dagje munchen

Citytrip naar München, aanrader!

In oktober zijn wij 4 dagen naar München geweest. We hebben de BMW fabriek bezocht, liepen een rondje door het BMW museum en heel wat rondjes door de stad München. We hadden voor het eerst een Airbnb geboekt en dat beviel wel goed. Ook het reizen met het openbaar vervoer ging prima in München. Hoogtepunt voor mij was de Botanische tuin waar ik eerder al over schreef. Meer over onze citytrip naar München lees je vandaag.

Citytrip naar München.

We hadden een uitnodiging gehad van de BMW voor een fabriek tour en besloten er een citytrip van te maken. München is toch 8 uur rijden en dan is het wel zo leuk om daar dan een aantal dagen van de stad te genieten. Voor het eerst maakten we gebruik van Airbnb! Vonden het een tikje spannend, maar alles ging prima. We hadden een souterrain voor ons zelf in een buitenwijk van München. Hele vriendelijke mensen en we hadden alles wat we nodig hadden. Vanaf de Airbnb was het een kleine 15 minuten wandelen naar de U-Bahn en stonden we binnen 20 minuten in het centrum van München. Wij vonden het ideaal. We kwamen aan op een dinsdag laat in de middag en zijn gelijk het centrum ingegaan waar we bij een Ierse pub heerlijk hebben gegeten. Klein rondje door de stad gegaan en toen waren we zo moe van de lange rit die dag dat we terug zijn gegaan naar de Airbnb en lekker zijn gaan slapen.

raadshuis munchen

Munchen

Op woensdag hadden we de hele dag voor het centrum van München en we hebben aardig wat kilometers gewandeld. Prachtige straten met extreem dure winkels met horloge’s en jassen ter waarde van een vrij staande villa, maar ook prachtige oude gebouwen. Dat vonden we wel opvallend aan München, er is zoveel ouds nog zichtbaar en goed onderhouden. Een rijke stad vol oude enorme panden en veel versiering. Zo hebben we heel wat fonteinen gezien en staan er overal nog grote beelden. Ook zijn heel veel panden versierd met beelden en brons. Mooi om te zien. Een prachtige pand aan de Marienplatz, het hart van de stad, is het stadhuis. Het Neues Rathaus is enorm en erg mooi en zeker ook niet te missen als je door het centrum loopt. We zijn ook verschillende parken in geweest en verschillende winkels en genoten van een enorm grote lekkere pizza.

München citytrip

Citytrip naar München

Citytrip München

Asamkerk, must see!

De Asamkerk, officieel de Sint-Johannes Nepomukkerk, is een meesterwerk van de rococo-stijl in de historische binnenstad van München. Het staat tussen 2 panden ingeperst in de winkelstraat. Het in de jaren 1733-1746 gebouwd door de gebroeders Asam, Cosmas Damian Asam en Egid Quirin Asam. Oorspronkelijk zou de kerk als privékapel van de beide broers gebouwd worden. Door weerstand en protesten van de bevolking werden ze toch gedwongen om de kerk open te stellen voor het publiek. De kerk is bijzonder van buiten, maar nog meer van binnen. De kerk is een van de meest rijkelijk versierde kerken in München en je weet binnen niet waar je moet kijken. Er is zoveel te zien! Echt een kerk die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan München.

Asamkerk

Asamkerk munchen

munchen Asamkerk

kerkdeur

Elektrische step.

We wilden zoveel mogelijk zien en hebben uiteindelijk een app gedownload om met een elektrische step de stad te verkennen. Dat was zooooooo leuk om te doen! Die dingen gaan 20km per uur en dat is nog best vlot! Op deze manier konden we heel wat kilometers overbruggen en hebben we veel meer van München gezien dan dat ons te voet was gelukt. De steps waren overal in de stad wel te vinden, verschillende merken ook. Wij hebben tijdens onze citytrip naar München de steps van het merk Voi gebruikt. Was de batterij bijna leeg dan konden we zo weer een nieuwe step scoren. Echt heel erg leuk! We hebben de De Englischer Garten gezien en konden wat verder uit het centrum langs de rivier met de step door verschillende prachtige parken racen. We vonden het zo ontzettend leuk dat we donderdag ook nog een paar rondjes op de step hebben gedaan.

Voi step

munchen park

Munchen waterval

step Munchen

sam en tom munchen

Op de donderdag zijn we eerst bij BMW Welt geweest voor de tour door de fabriek. Er was ontbijt en na de tour een lunch. Allemaal heel netjes verzorg al vonden we de tour een beetje tegenvallen. Daarna hebben we nog een rondje door het BMW museum gedaan. Leuk om eens al die oude auto’s en motoren te zien. Aangezien de zon zich liet zien zijn we snel terug gereden naar de Airbnb en zijn we weer met de metro naar het centrum gegaan. We wilden nog graag even met de step door een park en we hadden een beeldje gezien bij een winkel waar we allebei verliefd op waren geworden. Er moest een souvenir mee naar huis! Iets tofs wat ons altijd zal doen denken aan die leuke citytrip naar München. Bij de toffe woonwinkel KARE kochten we de astronaut aap en aangezien we het zo gezellig vonden bij de Ierse pub eerder die week besloten we daar weer te gaan eten. Aanrader voor je citytrip naar München: als je lekker wilt eten en drinken, Kennedy’s!

kennedy's munchen

We hebben onze citytrip naar München afgesloten bij de botanische tuin op vrijdag. Hier kan je daar meer over lezen. Op mijn Instagram kun je ook nog wat filmpjes en foto’s terug vinden. Ik heb een apart hoogtepunt citytrip gemaakt.

München heeft ons verrast en we zijn blij dat we wat dagen hadden om de stad goed te bekijken. Het is er prachtig en zeker een stad om op je to do list te zetten!

6 gedachten over “Citytrip naar München, aanrader!”

  1. Prachtige foto’s! Munchen staat zeker nog op mijn lijstje, mijn lieve penvriendin woont daar en zou er zeker eens op bezoek willen. Lijkt me daarbij ook zeker een prachtige stad!

  2. Wat een prachtige stad is het, getuige jouw foto’s! Ik ben niet eerder in de stad geweest maar had wel vaker gehoord dat het mooi was.. het lijkt me tof het zelf ook eens te gaan verkennen daar (al dan niet met de step ;-))

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven