plantenliefhebber cadeautips

Cadeautips voor de plantenliefhebber

Nu ben ik zelf een plantenliefhebber, ons huis is een groene oase, een kleine urbanjungle kun je het tegenwoordig wel noemen. Wat ik graag in mijn schoentje zou vinden of onder de kerstboom weet ik natuurlijk wel, maar misschien heb jij ook zo’n plantenliefhebber in de familie of je vriendenkring. Ben je er al uit wat je deze plantenliefhebber gaat geven in december? Planten? Misschien staat het huis wel al vol of vind je dat idee te makkelijk. Daarom wat cadeautips voor die plantenliefhebber die jij wilt verrassen!

Cadeautips voor de plantenliefhebber.

Met deze groene cadeautips verras jij die plantenliefhebber zeker! Plantenliefhebbers hebben meestal (ik in ieder geval wel) al genoeg planten in huis. Ik (en andere plantenliefhebbers met mij) zou nog steeds blij worden van een nieuwe plant, maar er zijn ook genoeg andere leuke dingen om een planten mens blij mee te maken. Je hoeft dus niet direct naar het tuincentrum te racen voor een tof cadeau!

Water geven in stijl.

hippe gieter

Die urban jungle man of die crazy plant vriendin is natuurlijk regelmatig bezig met zijn of haar planten. Planten moeten verzorgd worden en hebben wel eens dorst. Niets leuker om ze water te kunnen geven met een hippe stijlvolle gieter. De Xala Lungo gieter heeft de vorm van een koffiepot en is daarom leuk om te zien, maar ook functioneel. Met een inhoud van 12 liter kun je heel wat planten binnen of buiten van water voorzien. In verschillende kleuren verkrijgbaar. De Xala Butler gieter is zijn kleine broertje. Ook in verschillende kleuren verkrijgbaar en met een inhoud van 6 liter iets handzamer. De kleine gieter van Elho heeft een inhoud van 1,7 liter en dankzij de smalle schenktuit geef je de planten heel nauwkeurig en gedoseerd water. Mijn favoriet uit het rijtje, de gieter van Sissy-Boy met poedercoating.

Boeken voor de plantenliefhebber.

Cadeautips voor de plantenliefhebber

Op mijn eigen verlanglijstje staan 2 boeken, of eigenlijk drie. Het boek Wonderplants staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar ik zag laatst dat er ook een deel 2 is. Beide staan dus op mijn verlanglijstje ; ) Het derde boek op mijn verlanglijstje is een boek over cactussen, Happy Cactus. Zelf heb ik het boek Urban Jungle met plezier uitgelezen en zou ik het zeker aanraden als cadeau! Het boek Wonen met planten schijnt ook een heel mooi boek te zijn. Boeken over planten zijn niet alleen mooi om te lezen of mooi om op tafel te leggen. Er staan ook een hoop bruikbare tips is en ze zijn bijzonder leerzaam. Absoluut een leuk cadeau voor de plantenliefhebber.

Ook leuk!

plantenliefhebber

Nu zou ik als plantenliefhebber ook erg blij worden van een cadeau bon van het tuincentrum, maar dat is lang niet zo leuk om te geven. Een gave plantenpot is ook een tof cadeau, maar hier moet je wel goed weten wat de smaak is van de cadeau ontvanger. Deze cadeautjes zijn erg leuk om te geven en hebben allemaal wel iets met planten te maken, you can’t go wrong with them! Met deze mooie onderzetters in jungle stijl kan iedere plantenliefhebber zijn of haar tafel opleuken. Leuk als schoen cadeautje, cactus sokken. Een fijn kussen voor op de bank met een botanische print of leuke servetten voor op tafel. Er zijn genoeg toffe items te vinden op het internet of in winkels met een botanische print.

Met kerst een echte plant cadeau geven? Kijk dan eens hier.

Heb jij een plantenliefhebber in de familie?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

6 gedachten over “Cadeautips voor de plantenliefhebber”

  1. Of ik een plantenliefhebber in de familie heb? hahahaha dat zijn ze allemaal, incluis mijn dochter die tot nu toe nog geen enkele plant in leven kan houden, hoe makkelijk ook, of haar katten vreten het op waar Picasso ze met rust laat, echt ik zweer het je. Maar wij stekken, we doen en geven door… zaaien en we zijn allemaal freaks, zonder boeken, mijn orchidee gewoon van de AH 2 voor, komt weer met groen blad, nu zien of ik ze nog een keer in bloei krijg, afgelopen zomer niet, en dat was jaar nummer 3, maar ik blijf ervoor gaan ūüėČ

    Binnenkort krijg ik de pannekoekenplant als stekje van mijn nicht.

    X

  2. Ohhh ja dit zijn fijne cadeautjes. Ik heb onlangs twee mooie gietertjes aangeschaft. Het boek Urban Jungle staat hier ook te shinen in huis. Het happy cactus boek aan mijn schoonvader cadeau gedaan. Was hij helemaal blij mee. Plantjes zijn gewoon zó fijn!

  3. Geweldige selectie heb je weer gemaakt, Sammie! Ik vind de gieters echt geweldig. Wij hebben nog steeds zo’n lelijke lime groene plastic gieter van 10 jaar geleden. Misschien geef ik de planten dan wel een keer water.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven