Cactussen, in alle soorten & maten.

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik cactus fan ben. Tenminste, dat denk ik zomaar ; ) Ik besloot eens al mijn cactussen bij elkaar te zetten. Ik dacht altijd dat ik eigenlijk niet echt iets verzamelde, maar daar moet ik nu wel op terugkomen. Op een middag verzamelde ik alle cactussen in huis voor een fotoshoot ; ) en ik kan het niet meer ontkennen. Het is inmiddels een hele cactus verzameling!

Het is allemaal begonnen met de kleine cactus plantjes die ik scoorde bij het tuincentrum (juni 2015). Dat waren de eerste cactussen die hier in huis kwamen, echte cactussen! De gene die prikken als je niet oppast. Op 1 plantje na leven die allemaal nog en de overleden plant heb ik vervangen voor een nieuwe. Ik hou deze prikkelbare planten dus al bijna 2 jaar in leven! In maart 2016 kwam er een grote cactus bij omdat die kleintjes nou eenmaal niet zo hard groeien en ik bijzonder weinig geduld heb.

Cactussen in alle soorten en maten.

cactussen voor in huis

Ook kwamen in maart 2016 de Serax cactus bloemenvazen in huis. Oh man wat was ik verliefd op die vazen en ik was dolgelukkig toen mijn vazen binnen kwamen. Nog steeds word ik er iedere dag blij van, ik vind ze echt nog steeds geweldig. Het is iedere keer weer een traktatie om ze te vullen met vrolijke verse bloemen. Het blijven echte blikvangers in huis en ook zonder bloemen zijn ze mooi om te zien. Vind ik dan ; ) 

Cactussen cadeau.

Ik heb niet alle cactussen zelf gekocht, soms komen ze dit huis binnen zonder mijn toedoen. Met de kerst kwam mijn tante aan met een klein cadeautje, je raad het al, een cactus! De cactus in het route 66 potje was voor Tommy geen probleem, hij vind alleen de pot afschuwelijk haha. Helemaal zijn stijl niet, maar de cactus is zo’n gave bol, wel ultra scherp trouwens. Dat word nog een hele klus om deze te verpotten.

Mijn moeder leest mijn blog trouw en was op de hoogte van mijn liefde voor cactussen toen ze in de Blokker een cactus vaas tegen het lijf liep. De liefde voor cactussen heb ik trouwens ook wel van mijn mams, zij had ze vroeger ook altijd. Ze kon deze cactus vaas niet laten staan en ik kreeg deze cadeau. Op dit moment moest Tommy even slikken. Ik denk dat hij op dat moment al zag dat cactussen het huis over zouden nemen ; )

decoratie cactussen

Toch kwam de cactus voorraad pot pas begin 2017 ons huis binnen. Deze heb ik trouwens eerst aan Tommy laten zien voordat ik hem in mijn digitale winkelmandje wierp. Hij vond hem zelf ook erg leuk en vond het helemaal niet erg dat de Blond Amsterdam snoeppot dan zou verdwijnen. Groen is tenslotte altijd goed bij Tommy.

Mijn laatste cactus aankoop zijn de cactus kaarsjes geweest. Ik vind ze helemaal leuk en ze staan tof op onze nieuwe salontafel. Ik heb Tommy al gewaarschuwd dat ze nooit, maar dan ook nooit aangestoken mogen worden. Dat zou natuurlijk doodzonde zijn! : )

cactus kaarsjes

Cactus verslaafd?

We kunnen wel zeggen dat het een cactus verzameling aan het worden is zo.. Ik geef het toe, het zijn er veel. Toch sluit ik niet uit dat er nog eens een cactus item dit huis binnen komt ; ) Een leuke cactus lamp ofzo.. Ik heb al ergens cactus lampjes voor de kerstboom gespot en er moet toch ook wel ergens een cactus kerstbal te vinden zijn?! ; )

En ik bedenk me nu dat ik mijn canvas cactus tas en cactus ketting nog vergeten ben op de foto te zetten ; ) 

Is er iets waar jij veel van in huis hebt? Verzamel jij iets?

32 gedachten over “Cactussen, in alle soorten & maten.”

 1. Nee, ik ben geen verzamelaar. Maar deze cactussen staan wel lekker fris. Misschien een idee voor als ik de assecoires in huis eens naar groen tover! Lief dat jouw moeder een trouwe lezer is en hier meteen op heeft ingespeeld !

 2. Mooi! Ik hou van strak en ,,clean,, en ik vind dat cactussen dat zijn!😁😁 Maar ik wil eigenlijk wel je ketting nog zien!

 3. Mooie verzameling! Ik verzamel Disneyfilms, verder geloof ik niet dat ik echt een verzameling heb. Vroeger verzamelde ik parfumflesjes.

 4. Leuk! Cactussen zijn echt briljante planten, maar helaas komen ze er bij ons niet in, omdat mijn vriend ze te saai vind (boeee!)

  Die vazen zijn super tof, helemaal met vrolijk gekleurde bloemen er in… I’m lovin’ it!

 5. Echt erg, ik moet nog steeds een cactus kopen haha. Wil ik al zo lang voor op de vensterbank. Het komt er alleen nooit van.. Jij hebt al een mooie verzameling opgebouwd!

 6. Dit wordt echt een gave verzameling bij jou thuis, ja ik verzamel ook, iets minder hard of snel en soms duurt het even om de perfectie te vinden, edelstenen, en mijn vrienden en familie brengen eventueel godinnenbeeldjes mee van vakantie als er al een Godin bestaat die daar in de cultuur is opgenomen ooit 😉

  X

 7. Ik ben ook gek op cacti :P. Op de salontafel heb ik een blad staan met allemaal verschillende soorten. Ik heb ze nu een jaar, maar in het begin gingen er wel 2/3 dood doordat ik er te goed voor zorgde XD. Nu geef ik ze bijna geen water meer en doen ze het goed :).

 8. Haha super leuk! Ik heb alleen 3 mini cactusjes onder een stolp, ter bescherming van m’n katjes haha. 1 heeft nu een baby cactus ernaast gekregen! Tja, en idd, dan verpotten he? Gevaarlijk..

 9. Wat leuk zeg! Ik vind de cactus bloemenvazen heel mooi! Zelf vind ik de mini cactussen altijd enorm schattig maar tot nu toe nog niet gekocht maar als ik straks mijn eigen huisje heb wil ik er wel een aantal.

 10. Echt super leuk zo bij elkaar :-). Ik verzamel eigenlijk niet echt iets, als kan ik moeilijk afscheid nemen van dingen die ikzelf heb gemaakt.

 11. Ik deel de liefde voor cactussen, daarbij ben ik gek op vetplanten. Die overleven het tenminste bij me…
  Ik ben terug van weg geweest met een eigen .nl en heb je weer opgezocht. Leuk om te zien dat je nog steeds enthousiast aan het bloggen bent!!

 12. Wat een grappige verzameling!

  Ik ben best goed met planten en bloemen, maar cactussen gaan bij mij dood. Ik heb het een beetje opgegeven 🙂

  Eigenlijk spaar ik niet echt meer iets… behalve foto’s en herinneringen.

 13. Ik ben verliefd op cactussen haha! Love it word helemaal blij van je collectie. Ik heb er nu 6 in huis staan maar toch als ik ze zie wil ik er meer en meer kopen!

 14. Ik snap je verslaving helemaal! Cactussen zijn zo ontzettend leuk, maar deze zetten we niet meer boven ons bed. Ik weet niet of je dat verhaal nog weet hihi. Wij hebben op dit moment maar twee cactussen staan maar er komen vast nog wel meer.

 15. Cactussen en vetplanten vind ik geweldig. Ik heb een trolley gekregen ongeveer een half jaar geleden en die staat vol met verschillende plantjes. Ben nu ook aan het stekken. Nooit gedacht dat ik nog eens groene vingers zou krijgen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven