schuur container

Container als schuur. Hij staat eindelijk!

Toen wij dit huis kochten was er jaren niets mee gedaan, of eigenlijk nooit. De tuin was 1 grote onkruid jungle en er was geen schuur aanwezig. We hebben 2 badkamers in huis en hebben bijna 2 jaar lang de beneden badkamer als schuur gebruikt. Nu hebben we een container als schuur en wat kan een mens daar blij van worden!

Begin vorig jaar hebben we de container besteld, helaas heeft deze vreselijk veel vertraging opgelopen door verschillende redenen, maar dit jaar januari is hij dan eindelijk geleverd. We hebben gekozen voor een container als schuur vanwege de eenvoud. Een bakstenen schuur bouwen kunnen wij zelf niet, kost enorm veel geld en heeft veel meer werk rondom. Het bouwen van een houten schuur zagen we ook niet echt zitten, we waren na een jaar ook wel een beetje klus moe en zochten een simpelere oplossing. We hebben gekozen voor een zelfbouw container omdat dat voor ons het makkelijkst, goedkoopst en snelst was om een schuur te plaatsen die ook deels schutting zou worden.

Voordelen van container als schuur

De grootste voordelen vonden wij dat er bij een container al gelijk een vloer en plafond/dak aanwezig is. We hebben natuurlijk split in de tuin en wilden allebei niet weer gaan graven en geld uitgeven aan het storten van een vloer ofzo. Het moest iets zijn wat zo over het split heen kon. Voor deze container hebben we betonnen banden in het split gelegd, Tommy is er een dag mee bezig geweest om alles vlak en waterpas te krijgen. Gelukkig is dat goed gelukt en liggen de betonnen banden ook gelijk erg vast tussen het split. Vervolgens hebben we met behulp van de buren de vloer van de container op zijn plaatst getild, 165 kilo doe je niet even met zijn tweetjes ; ) Tommy heeft een gaatje gemaakt in de bodem om de stroomkabel doorheen te trekken die hij ook al had voorbereid. Zo hebben we straks ook fatsoelijke verlichting in de schuur. Daarna hebben we de wanden bevestigd en konden we het dak er op tillen. De container lag sinds januari als plat pakket in de tuin en nu hadden we in 2 dagen ineens een schuurtje staan begin mei.

container als schuur

Verkeerde kleur en het maken van een ‘schutting’.

De avond dat de schuur stond zaten we in de tuin en vonden we de kleur niet om aan te zien. We besloten gelijk dat we hem zo snel mogelijk wilden gaan verfen. Je kan containers overigens ook in een kleur bestellen, dit heeft alleen aardig wat meer kosten wat wij niet handig vonden. We waren gelijk al van plan om de container aan de voorzijde te bekleden met hout. De andere korte zijde staat tegen het huis aan en zien we niet, het was daarom voor ons voordeliger om de 2 overige wanden zelf te verfen. De andere kant van de container grenst aan onze oprit en wilden we gelijk gebruiken als schutting. Tommy heeft daarom met wat hulp van de buurman die zijde van de container compleet bekleed met zwarte rabatplanken. Zo is de container als schuur ook gelijk een schutting geworden. We zijn hier ontzettend blij mee, we hebben twee jaar tegen een rotte, tijdelijke schutting aangekeken die vast stond tegen een stapel pallets. Nu hebben we een echte fatsoenlijke schutting. De poort hadden we vorig jaar al gezet. We hebben nu echt een degelijke ingang naar de tuin.

De week daarna hebben we op een mooie dag de container aan de overige 2 kanten voorzien van mat zwarte grond lak en we twijfelen nog even over hoe we hem willen afwerken. We willen geen glimmende wanden. Tommy heeft de binnenkant van de schuur al voorzien van een stevige zelfgebouwde kast en gaat er nog een werkbank in maken. We zijn op dit moment al heel blij met het resultaat en we zijn ontzettend blij dat we eindelijk een schuur hebben! Wat een geluksmomentje was dat! De container als schuur was voor ons een briljante oplossing en het is ook nog eens een prachtige stevige schutting geworden. Wij zijn er dolgelukkig mee!

4 gedachten over “Container als schuur. Hij staat eindelijk!”

  1. Ik wist niet eens dat dit bestond joh, maar vind het wel een ideale oplossing om inderdaad met relatief weinig werk een schuur neer te kunnen zetten.

  2. Wat een goed idee! Nooit aan gedacht, maar heel praktisch en mooi. Leuk dat jullie hem ook bekleed hebben met hout.

  3. Wat een slimme oplossing voor een schuur zeg! En als je ooit verhuist kun je hem bij wijze van spreken mee verhuizen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven