cactus plantjes

Cactusplantjes in huis, hoe gaat dat?

Sam, die Sanseveria is leuk maar hoe gaat het met die 6 kleine cactus plantjes? Uhm.. 1 is er zo’n beetje overleden, of is aan het overlijden en de andere 5 leven nog! Het plantje wat aan het overlijden is heb ik in een ander potje gezet, wie weet, misschien geeft het ‘m nieuw leven ; ) Het witte potje wat overbleef daarna heb ik gevuld met een nieuwe stekelige cactus. Nou ja, de foto zegt wel genoeg denk ik. Voor de oplettende kijker is er nog een verschil aan de cactusplantjes..

We hebben een Mickey Mouse cactus met 2 oren en vorig jaar juni had hij er nog 3.. Ik heb niks gedaan! Het oor lag er ineens naast.. Cactusplantjes, ze zouden heel makkelijk moeten zijn, maar vind ze toch een tikkie lastig. Er is een plantje half dood, 1 is er een oor kwijt en de andere 4 lijken niet echt te groeien. Toch vind ik ze nog steeds super leuk en heb ik een oplossing gevonden voor het gebrek aan mijn geduld wat betreft het groeien..

cactusplantjesIk kocht nog een nieuwe cactus bij Dille & Kamille! Ik liep de winkel binnen om even te neuzen en liep zo tegen deze gezelligerd aan en was direct verliefd! Thuis even met Tommy overlegd en die liep daarna even mee naar de winkel om de cactus te aanschouwen.. Hij ging mee naar huis! De cactus, ja Tommy ook trouwens. Thuis heb ik de plant een paar dagen laten wennen en toen kwam de klus van het verpotten..

planten in vensterbankTip, verpotten cactusplantjes.

Toen was deze vriend niet meer zo gezellig, we hadden meerdere aanvaringen en hij gaf mij een aantal stekels cadeau, maar ik heb hem in zijn nieuwe huis gekregen! Hij staat nu te chillen naast zijn nieuwe buddy’s, de mini versies en de Sanseveria’s! Later die week had ik het nog met mijn moeder over deze lastige verhuizing en die vertelde dat zij er altijd een krant om heen wikkelde en de grond er omheen aan drukte met een lepel. Voor mij kwam die tip iets te laat, maar misschien is het wat voor jullie ; )

Wil je nog meer toffe cactus inspiratie zien? Bekijk dan ook eens mijn andere artikelen over cactussen in huis!

Deel 1 en deel 2 van toffe cactus decoratie items.

De eyecatcher in huis, Serax cactus vaas.

De Blokker cactus vaas.

cactus plant

13 gedachten over “Cactusplantjes in huis, hoe gaat dat?”

 1. Wat leuk geschreven! En ik maar denken dat cactussen het eeuwige leven hebben. Ik heb er sinds kort ook eentje. Heb hem nog nooit water gegeven, maar dat krijgen ze in de woestijn ook niet, toch? Benieuwd of mijne blijft leven!

 2. Leuk om te lezen! Ik vind cactussen heel leuk, makkelijk te onderhouden en mooi staan in huis. Je Mickey mouse cactus vind ik echt schattig haha.

 3. Ze staan er erg leuk bij, die cactusjes, zo in je vensterbank!
  Jammer van die ene, die overleden is, maar als het goed is, dan zul je van die overige 5 nog jarenlang plezier hebben. Cactussen kunnen heel oud worden…

 4. Yes! Iemand die cactussen ook lastig vind. Ze zouden zogenaamd niet dood gaan maar ik heb er dit jaar al twee moeten weggooien. Ook 1 cactus die heel mooi was maar in loop van het jaar zo uitgegroeid is dat ik m stiekem heel lelijk vind haha. Je nieuwe van Dille is erg leuk!

 5. Leuk die cactusjes! Ik heb ooit zo’n mini kasje gehad waarin je cactussen vanaf het zaadje kon kweken, ze zijn nooit hoger dan een centimeter geworden haha.

 6. Kijk jouw cactusjes een chillen daar dan! Je hebt echt een leuke collectie. Ben ik stiekem wel jaloers op hoor, haha. Ik laat ze alleen mar dood gaan, stom maar waar… :’)

 7. Ik vind ze ontzettend mooi staan zo bij elkaar. Ik heb ooit één grote ronde cactus gehad en die zakte op een gegeven moment in elkaar (hoe? geen idee).

 8. Jou planten zijn echt zo schattig ! Ik hou van cactusplanten, zij zijn echt de makkelijkste planten te onderhouden, maar ze zijn ook heel erg mooi vind ik. Echt een leuke post x

 9. Ten eerste: wat heb je een gave nieuwe look van je pagina!! Erg mooi =D En cactusjes: zijn altijd goed. Zelfs mij lukt het nu om ze levend te houden (afkloppen) hihi

 10. Net als de sanseveria zou een cactus het altijd moeten doen zeggen ze, hier niet hoor, whahaha laten we zeggen alles doet het hier, behalve wat het altijd zou moeten doen, dat gaat dood hier 😉

  X

 11. Wat ziet het er leuk uit op de vensterbank, heel gezellig!
  Ik heb nogal moeite met planten in leven houden, misschien moet ik me eens gaan wagen aan het verpotten van mijn plantjes.

  Liefs.x

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven