9 In Groene vingers

Cactuskwekerij. Hotspot voor cactus liefhebbers!

Cactuskwekerij

Ik denk dat ik cactussen zo leuk vind omdat we wat gemeen hebben. Cactussen houden van een zonnige standplaats, nou dat is ook mijn favoriete plekje : ) Nee, zonder gekheid, het zijn gewoon stoere planten om te zien en het waren de eerste planten die ik in huis haalden. Begin dit jaar stond ik tussen honderden cactussen en dat was cool! Voor een cactus liefhebber (like myself) is deze cactuskwekerij een geweldig uitstapje!

Cactuskwekerij.

Cactussen zover je kunt kijken, dat is wat je kunt verwachten in deze cactuskwekerij. Ik heb nog nooit zoveel cactussen bij elkaar gezien! Was echt gaaf om daar eens tussen te wandelen. De meeste cactussen die je ziet in deze kwekerij zijn niet heel groot, maar er staan een aantal enorme exemplaren tussen. Naast miljoenen cactussen staan er bijzondere caudexplanten en vetplantjes.

cactuskas

Cactus kwekerij

cactus planten

cactussen

Honselersdijk

De eigenaar Otto liep rond en had het druk met klanten helpen. Hoewel hij voornamelijk levert aan grote bedrijven, staat de deur ook open om zijn cactussen en vetplantjes voor een leuke prijs te verkopen aan mensen zoals jij en ik. Bij het afrekenen kun je ook gelijk wat verzorgingstips krijgen van deze expert. Wij namen uiteraard een cactus mee naar huis. Mocht jij nou ook een cactus kopen in de winter, wacht dan tot het voorjaar voordat je hem verpot. Geef hem ook geen water na het verpotten. Het beste is om hem de eerste 2 weken droog te houden zodat hij kan herstellen.

Cactuskwekerij van der Linden vind je op de Nieuweweg 18 B in Honselersdijk. Op zaterdag zijn ze open van 9:00 tot 15:00.

 • Marije
  januari 14, 2019 at 7:54 am

  Wat een gaaf gezicht al die cactussen bij elkaar.

 • Yvonne
  januari 14, 2019 at 10:05 am

  Wat grappig zeg! Erg eigenlijk… ik had er dus echt nooit over nagedacht dat cactussen gewoon in Nederland gekweekt worden.

 • Mevrouw Marloes
  januari 14, 2019 at 12:04 pm

  Wauw, wat gaaf! Die kwekerij zou ik ook weleens willen bezoeken. Net als Yvonne had ik er nooit over nagedacht dat cactussen ook in ons landje gekweekt worden. Dacht altijd dat ik tropische plantjes in huis had, komen ze waarschijnlijk voor een groot deel van de Nederlandse bodem, haha!

  Liefs,
  Marloes

 • Inge | Monsieur Mango
  januari 14, 2019 at 10:03 pm

  Dat ziet er gaaf uit! Wat leuk ook dat ze aan particulieren verkopen! 🙂

 • Tineke
  januari 14, 2019 at 10:08 pm

  Ah zo leuk! Dol op cactussen! Wat een mooie foto`s!
  Liefs

 • Rowan
  januari 15, 2019 at 1:06 pm

  Wat leuk, ik had nog nooit van deze plek gehoord!

 • Judith
  januari 15, 2019 at 2:26 pm

  Wat een superleuke hotspot! Ik ben echt een grote cactusfan, dus moet hier zeker eens een kijkje nemen. Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Ester
  januari 18, 2019 at 1:39 pm

  Wow, dat zijn wel een heeeeeeeleboel cactussen bij elkaar! Zelf heb ik helemaal niks met de cactus, maar je ziet ze inderdaad overal momenteel. Kassen heb ik overigens vroeger regelmatig van binnen gezien omdat mijn vader ‘in de planten’ zat en kweker was.

 • Saskia
  januari 20, 2019 at 12:40 pm

  Och wat een hoop cactussen! Leuk om ze zo bij elkaar te zien. Leuke hotspot<3