15 In Snacks

Cô­te d’Or Cho­co­la­de­pas­ta hot or not?

Mijn all time favorite chocolate blijft toch Cô­te d’Or. Zij maken gewoon de beste chocolade wat mij betreft. Ze maken al chocolade sinds 1883 dus het was natuurlijk niet best geweest als ze het nou nog niet goed hadden ; ) Toen ik bij de AH de Cô­te d’Or Cho­co­la­de­pas­ta zag moest ik deze mee naar huis nemen. Dit moest geprobeerd worden door Tommy en mij.

Niet alleen ik ben groot fan van Cô­te d’Or, het is ook de favoriet van Tommy. We zijn allebei verslaafd aan de classic repen van Cô­te d’Or, Tommy kan de pure smaak ook waarderen maar de melk variant vinden we beide het lekkerst. De Cô­te d’Or Clas­sics 1883 melk reep is zo vol van smaak, echte cacao smaak, voor mij echt DE smaak van chocolade.

Cô­te d’Or classic

Côte d'Or classic

De repen zitten nog steeds in de ouderwetse verpakking, ja het zijn 2 repen in 1 verpakking, 2 keer 75gr. Onder de vintage papieren verpakking vind je 2 repen afzonderlijk verpakt in zilveren papieren wikkels. Het klinkt absurd, maar als deze naast mij op de bank beland kan die in 1 dag op zijn. Zo vreselijk lekker is deze chocolade! De reep is makkelijk te breken door de langwerpige vorm en overal zie je het welbekende olifantje terug. Makkelijk breken is makkelijk delen natuurlijk, niet mijn favoriete pluspunt van deze reep ; ) 

Cô­te d’Or Cho­co­la­de­pas­ta

Côte d'Or

We waren allebei zeer benieuwd of deze chocolade pasta net zo lekker zou zijn als een reep van Cô­te d’Or. Of we voortaan voor deze pasta zouden gaan i.p.v. die van Nutella. De AH vermeld op zijn website bij deze pot pasta: De authentieke smaak van melkchocolade van Côte d’Or.  Ja, je kan die echte Cô­te d’Or chocolade smaak proeven, maar minder sterk dan ik had verwacht. Ik en Tommy hadden meer verwacht van deze pasta. Hij is lekker, maar niet zo geweldig als de repen chocolade van Cô­te d’Or. Hij is trouwens ook minder dik dan de meeste chocolade pasta’s die ik geprobeerd heb. Een chocolade snor is bijna onoverkomelijk met deze pasta. Ik weet niet of we hem nog eens zouden kopen, misschien dat ik mijn mening nog aanpas tegen de tijd dat de pot leeg is ; )

Wat is jouw favoriete chocolade pasta? Heb je deze Cô­te d’Or Chocoladepasta wel eens geprobeerd?

 • marije
  april 28, 2017 at 6:18 am

  Jammer dat hij niet zo lekker is als de echte cote d’or chocolade. Anders was ik zeker over gestapt. Ik eet altijd Nutella of pure pasta van Albert Heijn.

 • Amy
  april 28, 2017 at 8:12 am

  Wat jammer dat de pasta niet zo lekker was als de door jullie zo geliefde chocolade! Ik eet toch altijd het állerliefste gewoon Nutella 😉

 • Morgaine
  april 28, 2017 at 8:27 am

  Die heb ik niet, ik eet dit bijna nooit, en zo wel, nutella is bij ons het merk en dat is al hazelnoot pasta 😉

  X

 • Jenn
  april 28, 2017 at 8:46 am

  Ik ken deze pasta niet. Nutella is mijn favoriet. Vroeger had je kleine glazen potjes met pralinépasta, die was zoo lekker. Helaas al jaren nergens meer kunnen vinden.

 • Donna
  april 28, 2017 at 10:02 am

  Ik hou normaal nooit echt van de smaak van Cote d’Or, maar wel leuk om te zien dat ze ook een pasta hebben. Jammer dat het tegenvalt!

 • Jorinde
  april 28, 2017 at 11:09 am

  Oeeh, ik wist niet dat deze bestond! Ben er wel heel benieuwd naar! Al is het erg lastig om de smaak van Nutella te overtreffen. 😉

 • Sarah
  april 28, 2017 at 1:20 pm

  Ik heb hem ook al eens geproefd maar blijf toch meer fan van mijn oude vertrouwde nutella 😉

 • Joor
  april 28, 2017 at 4:58 pm

  Kende niet eens deze pasta…. Maar jammer dat het niet zo smaakte..

 • Lianne
  april 28, 2017 at 7:02 pm

  Ik kende hem niet, ben hem ook niet tegengekomen in de supermarkt. Zelf eet ik zelden pasta, ik eet liever chocoladerepen. 😉

 • Els
  april 29, 2017 at 8:07 am

  Mmm, dit lijkt me heerlijk! Ik ben echt fijn van deze chocolade!

 • Irene
  april 29, 2017 at 4:30 pm

  Jaaa dat is ook echt mijn favoriete chocolade! En de choco vind ik ook super lekker! Zeker op een geroosterde boterham, als ie wat smelt. Hmmm.

 • Josine
  april 30, 2017 at 5:58 pm

  Ik heb de pot met pure chocolade pasta geprobeerd en die vond ik echt verrukkelijk! Zeker op een rijstwafel (don’t ask me why, maar dat was opeens de perfecte combi haha) xx Josine

  • zosammie
   mei 2, 2017 at 11:06 pm

   Misschien moet ik die pure dan ook nog eens een kans geven… ik ga het onthouden!

 • Jessica
  mei 4, 2017 at 12:54 pm

  Ik vind hem echt heerlijk! 😀 de pot was binnen 2 dagen leeg, oeps! 😛

 • Anne - Simple Thoughts
  mei 5, 2017 at 9:25 am

  Hmm, ik durf nooit af te stappen van mijn geliefde Nutella. Gelukkig heb jij deze getest, kan ik gewoon voor de Nutella blijven kiezen hahaha.