29 In Snacks/ Zo sammie

Chocolade monster..

duitse chocolade

Ja, that´s me! Ik en chocolade hebben al jaren lang een verhouding en we kunnen niet zonder elkaar. Nou ja, ik kan in ieder geval niet zonder chocolade. Dat bruine spul maakt me soms best gelukkig, het is gewoon zo ontzettend lekker! Dan heb ik het niet alleen over Tony´s, die zijn lekker maar best aan de prijs en ik moet eerlijk bekennen dat ik Tony´s pas heb ontmoet toen ik ging bloggen omdat iedere blogger het er over had. Ik ben al jaren fan van M&M’s en de repen met het olifantje op de verpakking maar sinds we boodschappen doen in Duitsland ben ik ook fan van Duitse chocolade en dan vooral het spul van de Aldi.

Vandaag deel ik een aantal van mijn favorieten al is dat best moeilijk want er is zoveel lekkere chocolade te koop bij de Duitse Aldi. Nee, ik heb geen aandelen en nee dit artikel is niet gesponsord. We kopen dit allemaal regelmatig als we boodschappen doen bij de Aldi in Duitsland want ook Tommy lust wel wat chocolade ; )

chocolade van de aldiDit zijn toch wel mijn favorieten en deze hebben we eigenlijk altijd wel in huis. De country reepjes van Kinder neem ik graag mee naar het werk, even een snackje tussendoor ; ) De Choc’ air doet me een beetje denken aan Bros want er zitten ook veel lucht bellen in deze reep chocolade maar de chocolade zelf is ook zo lekker en smelt op je tong. De staafjes in het blauwe doosje zijn van het zelfde merk (choceur) en hebben melkspul zitten in de binnenkant maar je hebt ze ook met mint smaak.

chocolade duitslandDe Mozart kogels zijn hier in huize Tommy&Sammie geliefd. Het gekke is dat ik ook een keer de echte heb gekocht in Duitsland bij een warenhuis en die waren best wel prijzig maar ik wilde de echte een keer proberen… Het zal wel aan je smaak liggen maar Tommy en ik vinden allebei de versie van de Aldi lekkerder en hebben de echte aan de visite opgevoerd ; ) 

Wat is jullie favoriete chocolade en kopen jullie wel eens namaak?

 • debby
  november 3, 2015 at 8:11 am

  Oeh wat een heerlijk artikel. Die kinderchocolade is hier ook een favoriet. ik vind zelf die blokken chocolade lekker met gepofte rijst erin.

 • Nina
  november 3, 2015 at 8:12 am

  Terwijl ik samen met mini-me in bed lig te chillen en ik een namaak m&m in mijn mond prop om 7.09 uur (I know, best wel pedagogische onverantwoord *shame on me*) lees ik je artikel…. en beantwoord ik hiermee gelijk je vragen ?

 • Dina
  november 3, 2015 at 8:47 am

  Hahaha, zo grappig. Ik heb dat ook met sommige dingen, dat ik de namaakversie lekkerder vind. Als ik in Duitsland ben, dan koop ik vaak de dingen die mijn oma vroeger altijd in huis had (Hanuta, Milchschnitte en van die surprise eieren).

  • zosammie
   november 4, 2015 at 12:28 pm

   De surprise eieren van Kinder blijven lekker ja, die chocolade is gewoon zo goed maar ik koop ze eigenlijk nooit.

 • Morgaine
  november 3, 2015 at 8:52 am

  ja in Duitsland maar ook in Luxemburg kun je ook veel meer verschillende soorten Ferrerro Rocher dingen kopen in andere smaken, oh Vrouw! wat zijn die lekker, hahahaha het is jammer dat alleen de kokos versie hier soms te verkrijgen is, vaak bij het Kruidvat of zo ook nog. Maar ik ben het met je eens.

  En nep chocolade, ik heb nog steeds iets met chocolade sigaretten, als iets nep is… en de Sint is er bijna weer, maar heb ze nog niet gezien, zou dat eigenlijk gestopt zijn, hmmmmm iets om te onderzoeken, hahaha

  X

  • zosammie
   november 4, 2015 at 12:28 pm

   Oh ja, chocolade sigaretjes!! Die zijn ook zoooooo lekker! Heb ik ook al in tijden niet meer gezien, zou me niks verbazen als zeur Nederland dat ook alweer verboden heeft.

   • Morgaine
    november 4, 2015 at 12:37 pm

    We gaan zoeken Sammie, hahaha 😉 Als ik ze gevonden heb, dan weet je het 😛 Ennuh, dan natuurlijk ook weer, hoe krijg ik dat papier eraf, lol… altijd zo leuk ook.

    X

    • zosammie
     november 4, 2015 at 12:40 pm

     Hahaha, ja het ‘vloeitje’ van de sigaret afhalen was ook altijd een kunst 🙂

   • Morgaine
    november 4, 2015 at 12:42 pm

    Ik ga turen Sammie 😉 haha

 • Tamarah
  november 3, 2015 at 10:04 am

  Oeh chocolaaa! Ik kom eigenlijk nooit bij de Lidl of de Aldi, laat staan de Duitse Lidl of Aldi… misschien toch maar eens kijken haha.

 • Anna
  november 3, 2015 at 10:07 am

  Oeeeh, ik vind alles van ‘Kinder’ meeega lekker. Maar probeer wel zo min mogelijk chocolade te kopen, want als ik eenmaal begin, stop ik ook niet meer. Oeps. Slim om het bij de Aldi te kopen. Scheelt volgens mij echt in de portemonnee, want chocolade vind ik soms best duur (of ligt dat aan mij?).

 • Denise
  november 3, 2015 at 10:23 am

  Lekker!!!!!! Ik kan niet zonder chocolade hahaha

 • Nesrin
  november 3, 2015 at 11:15 am

  Ik ben benieuwd naar die Mozart kogels, nog nooit gehad. Hebben ze daar geen Tony’s in Duitsland 😉 haha.

  • zosammie
   november 4, 2015 at 12:27 pm

   Ik heb geen idee eigenlijk. Wij komen voornamelijk bij de Aldi en de drogist, die verkopen geen Tony’s 😉

 • Inge
  november 3, 2015 at 11:52 am

  ‘Kinder’ chocolade is hier ook favoriet. In Zweden had ik ook lekkere chocolade met soort smarties erin of met biscuit. ‘Marabou’ was dat geloof ik, ook lekker!

 • Jenn
  november 3, 2015 at 11:53 am

  oh die staafjes met melkspul lijken mij ook wel wat! ik heb een keer namaak merci gehad, maar de echte was toch echt lekkerder! Namaak M&M’s vind ik wel lekker.

 • Annelies
  november 3, 2015 at 12:01 pm

  Zin-in-chocolade-nu!!! Ik ben net zo’n chocomonster als jij haha. Ondertussen probeer te leven zonder toegevoegde suikers. Dat is een combinatie die heeeel moeilijk is. Vooral kinderchocolade. Yummie! Mijn absolute favoriete chocolade.

 • Sofie Katelijne
  november 3, 2015 at 12:23 pm

  Keuze genoeg hier in België! Ik koop eigenlijk steeds Belgische chocolade en dan het liefste van Côte d’or!

 • Natasja
  november 3, 2015 at 1:16 pm

  Milka met hele hazelnoten vind ik erf lekker. Maar sindskort hou ik ook van Tony’s en vooral met dat zout.. Komt vast door dezelfde blogger? Maar ik probeer me altijd in te houden, ik heb periodes en dan heb ik elke dag chocolade in de kast maar zoals nu alweer een tijdje niet. Oh en die verassingseieren van Kinder vind ik ook erg lekker.

 • Marij
  november 3, 2015 at 1:58 pm

  Die mozart dingen is met marsepein toch? Kreeg ik eens op mijn werk en heb Ruud ze op laten eten. Vond ze niet lekker. Verder hou ik niet van melkchocolade. En liefst met pralinevulling of iets anders erin. Dus Tony’s zijn lekker zo nu en dan inderdaad de prijs… En zit met sint al jaaaaaren te zeuren dat ik alleen een letter hoef als er vulling in zit maar krijg bijna altijd een melkletter zonder iets. Stoute sint…?

  • zosammie
   november 4, 2015 at 12:25 pm

   Oh ja zo’n gevulde chocolade letter is pas echt lekker haha. Ja, zit inderdaad marsepein in, daar moet je van houden 🙂

 • Sanne
  november 3, 2015 at 5:50 pm

  Leuk artikel! Ik ben verzot op Milka repen, Côte d’Or en Kinder Surprise. Echt njammie!

 • Bente
  november 3, 2015 at 6:26 pm

  Poeh wat ik het lekkerst vind.. Lastig om te zeggen 😉 zolang er maar geen fruit dingetjes bij zitten (sinaasappel bijvoorbeeld vind ik geen goede combi met chocola, net als mint.. brrrr!).

  Maar kinderbueno, oranje Tony’s, milka, maltesers… Ik kan wel even doorgaan!

 • Estrella
  november 3, 2015 at 8:02 pm

  Lekker allemaal! Ik ben ook gek op chocolade, maar ik mag het nooit van mezelf. Ben helaas niet iemand die alles kan eten zonder aan te komen en omdat ik sowieso al aangekomen ben door medicijnen waar ik voorlopig nog wel even aan vast zit, mag ik helemaal niet meer snoepen van mezelf. Wat niet leuk is, want ik ben gek op zoetigheid en met die feestdagen straks voor de deur…

 • Wanda
  november 3, 2015 at 8:42 pm

  Favoriet? Voll Dunkernuss van Rittersport, zo lekker! Kopen we dus inderdaad altijd in Duitsland maar we kopen ook wel chocola bij de Aldi of de Lidl hoor, ligt er maar net aan waar ik boodschappen doe.

 • Irma
  november 3, 2015 at 9:06 pm

  Oooh Sammie, dit kan écht niet. Ik krijg nu zo’n onweerstaanbare drang naar chocola haha!

 • Trees
  november 3, 2015 at 9:18 pm

  Als vrouw hoor je chocolade bijna lekker te vinden hè. Die Mozart kogels, jammie.
  Ik kreeg gisteren een doos ‘zeebanket’ ook veel te lekker! Maar eigenlijk eet ik dat soort dingen nooit meer.
  Ik heb de simpelste dunste plakken chocolade in huis van de Lidl, puur welteverstaan en oh, ik ben zo sterk, ik doe wel 3 avonden met zo’n plak! Ik ga me alleen de komende week bezondigen aan een zakje chocolade euro’s en zo… ook zo lekker! Lekker logje dit hoor! 😉

 • Shanti
  november 3, 2015 at 9:21 pm

  Oh choco,choco,chocola! Ik ben dol op Kinderbueno <3<3<3

 • Billy
  november 5, 2015 at 5:54 pm

  ik hou ook wel van chocolade, maar dan alleen het pure spul!

  😉