo zal je botanische woonkamer een gezellige, groene ruimte worden waar van alles te zien is. Kleinere planten zijn vaak wat goedkoper en leuk om mee te beginnen. Om toch wat afwisseling in de inrichting te krijgen kan je deze op planten tafeltjes zetten of scoor een stoer krukje. Er zijn tegenwoordig ook veel toffe planten potten die op poten staan. Zo heb je gelijk wat hoogte voor je plant.

Makkelijke planten om mee te beginnen:

Ben jij ook zo gek op kamerplanten?

6 gedachten over “Botanische woonkamer, alle planten verzamelen!”

  1. Wauw! Leuk zo’n familiefoto. Mooie variatie tussen de planten. Misschien moet ik ook eens tijd maken voor een foto. Ik heb er iets minder dan jij, ik denk ongeveer 20 en wat stekjes die misschien ooit uitgroeien tot grotere planten.

  2. Ik ben zeker gek op kamerplanten, naast zuurstof geven vooral ook sfeer, fleuren een hoekje zomaar even op. Maar ja, de ruimte is ook wel belangrijk, dat je ze kwijt kunt, zeker met een Picasso, hahahaha

    Prachtig hoor Sam! Je doet het goed!

    X

  3. wauw, wat een hoop! Ik heb pas wat stekkies overgepot. Denk dat ik in huis een 15 tal planten heb staan totaal. Voor mijn doen al veel 😉 (en ze overleven het warempel)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven