zosammieitalie

Casa dei Nonni, Pisa & een schitterende oude brug.

Deze zomer zijn we een weekje naar Italië geweest met vrienden. We zijn met de auto op vakantie geweest en hadden een prachtig huisje in de bergen. We hebben de scheve toren van Pisa gezien en kwamen onderweg een schitterende brug tegen. Ik heb deze vakantie geen foto’s gemaakt zoals de vorige keer in Italië, dit keer staan we er zelf voornamelijk op. Zijn het meer de typische vakantie kiekjes, maar ik laat ze toch graag zien : )

Casa dei Nonni.

Het was echt een chill vakantie met plezier en gezelligheid. Ik heb er niet eens aan gedacht om foto’s te maken in het huisje en heb er alleen een aantal van de buitenkant gemaakt. Op de website van de verhuurde zijn wel wat foto’s te zien, mocht je interesse hebben. Het huisje Casa dei Nonni staat in de bergen in een klein dorpje genaamd Vico Pancellorum. Vico Pancellorum is een dorp in Toscane, hoort bij de gemeente Bagni di Lucca, in de provincie Lucca. Het ligt op 630 meter boven de zeespiegel aan de voet van Balzo Nero. Wij waren met 4 volwassenen, een kleine man van 4 en een klein hondje en hadden genoeg ruimte.

Casa dei Nonni italie

terras uitzicht

Casa dei Nonni

Er waren 4 slaapkamers met elk een eigen badkamer verdeeld over 2 etages. Een ruime keuken met simpele woonkamer en een heerlijke tuin met een flink zwembad. Aan de voorkant van het huis een fijn terras met eettafel waar we iedere ochtend en avond wel gezeten hebben en genoten van het schitterende uitzicht. Niet alleen op de bergen, maar ook op de middeleeuwse kerk. Het was er allemaal zo mooi groen en levend. Echt een prachtige omgeving! De laatste volle dag dat wij er waren zagen we zelfs 3 hertjes tussen de bomen door hupsen. Dat schitterende uitzicht krijg je natuurlijk niet op als je in een dal zit, daardoor waren we wel wat langer onderweg als we ergens naartoe wilden. Die smalle wegen in de bergen nemen wel wat tijd in beslag, maar het is het waard. Casa dei Nonni is een aanrader, prachtig verzorgd huis met zeeën van ruimte.

Casa dei Nonni huisje

italie tommy2019

Pisa.

Pisa is een stad in Italië, gelegen in de regio Toscane. Het is tevens hoofdstad van de provincie Pisa en zoals iedereen weet staat er een scheve toren. Wij hebben de toren nu in het echt gezien en waren toch wel een beetje verbaasd. Ik bedoel, je weet dat het ding scheef staat, maar zooooo scheef had ik niet gedacht. De kathedraal van Pisa staat naast de toren en was ook een prachtig gebouw om te zien. Of ik Pisa een aanrader vind? Nee. Het was leuk om de toren eens in het echt te zien, maar het is verder een grote toeristische plaats waar je over de toeristen met camera’s struikelt. Je mag nergens naar binnen als je geen ticket hebt gekocht. Wat een ticket kost? Geen idee. Wij hebben de moeite niet genomen. Ik vond het personeel onvriendelijk en het extreme toerisme een afknapper. Wij zijn dan ook niet lang in Pisa gebleven.

Pisa

Ponte della Maddalena.

Ponte della Maddalena is een brug over de rivier de Serchio in de buurt van de stad Borgo a Mozzano. Bij bijna iedere rit kwamen we langs de Ponte della Maddalena. Er zijn nou eenmaal niet veel verschillende wegen als je uit de bergen komt : ) Niet erg want de brug was prachtig om te zien. Na een dagje zee zijn we bij de Ponte della Maddalena gestopt voor wat foto’s. De brug is in de middeleeuwen gebouwd en bestaat uit vier bogen, waarvan de grootste een hoogte van maar liefst 18 meter heeft! Het is dan ook best een klim als je de brug op wandelt, bijzonder steil was het al is dat lastig op de foto te zien.

duivelsbrug

brug italie

Ponte della Maddalena

Ponte della Maddalena italie

Ponte della Maddalena italie2019

We hebben ook nog de stad Lucca bezocht en Vinci, maar daar vertel ik later meer over : ) 

Ivm privacy zijn onze vrienden niet herkenbaar in beeld.

7 gedachten over “Casa dei Nonni, Pisa & een schitterende oude brug.”

  1. Wauw, prachtig mooi daar, er zijn zoveel mooie plekjes op deze aardbol… laat staan in ons eigen landje alleen al, maar dan zo’n brug, ja die is stijl, ik zie dat wel, hahaha

    Vinci, Leonardo, pas geleden zijn meerdelige docu gezien ter ere van zijn 500 jarig bestaan.. of na de dood.. wat was het ook alweer als hij nu nog had geleefd… hmmm

    X

  2. ah wauw, zucht.. dit jaar moesten wij een vakantie overslaan ivm onze bruiloft en ons eerste huisje. Maar ik begin nu al met aftellen voor volgend jaar, italië heeft mijn hart veroverd.

  3. Nog een paar weken en wij gaan ook weer naar Toscane. Misschien dat we Pisa maar moeten overslaan? We gaan in ieder geval wel Siena (lekkere koekjes), Pistoia (dierentuin) en Florence. Oh man. Het eten daar. Ohhh man. Man oh man. Oh Italië. Mooie foto’s, Sammie!

  4. Prachtige plaatjes weer! Genieten dit hoor. Ik ben inmiddels al bijna een maand terug uit Italie en mis het zo! Vorig jaar zijn we ook in Pisa geweest en alles waarvoor je moest betalen ook geskipt. Viel inderdaad een beetje tegen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven