Chocolade dessert in mini pannetjes

Chocolade dessert in mini pannetjes!

Ik werd maanden geleden verliefd op de mini pannetjes van Le Creuset. Ik vind ze zo… schattig! Schattig is misschien een beetje een raar woord om pannen te omschrijven, maar dat was mijn gedachte bij de pannetjes. Ze leken me direct al perfect voor een leuke presentatie van een gerecht. Nu ik er twee in mijn bezit heb ben ik direct aan de slag gegaan in de keuken. En Sammie zou Sammie niet zijn als er geen chocolade aan te pas zou komen ; ) Vandaag deel ik het recept voor een heerlijk chocolade dessert in mini pannetjes.

le creusetDe mini pannetjes van Le Creuset kunnen in de oven en in de vaatwasser, ideaal! Ook zijn ze er in talloze kleuren. Ik heb nu een blauwe en een groene en zie mijzelf dit nog wel uitbreiden met een geel en rood exemplaar. Over naar het toetje! Ik heb dit recept ooit eens opgeschreven en iets aangepast, geen idee meer waar ik het vandaan heb gehaald.

Ik moet jullie wel even waarschuwen. Dit chocolade dessert in mini pannetjes is machtig! Is je hoofdgerecht ook machtig dan is het veel leuker om dit dessert met zijn tweetjes te delen. Tenzij je net als ik een chocolade monster bent ; )

Boodschappenlijstje voor 2 pannetjes:

 • 110 gram pure chocolade
 • 100 gram ongezouten roomboter
 • 2 eieren
 • 50 gram witte basterd suiker
 • 12 gram bloem

mini pannetjes

Recept Chocolade dessert in mini pannetjes:

Zet de oven aan op 220 graden. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Vet de pannetjes vast in. Klop de eieren met de suiker luchtig en voeg al kloppend het gesmolten chocolade en boter mengsel toe. Voeg daarna de bloem toe en roer/spatel dit er rustig doorheen. Verdeel dan het beslag over de 2 pannetjes en plaats deze in het midden van de oven. Bak deze chocolade bommen in 10-12 minuten gaar.

Chocolade dessert

Serveer bijna direct want ze zijn het lekkerst als de taartjes nog warm zijn. De chocolade is dan van binnen lekker smeuïg. Om het plaatje compleet te maken maakte ik 2 shot glaasjes van chocolade en vulde deze met een koude aardbeien yoghurt smoothie. Knip een papieren rietje door midden voor het glaasje. Serveer het geheel op een mooi houten plankje. Ik gebruikte een plankje van bamboe van het merk Butler en onze schaar is van Fissler Q. Waar ik blij word van kleine pannetjes kan Tommy blij worden van een goede mooie keukenschaar en goede messen : )

sammie-info

26 gedachten over “Chocolade dessert in mini pannetjes!”

 1. Oooh deze pannetjes, zó ontzettend leuk! Nu zijn we er beiden verliefd op, wat natuurlijk een probleem vormt. 😉 Ziet er heerlijk uit, maar lijkt me inderdaad super machtig, zou het denk ik ook niet alleen op kunnen, haha!

  1. Ik at het als laat ontbijt/vroege lunch en had dus nog niks anders gegeten. Toen kreeg ik ‘m helemaal op. Na een maaltijd gaat me dat ook niet meer lukken.. denk ik 😀

 2. Superleuk! Schattig was ook het eerste wat in mij op kwam toen ik de pannetjes zag, en chocola is natuurlijk altijd goed!

 3. De pannetjes zijn inderdaad schattig en lekker vrolijk met die kleurtjes! Het ziet er trouwens héérlijk uit, mijn maag begint er gewoon spontaan van te knorren (oepsie) 🙊

 4. Ah dit is perfect! Ik heb net van die mini pannetjes gehaald bij Sostrene Grene. En ik ben natuurlijk door op chocolade!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven